Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nagrywanie filmików

buhaha^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka ;)

Mam takie pytanie a mianowicie: od czego zależy dobra jakośc filmików z DO, chodzi mi o serwery Polskie bo jak wiadomo tylko na posloch serwerach można się spotkać z lagami ^_^ na innych to jest nie zbyt czesto i sie tak efektowane jak na PL. Wiec czy to zależy od komputera, jak tak to jakie parametry powinien mieć komputer zeby nie było wgl lagów i czy jest róźnica pomiedzy nagrywaniem z laptopa a komputera. Jeżeli zależy od programu to jaki jest najlepszy i jak go dobrze ustawić w opcjach.

krece fimiki hyper cramem 2 a laptop wyglada mniej wiecej tak:

procesor - intel core i3

karta graficzna - nividia geforce 610M , 2G, 64-bitowa

windows 7

4G RAM

tylko prosze nie pisac np. "ja krece hyper cram i jest spoko", bo mi chodzi konkretnie co wymienic zeby sie dobrze nagrywalo , i plynnie bez przyspieszania :) z gory dzieki

Opublikowano

Jakość zależy od kompa i od ustawień jakości w grze.

Aby zmniejszyć lagi ściągnij i użyj gameboostera oraz wyłącz wszystkie pierdoły biorące net. To winno pomóc :]

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Fraps + Sony Vegas. Imo łatwy i najlepszy set do kręcenia filmów z darka w dobrej jakości.

Jak chcesz próbkę jakości to obczaj kanał GameUnrealTV na youtube i filmiki z darka.

Opublikowano

Nie kręć starym gównym hc

Ściągnij(stfu. kup , lub udaj sie do cioci torrent lub wujka chomikuj) , oraz zaopatrz się w Sony Vegas.(ten sam wujek lub ciocia ew. kupno). Ew. polecam takze Adobe After Effect's(to juz do efektów specjalnych , lub robienia czegos ciekawego w intrze)

Polecam 20-30 FPS , powinno być bez lagów. Zawsze tworzać projekt w SV pamiętaj , aby wybierać 1080p Internet HD qulaity czy cos w tym stylu , wtedy tworzysz filmik z wysoką jakością 1080p i automatycznie yt ja przetwarza i udostepnai takze mniejsze jej wersje 720p itd.

Opublikowano

Fraps + Sony Vegas. Imo łatwy i najlepszy set do kręcenia filmów z darka w dobrej jakości.

Jak chcesz próbkę jakości to obczaj kanał GameUnrealTV na youtube i filmiki z darka.

no ok. a jaka wersja frapsa? bo jest kilka a z doswiadczenie wiem ze pomedzy wersjami jest roznica

i do tego fraps kosztuje 37$ .. mnie bardziej darmowe programy interesuje:)

Opublikowano

Może camtasią? Jakość ładna, ale po nagranym klipie musi się renderować, a to zajmuje czas ;\

Opublikowano

HyperCam 2 przynajmniej za moich czasów się sprawdzał(ja niezbyt znany byłem, ale np. LUX nim nagrywał i sami widzicie jaka jakość) + render w sony vegas;)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...