Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]smartfon i słuchawki do muzyki :D.Cena do 8000zł

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki smartfon?

• LG Nexus4
      0
    • IPhone 4s
      11
    • Nokia Lumia 920
      4
    • HTC One X
      3
    • HTC Sensation XL
      2
    • Inne
      3
  2. 2. Jakie s?uchawki

• Beats Audio
      17
    • Inne
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Ostatnio kupiłem ipod toucha 5g i... już go sprzedałem.Znudził mi się.Teraz planuję kupić tylko i wyłącznie smartfona+zajebiste słuchawki.Cena nie gra roli.Proszę nie pisać,że jestem dzieckiem bogatych rodziców.Dostaję stypendium sportowe i szkolne(w sumie 1000zł miesięcznie przez 2 lata,czyli do 2014r

:D.Lubię się czasami tym chwalić :D.).Smartfon ma mieć co max 4.6 cala(mam duże ręce...),zajebiste bity (przez słuchawki),niźiutkie basy,procek co najmniej dual core x 1000mHz,system albo win8,albo andek 4.1 up,albo IOS 6.0 up.Pamięć co najmniej 16gb.Jeśli ma możliwość włożenia karty SD to minimum 8gb.Narazie zastanawiam się nad Htc One X,LG Nexus 4,Nokia Lumia 920,IPhone 4s(nie oferujcie 5,bo to strata 3,5tys. zł).Jestem oczywiście otwarty na propozycje.Co do słuchawek najlepiej jak by były do 400zł,ale mogę zapłacić nawet 2000 jeśli są dobre.Muszą być nauszne,a nie douszne(dbam o słuch).Sprzęt musi być solidny(żeby był wytrzymały,szczególnie słuchawki),bo chcę aby mi starczył na min 2 lata(jak sie wydaje tyle kasy to trzeba wymagać,żeby trochę posłużył).

Proszę,aby nie wypowiadali się ludzie,którzy nie znają się na tym.Jeśli się nie znasz to nie pisz,inaczej będę zgłaszał jako SPAM! Nagradzam like i 5 w profilu.Z góry dziękuję.

Opublikowano

A co powiecie o HTC Sensation XL? Lepsza jakość niż IPhone? Chodzi mo głównie o RAP oraz HM.Tu jest link do porównania htc z nokią lg i iphone,i htc prezentuje się bardzo dobrze

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5380/6564/5428/6715/

.Wgl beats audio i org słuchawki from Dr. Dre

iphone4s i do tego monsterbeats

Co do słuchawek czytałem,że najlepsza jakość na rynku.Za 400zł takie słuchawki?Coś podejrzana cena.

Opublikowano

Nie lepiej, ja już dostajesz tyle kasy, zbierać na przyszłość, na jakiś samochód albo coś, a nie na zabawki wydawać...

Przecież za 8/10tys to miałbyś już na pierwszy samochód..., a pewnie jeszcze rodzice by Ci dołożyli... no ja to bym wołał zostawić te pieniądze na coś lepszego niż zabawki...

Tak w ogóle, to bym się bał z takim telefonem drogim po mieście chodzić, nie tylko, że mogą ukraść Ci, ale i dlatego, że mogą Ci nieźle twarzyczkę obić :D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Monster beats są wspaniałe :D

W sklepie kosztują 700/800zł, dożywotnia gwarancja.

Mojemu koledze złamał się pająk, i mu po tygodniu wymienili na nowiutkie ;)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Nie lepiej, ja już dostajesz tyle kasy, zbierać na przyszłość, na jakiś samochód albo coś, a nie na zabawki wydawać...

Przecież za 8/10tys to miałbyś już na pierwszy samochód..., a pewnie jeszcze rodzice by Ci dołożyli... no ja to bym wołał zostawić te pieniądze na coś lepszego niż zabawki...

Tak w ogóle, to bym się bał z takim telefonem drogim po mieście chodzić, nie tylko, że mogą ukraść Ci, ale i dlatego, że mogą Ci nieźle twarzyczkę obić :D

Co do tych 8 tys zl. nigdy nie dałbym na telefon tyle kasy.Napisałem to w tym sensie,że nie ma ograniczeń (praktycznie)do ceny.Masz trochę rację,że trochę strach,ale zawsze telefon noszę w jakimś opakowaniu czy czymś podobnym.Z resztą łapę też mam :D

Monster beats są wspaniałe :D

W sklepie kosztują 700/800zł, dożywotnia gwarancja.

Mojemu koledze złamał się pająk, i mu po tygodniu wymienili na nowiutkie ;)

Ok to słuchawki mam wybrane.Teraz jaki telefon do nich.

Acha jeszcze pytanie do Monster beats.Opłaca się używane kupić? Szybko się niszczą?

Opublikowano

Polecam SGS3 , płynność działania aplikacji i systemu nisamowita, dodatkowo duży ekran(720 x 1280 px (4,8") )

Telefon oferuje 4 rdzeniowy procesor o taktowaniu 1,40 GHz.

Co do IPhone'a , powiedz po chuj masz dawać 2-3 razy więcej kasy za sprzęt? Nie wiem, lans hipstera na jabłko?

/reflink

Opublikowano

Polecam SGS3 , płynność działania aplikacji i systemu nisamowita, dodatkowo duży ekran(720 x 1280 px (4,8") )

Co do IPhone'a , powiedz po chuj masz dawać 2-3 razy więcej kasy za sprzęt? Nie wiem, lans hipstera na jabłko?

Tam się płaci za iOS'a ;p

Opublikowano

SGS 3 zbytnio mi się nie podoba.Fakt,że flagowy samsung.Co do i phone za system operacyjny się płaci.IOS jest to najlepszy system na świecie.SGS 3 odpada w 100procentach.

Opublikowano

Albo nie łatwiej, wbijasz do nalepszego sklepu elektronicznego w mieście, i mówisz "dawać mi tu zaraz najdroższy telefon i najdroższe słuchawki jakie macie" ^_^

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

SŁUCHAWKI Sennheiser Orpheus.

Orientacyjna cena: 95000 zł

Parametry techniczne słuchawek:

Pasmo przenoszenia:

7 - 100000 Hz (-10 dB)

14-85000 Hz (-6 dB)

25-75000 Hz (-3 dB)

• Ciśnienie akustyczne: 4.6 N

• THD < 0.1 %

• Waga słuchawek bez kabla: 365g

SPL 98 dB

Sam polecam kiedyś miałem ale dałem koledze bo znudziły mi się :).

Opublikowano

SGS3 do muzyki. Chyba najlepszy pod względem muzycznym. Cokolwiek tylko nie Beats'y. Może ATH-M50 biją beatsy na łeb i są tańsze.

No, chyba, że chcesz być "super pro elo hipsta szpan", to weź sobie iPhone'a i Beatsy. Gdybym miał kasę, to kupiłbym to tylko po to, żeby cisnąć tym o ścianę...

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...