Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy można zarządzać kartami graficznymi spod Windowsa (wejdź to skumasz)

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Ostatnio robię wszystko żeby tracić jak najmniej prądu, więc naszła mnie pewna myśl. Chciałbym na pulpicie, przeglądarce i słabszych gierkach używać integry, a kiedy gram w coś lepszego (rzadziej) używać mojego HD4870. Jednak czy da się przełączać karty podczas korzystania z kompa ? Wiem że wiąże się to z przekładaniem kabla, ale chodzi mi o wyłącznie HD4870 kiedy jest niepotrzebny.

Opublikowano

Pogrzeb w CCC. Pamiętam, że w nVidii miałem takie coś, że w 2D itd używa się procesora, a w 3D geforca.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Właśnie raz że najnowsze wersje nie mają żadnych ustawień (tylko betę mi pobiera) dwa że w starszej wersji też nie ma nic dotyczącego tego o co mi chodzi. Chyba że źle szukam.

Opublikowano

Mogę przekładać kabel, chodzi mi o wyłączenie HD4870 bez wyłączania kompa i ponowne włączenie w razie potrzeby (to o czym wspomniał ProcekAMD)

Opublikowano

Taka opcja tylko w nvidia :) Ja mam i mogę wybrać które programy mogą używać karty graficznej, mogę uruchomić dany program z którą grafiką chcę :) Także tylko kabel :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Normalnie w sterownikach do karty mam Karta nvidia i zintegrowana karta graficzna. Wszystko normalnie nic nie musiałem robić :) Windows 8 :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...