Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie

Pawel222251

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio naszedł mnie pomył by założyć serwer którego mechanika polegała by na połączeniu bezsensownego surwiwalu z rozwojem cywilizacyjnym.

Na serwerze występowały by 2 systemy gry, zwykły surwiwal z frakcjami (ale bez cuboidów) przeznaczony dla graczy nastawionych głownie na mordowanie się nawzajem bez większego sensu, jak i cześć przeznaczona dla graczy którzy dorośli do założenia własnego miasta nastawionego na handel, ekonomię,politykę i może walkę z barbarzyńcami?) dla nich były by przewidziane cuboidy. Oczywiście nie obejdzie się bez ograniczonego chatu do np 100 kratek. Można też pomyśleć o pluginie na ograniczenie craftingu dla miast tak żeby rozwój miasta był dość powolny lecz grali tam tylko dojrzali gracze.

Proszę o konstruktywną i popartą argumentami opinię na temat mojego pomysłu. Wszystkim głównie tym którzy będą wspierać mój projekt dziękuję a resztę proszę o nie używanie wulgaryzmów gdyż i tak one mnie nie ruszają, a można za nie dostać bana xD

pozdrawiam Pawel222251 (Rygart/Yoshi)

Opublikowano

Pomysł fajny ale musisz znaleźć kogoś żeby ci napisał pluginy a nie wiem czy ktoś się tego podejmie.

A pozatym żeby zmieścić te 2 systemy rozgrywki to będziesz musiał kupić server min 60 slotów albo najlepiej maszyne vps :)

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Za dużo monotonności w dzisiejszym Minecrafcie , ja to bym chętnie zagrał na typowym freebuildzie , bo szczerze mówiąc od takiego trybu MC zaczynał.

Opublikowano

Surwival sam w sobie jest fajny, ale jeśli nowy gracz napotyka na swojej drodze miłych panów w diax secie stojących przy wyjście ze strefy no pvp którzy go zabiją wiedząc ze i tak nic przy sobie nie ma to takie coś traci sens. Ale kto co lubi :)

Co do pluginów to raczej nie ma problemu, głównym problemem będzie ogarniecie ich tak by gracze nie mogli zakładać frakcji z claimami bez wiedzy admina.

Opublikowano

Dobry pomysł, ale na taki serwer potrzeba co najmniej 200 slotów żeby coś z tego wyszło.

PS: Kiedyś też nad takim projektem myślałem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...