Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinanie się minecrafta 50fps 5fps.

llancer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dawno nie grałem,zainstalowałem teraz minecrafta no i tak 100fps a za chwile przycinka 0 fps i znowu 100 itd.

Komp procek 10ghz

4 rdzeniowy

4gb ram

grafika 1gb

Niedawno na texturkach hd 1024 miałem około 199fps i 0 przycinek a teraz ładnie chodzi a nagle przycinka.i tak co pare sekund.

Co poradzicie ja kpatrzyłem na f3 to tak fps skacza od 0 d0 120 :/

Opublikowano

Optifine, przeczyść kompa CCleanerem, aktualizuj jave i przydziel więcej ram do mc

Opublikowano

Najprawdopodobniej wgrywasz złą wersje optifine więc spróbuj poszukać do danej wersji. Miałem to samo, ale zrobiłem formata i zainstalowałem jave 7 64bit bo mam 64 bitowy system. Na stronie java 7 jest 32 bitowa i trzeba oddzielnie wchodzić więc jeżeli masz 64b to poszukaj dokładniej.

Odbiegając od tematu, podeślij mi link, albo napisz dokładną nazwę twojego procesora 4x 10ghz bo bardzo mnie to ciekawi.

49617363.png

Wypraszam sobie nazywanie mnie laggerem ;D

Pomogłem ? Daj plusika to nie boli.

Proszę. Ściągnijcie mi ten 1%. Oczywiście dziękuje za ściągnięcie tych 4%

:)

Opublikowano

Zainstaluj Game Booster, wyłącz zbęne programy ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Taktowania się nie mnoży. Np. masz procesor 2,33 z 4 rdzeniami. Czemu ich nie mnożymy skoro mam rdzenie a każdy po 2,33Ghz??

To tak jakbyśmy mieli 4 jadące obok siebie samochody, każdy jechałby z prędkością 100 KM/H, razem nie osiągną prędkości 400 Km/h. Wezmą za to razem więcej pasażerów. Jeżeli aplikacja współpracuje z procesorami wielordzeniowymi to każdy z rdzeni zajmie się jednym wątkiem (zadaniem) i będą pracowały równolegle z tą sama szybkością a gdy byś miał proca o tym samym taktowaniu jednordzeniowego to zadania są wykonywane na przemian przez co trwaja dłuzej. (z innego forum). Może ci się przegrzewać komputer, sprawdź np. programem "SpeedFan".

Opublikowano

"czarny ekran", a usunąłeś katalog META-INF?

Opublikowano

Jejku,nei jestem laikiem,w mc gram 3 lata miałem kilkanaście serwerów dedykowanych,Chodzi o to ze na lapku 2hz 2gb ramu i zintegrowana grafa szło na minimalnych detalach jakoś i sięjakośdało graćz lagami. A tu nagle 140fps kręcę myszka,ścina 0fps,i tak mniej więcej

B-140fps

a-0fps

BBBBaBBBBaBBBBaBBBBaBBBBa albo jak ruszam myszką to gładko 140fps a nagle ścina i za 2 sekundy dalej 140fps.Ludzie.

Opublikowano

Co wy spamujecie? Jak ku*wa ma pomóc optifine, co każdy temat z problem do FPS to widzę, gówno to daje! Co ma przeczyszczenie CCleanerem dać? Komputer wyczyści - Minecraft'a nie ...

Pobierz inny launcher (najlepiej z modami), nie wiem może mniej ważący albo spróbuj usunąć całego .minecraft żeby wyeliminować jakieś stare, wadliwe pliki po modach.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...