Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Glavier czy Bow?

• Galvier
      18
    • Bow
      41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Prosiłbym o wymienienie "+" i "-" tych dwóch buildów na cap 100 ( Heuksal 100/Fire 100/ Light 80/ Cold 20 i taki sam build tylko z Pacheonem).

Słyszałem że heuksal ma coraz bardziej rozdzielane skille na kilka ataków co podobno nie jest zbyt korzystne. Którą postacią byście grali jakbyście mieli sp do 100 (chodzi mi o wasze zdanie a nie że będziecie pisać że to i tak moja decyzja)? Którą postać jest bardziej uniwersalna? Któa wyttrzymalsza? Któa ma większe DMG? WSZYSTKIE PYTANIA ODNOSZĄ SIĘ DO TYCH BULDÓW NA 90+ i nie interesuje mnie co kto ma i kogo zabija na 50 lvlu.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Polecam zdecydowanie bowa. Większa szansa na stuna + dark status no i oczywiście 2 knock- backi. Bow z każdym updat'em rośnie w sile. A glavier? Cóż... jego świetność przeminęła wraz ze skończeniem się cap-u 80 ( wtedy jeszcze ciągnął jako tako). Bow na pewno szybciej expi to raz. Po 2 dmg ma ( nie patrze tu na crity) mniejszy, gdyż jak wiadomo glavier zadaje największe obrażenia z chińskich postaci str. Co do wytrzymałości to glavier więcej zniesie niż bow. W zwarciu jest lepszym od niego. Jednak brak urozmaicenia i ciągłe rozbijanie skili u glavii sprawiają, że jest ona coraz rzadziej wybierana przez graczy.l

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Glavier też ma KB i 2 rzutki które na moby są całkiem niezłe (przynajmniej na 76-lvlu jak kiedyś grałem glavierem chwile) :P

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

A ja polecam glaviera;p Osobiscie mam glaviera 79 lvl i tluklem sie z bowem na 80.Dodam ze mam slaby set i bron a go pocisnelem;p Bilem sie z nim ponad 10 minut ale dalem rade;)

@DOWN : Sry moj blad;p Mam zamulony dzien i tyle :)

Opublikowano
A ja polecam glaviera;p Osobiscie mam glaviera 79 lvl i tluklem sie z bowem na 80.Dodam ze mam slaby set i bron a go pocisnelem;p Bilem sie z nim ponad 10 minut ale dalem rade;)

Czytałeś temat? Autora interesuje cap 90 a Ty piszesz o pvp z 80lvl-em. Bow na 90+ ma już 2 knock backi, stuna i drak więc glavier dla niego jest pikusiem.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

ja mam bowmana 100lvl (obecnie Pacheon 99/Fire 100/ Light 80/ Cold 20) i wsrod wszystkich przeciwnikow najslabszy dla mnie jest (poza wizardem) glawier, i nie wiem czy glavier ma najwieksze dmg z chinskich str, jak ktos pisal nowe skile "rozdzielily" sie na pare hitow, takze bow ma przewaznie wieksze dmg (chyba ze glavier uzyje skila z ghost spear series) takze glavier nie stanowi problemu dla mojego bowmana (chyba ze ma suny) tak jak ktos juz pisal bowman ma stuna i 2 skile do odpychania, glavier ma stuna i 1 skila KB (ktos sie moze uprzec ze 2 ale odstep czasu miedzy nimi jest b. duzy w stosunku do bowmana)

Tak na marginesie gdy byl jeszcze cap 90 mialem "b.dobrego" glaviera z 2 honor buffami, setem protector +5 fb, glavia 85+7 fb, byl oczywiscie FF, i byl to najgorszy bulid jakim mi sie gralo na pvp :D nie moglem polozyc bowmana z setem +3 i na dodatek nie wyfarmionego, a wizzardy laly mnie jak chcialy (a mojego bowmana bardzo zadko klada wizzy)

Ale najwiecej zalezy od itemkow\premium\roznych dodadkow, scrooli z IM, vigorow, predkosci neta\kompa, refleksu i umiejetnosci gracza, takze wszystko moze sie zdarzyc :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Jak miałem kiedyś bowa lvl 72 to każdą glavierkę do 73 lvl'a położyłem bez problemu. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Bow zdecydowanie i pod pvm i pvp . Ostatnio miałem przyjemność grać bowerem z sox set full lvl 100 FF ^^ Fajnie grało się szczególnie z mocnymi hybrydkami ... Wszystkich kładziesz i glavierów najłatwiej bo zanim dojdą i zrobią to swoje "fiu" to już im dasz 2 stuny i kilka critów

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

No ale chyba glavier taki cienki nie jest... Na yt czasami jak wiara wstawia filmiki to glavier wygrywa z bowem czy innymi buildami. Tylko to jest to że na yt każdy wygrywa :P

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

Bo kolesie nagrywaja po 100 walk z czego 80 przegrywaja a na filmiku zamieszczaja tylko te 20 ktore udalo sie wygrac :) (podalem przyklad)

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Bowman.

:( :( mam dosyc wbijania sie czasami spedzam przy wbijaniu sie na serwer 1 godzine prosze jesli znacie jakis program dzieki któremu bende muk sie wbijac szybciej ił atw to wbiszcie jego nazwe
z gury dzienki

Opublikowano

O ile mi wiadomo , to zakaz postów jedno wyrazowych : P . A co do yt to racja ; ) oni nagrywają mnóstwo , albo robią ustawki tylko te w których pomimo tego , że zawsze dają dupy na PvP to i tak na yt zobaczysz jacy to Koxy

LifeSro

FusionRoad