Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo duże zużycie CPU. Probrlem Minecraft

xziolox000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duży problem z minecraft, problemy z FPS normalnie mam od 90 do 150(fps) A patrzę na gadżety , co pokazuje ilości zużytego CPU I RAM . W minecraft ramy mam bardzo dobre tylko że dzisiaj CPU MIERNIK jest w 100% I mniecraft mi się zacina jak stoję w miejscu do 0(fps). Co mam zrobić aby zmniejszyć miernik CPU (tak dokładnie nie wiem co to jest ale jest spólne z minecraft`em). Proszę o pomoc dam +

Naprawdę potrzebuję pomocy bo pierwszy raz z tym się spotykam i ( Mam Windows 7 )

Opublikowano

Ale wcześniej tak nie miałem miałem od 10% do 40% a tera jak minecraft wlonczony to do 100% ;/

Opublikowano

To nie jest żadna temperatura! To jest obiążenie procesora! Powyłączaj wszystkie nie potrzebne programy które działają w tle, zdefragmentuj dysk, wyczyść ccleanerem.

Opublikowano

@up

Jeśli nie ma dobrego coolera do procesora który się grzeje przy obciążeniu np. Intel Core I5 lub I7 to będzie miał ogromne spadki wydajności.

Może to być też wina obudowy, która nie umożliwia dobrego przepływu powietrza.

Opublikowano

@UP sprawdziłem ten coolera jest bardzo dobry. Tylko tyle miałem programów w tle że trudno policzyć już jest okey :D ?dzięki :D

Opublikowano

Ja ci poradze : wyczyść kurz po między radiatorem wiatrakiem i wgl. Najczęściej to jest przyczyną problemów. No i też siedzenie na kompie 24/7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...