Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pomysł na serwer !

Platinum™

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagra?by? na takim serwerze?

• STANOWCZO NIE!!! Zjebany pomys?
      2
    • Oczywi?cie. W?a?nie takich serwerów szukam. Na pewno zagram
      17
    • Nie zagram, ale spoko pomys?
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem na pomysł, aby zrobić serwer na którym nie ma normalnego lądu. Respawnimy się pod ziemią. Pobrało by się mape na której do 256 poziomu są losowe surowce tak jak to jest pod ziemią. Czyli żelazo i węgiel. Bo redstone, złoto lapis i diaxy, a nawet emeraldy generowały by się normalnie. Czyli np. diaxy poniżej 15 poziomu. Spawn byłby na około 100 poziomie i byłby kopułą. No chyba, że wpadniecie na lepszy pomysł. Niektórzy już wiedzą o tym moim pomyśle, bo wczoraj bodajże założyłem o tym temat, ale na mpcforum była "cofka" .

Obecnie nie mam komputera. Myślę, że serwer może startować tak około 1 stycznia. Proszę się ze mną na pw dogadać jak to będzie, bo nie wiem czy ja mam założyć serwer (na mineserv albo craftserve) czy kto inny i ja bym takiej osobie dał troche kasy (żebym miał op, po za tym to mój pomysł na taki serwer)

Głosujcie w ankiecie.

#edit

Co myślicie o tym, aby dodać modyfikacje thaumcraft 2 i mo creatures? Po rozmyśleniach stwierdzam, że każdemu dało by się jakiś teren, pokój, ale zapełniony kamieniem tzn. że samemu sobie trzeba wykopać, ale za to nie można będzie robić pomieszczeń 300x300x300 bo będzie cuboid. Myślałem o rozmiarach takiego pomieszczenia - 20x20x20 .

Opublikowano

Właśnie dlatego myślałem nad wl i serwerem 20 slotowym. Nie chcę mi się bawić w jakieś cuboidy, bo wtedy trzeba dawać działki itp., a ja chcę żeby serwer to był taki survival. Myslę, że 10-25 slotów wystarczy. Co tydzień do wl dodawało by się 5 osób, a jeżeli przez 7 dni te 5 osób podpadnie, to się ich wypisze z white listy.

Opublikowano

Pomysł niezły, ale jest jedno ale - gdzie mają respić się zwierzęta? :F

Twierdzisz, że pod ziemią w tej całej serwerowej miejscówce zwiezęta się nie będa respić? Jeśli tak będzie to po prostu zrespawni się 2 krowy, 2 kurczaki i 2 świnie. Potem się rozmnoży. Jeżeli miałbym zakładać taki serwer to wiadomo, że chciałbym, żeby serwer był jak najlepszy. Pewnie pytasz- ale skąd wezme trawe, z której dropią nasiona? Jeszcze pomyśle, albo będzie tak, że każdemu się da na start jakąś małą ilość nasion (np.10, ale potem zasiejesz i będzie się to mnożyć) albo zrobie teren na którym trawa będzie automatycznie rosnąć co godzine. Jeśli się tak da wgl.

Opublikowano

Pobrało by się mape na której do 256 poziomu są losowe surowce tak jak to jest pod ziemią.

Pobrało/zrobiło czyli masz gotowca musisz znaleść czy sam zrobić?

Najłatwiejszym sposobem jest zmodyfikowanie mapy z supeflat (od niedawna można ustawiać sobie). Płaska mapa wysokość np. 250-254 czyli na górze masz miejsce dla naturalnego rozwoju zwierząt. Mape skopiować na serwer i gotowe.

W kwestji surowców to chyba można to również skonfigurować jednak lepiej wgrać plugin na kopanie losowo surowców ze zwykłego kamienia. (Automatycznie 100% zabezpieczeń na x-ray).

Bo redstone, złoto lapis i diaxy, a nawet emeraldy generowały by się normalnie. Czyli np. diaxy poniżej 15 poziomu.

To nie najlepszy pomysł. Ludzie będą grać głównie na tej wysokości a pozostała zbędna. Zobacz na inne serwery tunele na wysokość 5-15 reszta ledwo naruszona. Proponuje zwiększyć tą wysokość kilkukrotnie.

Spawn byłby na około 100 poziomie i byłby kopułą. No chyba, że wpadniecie na lepszy pomysł." .

256/2=128 ale jeśli zostanie troche przestrzeni to zalecam środek 125-127.

Sugeruje zamiast kopuły otwarty spawn w góre. rozchylenia,tunele w 4 lub 8 kierunków na kilku poziomach wysokości aby gracze mieli większy wybór startu i inni gracze im mniej przeszkadzali przy wyjściu. (zwłaszcza jeśli to surwiwal)

Nie chcę mi się bawić w jakieś cuboidy, bo wtedy trzeba dawać działki itp.

Mogą być automatyczne. Jest plugin który daje możliwość tworzenia miast przez graczy bez pomocy administracji albo inny cuboid po wpisaniu komendy. Tylko trzeba ustawić maksymalną ilość na gracza lub za kase w grze.(można zmienić jakoś zamiast kasy exp)

Ciekawy pomysł, mam nadzieje, że doczekam się realizacji.

Opublikowano

Hej a może coś w rodzaju "2033" w tej książce po wybuchu 3 wojny światowej ludzie schronili się w moskiewskim metrze żeby przeżyć. Główny bohater w młodości otworzył bramę od metra bo był ciekawy co jest na zewnątrz, ale później nie mógł już zamknąć bramy od metra i mutanty dostały się do środka. A poza tym 4 stacje w centrum moskwy to były normalne miasta, w jednym była nawet akademia.

Opublikowano

Były takie serwery jak mówi up. Co do twojego pomysłu to jest bardzo ciekawy, ale takie serwery też już się jakby przereklamowały.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

A jakby zrobiło się serwer na silniku forge dzięki czemu wgrało, by się takie modyfikacje jak thaumcraft lub mo creatures. Czy wtedy serwer też byłby nudny? Myślałem też nad tym, żeby zrobić wielką dzungle na które pvp będzie on i będą się tam respić moby z mo creatures. (oraz te drzewa będą tam rosły) napiszcie co o tym sądzicie.

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł na server ale dodałbym do niego jakąś fabułe.

Może coś takiego :

W roku 2150 na ziemi wybuchł xxx(lub stała się jakaś inna katastrofa)

Ludzie zmuszeni byli zejść do podziemia gdzie zaczeli budować swoje miasta.

Zwierzęta zmutowały a po powierzchni zaczeły masowo chodzić potwory - w powietrzu latają smoki.

Ludzie mogą wychodzić na powierzchnie tylko na kilka chwil ,po czym umierają(dałbym za śmierć bana na np 1h ,żeby gracze bali się ryzykować)

Dodatkowo dałbym ,że dzień trwały tylko 1 minute(tylko w tym czasie można by było bezpiecznie wyjść na powierzchnie) a noc przez 29 minut.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

@up no nie wiem... Bardziej mi zależy na takim survivalu z modami, żeby można było pograć dla rozrywki. A dzień przecież i noc i tak nie będzie się rzucać w oczy, ponieważ ciągle będzie jasno (spawn się oświetli) Można też by było zrobić parkoury dla większego urozmaicenia i ew. spleef.

Na silniku forge można wgrywać tylko mody tak? WIęc czy mój serwer będzie taki jaki chcę bez możliwości wgrywania pluginów? Chociaż w sumie wole mody od pluginów.

Myślałem też nad takim serwerem, na którym byłby wgrany mod roma, czy grecki mod (kolega mówił, że coś takiego jest. ) I zrobić serwer typu starożytna grecja, ale tego nie obiecuje

@down jak skoro nie można na silniku forge wgrywać pluginów. Myślę, że po prostu bedrocka jako granice by się postawilo.

Opublikowano

A mam jeszcze jeden pomysł mianowicie: że można by zrobić coś w rodzaju kopalni morii (z Władcy pierścieni), albo farthen dur (z Eragona). Ale do obu potrzebna wysokość o wiele przekraczała 256 w Eragonie farthen dur miał coś ok. 10 mil wysokości czyli 25 km.(Fathen dur to był OLBRZYMI krater wulkanu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...