Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka języka angielskiego.

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Hej,

chciałbym was poprosić o pomoc.:) Mianowicie chciałbym pouczyć się dodatkowo angielskiego w domu,nie tyle w szkole.

Znacie jakieś sposoby,materiały,książki,filmy,które pomogą w nauce? Jakieś strony ze słówkami itp. Głównie chciałbym poszerzyć słuchanie i wymowę,więc jeśli ktoś posiada jakieś materiały,sposoby proszę o napisanie :)

Proszę nie pisać ''poszukaj w google'' bo to mi nie pomoże.:)

Dziękuje za pomoc.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

W internecie się nie nauczysz więcej niż w szkole.

Najlepiej zapisać się na jakiś kurs języka angielskiego.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Słuchanie- filmy bez lektora i napisów 24/7

W internecie się nie nauczysz więcej niż w szkole.

Najlepiej zapisać się na jakiś kurs języka angielskiego.

Kursy językowe to niewypał. Darowałem sobie w momencie, gdy na C1 byli ludzie, którym jebały się okresy warunkowe. W szkole się nic nie nauczysz jeśli nic poza tym nie będziesz robił. Przykładem są np. użytkownicy tego forum, którzy nawet w sygnach mają błędy.

Ja 99% tego, co umiem nauczyłem się z internetu i gwarantuję Ci, że znam ten język na przynajmniej 2-krotnie wyższym poziomie niż Ty.

Trolling is a art.

Weteran
Opublikowano

Może i nie,ale w szkole też za wiele się nie nauczyłem,więc szukam pomocy gdzieś indziej.

Póki co odpadają korepetycje i kursy.Nie każdego stać na wydanie 1500zł na całoroczny kurs. :)

Słuchanie- filmy bez lektora i napisów 24/7

Właśnie ludzie mi to polecają,jednak próbowałem nie raz się wsłuchać i rozumiem co nieco,ale kiepsko.

Podaj poziom.

Jeśli chodzi o gimnazjum, podsunę ci podręcznik ( w sumie repetytorium) z dużą ilością słów, ćwiczeń i nagrań.

Longman - repetytorium gimnazjalne.

Właśnie jestem w gimnazjum :) Dzięki,sprawdzę co to za książka.

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

Graj w gry na angielskich serwerach będzie grał z osobami które rozmawiają po "angielskiemu", gdy nie będziesz czegoś rozumiał google translate i zapamiętaj :D ja tak robie xD

Opublikowano

No to napisy.

Albo najpierw bez niczego a potem napisy, albo 10x ten sam film.

Jeśli nie możesz wyjechać z tego gówna na wakacje do USA to słuchania/mówienia perfekcyjnie nie opanujesz.

Trolling is a art.

Weteran
Opublikowano
Graj w gry na angielskich serwerach będzie grał z osobami które rozmawiają po "angielskiemu", gdy nie będziesz czegoś rozumiał google translate i zapamiętaj :D ja tak robie xD

Wiesz,że to jest dobry sposób?:) Mam kolegę co opanował bardzo dobrze język angielski dzięki grom. :P

No to napisy.

Albo najpierw bez niczego a potem napisy, albo 10x ten sam film.

Jeśli nie możesz wyjechać z tego gówna na wakacje do USA to słuchania/mówienia perfekcyjnie nie opanujesz.

W sumie sproboje :) Ciekawe co z tego wyjdzie :P Jak oglądałem film bez lektora+napisy angielskie,to bardzo dużo rozumiałem,a to czego nie wiedziałem to google translate :P

mpccopy.jpg

Opublikowano

Jak będziesz miał pytania to pisz na PM.

Gier nie traktuj jako główny sposób na naukę bo większość robi duże i dużo błędów.

Trolling is a art.

Opublikowano

ja nauczyłem się angielskiego podczas grania W Tibie,i to nie żart :)

Teraz się douczam oglądając Filmy po angielsku :)

Ja również. Jak byłem mały 8-10 lat, to w to naparzałem i teraz nie chodząc na żadne dodatkowe zajęcia, osiągnąłem wynik 36 pktów na rozszerzonym angielskim, przy czym niektórzy mieli 2-3 punkty xD

Opublikowano

Czytaj słowniki dla poszerzenia słownictwa a z gramatyki wystarczy ci to co w szkole do końca szkoły średniej. Ja właśnie kończę 3 liceum i idę na politologię angielską bez żadnych zajęć dodatkowych. Znając język w stopniu niemalże doskonałym :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

TS kanał główny? Można próbować zagadać po angielsku do innych ;]. Najlepiej zdobywać wiedzę przez doświadczenie. Mogą być też filmy z napisami lub bez, teksty piosenek (oczywiście angielskich ;)), zagraniczne serwery do przeróżnych gier i sprawdzanie w słowniku/translatorze każdego słowa, które wpadnie ci w ucho, a którego nie znasz. Odrobinę gramatyki też się przyda ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jedna sprawa to filmy bez lektora (ale z angielskimi napisami - bardzo pomaga) a druga, którą bardzo polecam - tłumaczenie tekstów, ja upodobałem sobie piosenki i na tekstowo.pl wrzucam tłumaczenia jak chcą. -obydwa sposoby, a zwłaszcza ten pierwszy doda ci bardzo dużo i zwrotów, i gramatyki oraz słówek. Uważaj jednak jakie filmy oglądasz, bo American English różni się od British - m. in. jest bardzo skrócony i inaczej są czasy używane, a na sprawdzianie to będzie błąd.

Osobiście uczę się języków dla siebie, dlatego nie bardzo interesuje mnie wiedza teoretyczna ze szkoły (aczkolwiek dbam o nią).

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

To masz klasę o b. niskim poziomie, face it.

Jedna sprawa to filmy bez lektora (ale z angielskimi napisami - bardzo pomaga) a druga, którą bardzo polecam - tłumaczenie tekstów, ja upodobałem sobie piosenki i na tekstowo.pl wrzucam tłumaczenia jak chcą. -obydwa sposoby, a zwłaszcza ten pierwszy doda ci bardzo dużo i zwrotów, i gramatyki oraz słówek. Uważaj jednak jakie filmy oglądasz, bo American English różni się od British - m. in. jest bardzo skrócony i inaczej są czasy używane, a na sprawdzianie to będzie błąd.

Osobiście uczę się języków dla siebie, dlatego nie bardzo interesuje mnie wiedza teoretyczna ze szkoły (aczkolwiek dbam o nią).

W 9 na 10 szkół nauczyciele nie zwracają na to uwagi.

I wcale nie jest aż tak bardzo skrócony.

Trolling is a art.

Opublikowano

Jak lubisz to probuj sie nauczyc sie angielskich piosenek. A potem sobie przetumaczysz i bedziesz wiedzial co spiewasz. Albo nie wiem w jakie gry grasz ale wchodzi na angielskojezyczne serwery i zapoznaj sie z kims. Ja tak zrobilem i mam kolege na skypie do gry i nauczlem sie lepiej angielskiego.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Matura rozszerzona z angielskiego to jest zajebiście niski poziom, wspominanie o egzaminie w gimbazie to jest kpina.

Jakie czasy Wy tam macie, present/past/future simple, present perfect i past cont. pewnie, nie? To jest tak oklepane, że o ile ktoś nie jest kompletnym idiotą to bez problemu napisze na te min. 80%.

Trolling is a art.

Opublikowano

Ja 99% tego, co umiem nauczyłem się z internetu i gwarantuję Ci, że znam ten język na przynajmniej 2-krotnie wyższym poziomie niż Ty.

Approved. Internet jest potężny jeśli chodzi o naukę języków.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Teamspeak 3 - Globalny serwer publiczny.

Wbijasz do angielskiego kanału i próbujesz bez google translate gadać z angolami ;p

Z czasem będzie szło lepiej, lepiej i lepiej ;p

Opublikowano

OMG. Angielski w 2012 roku jest tak mainstreamowy, ze ja, hipster z prawicy, nie mam zamiary sie go uczyc. WTF?! Na co wam on jak i tak zgnijecie w granicach waszych wsi badz miast.

kh4xi.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...