Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] PowerColor Radeon HD 4870 x2 vs Radeon HD 6770 HIS

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się zakupić PowerColor HD 4870x2 za 270zł + przesyłka i czy będzie lepsza od służącego mi obecnie 6770 HIS.

Z tego testu(Nie wiem jak to inaczej nazwać)

http://www.benchit.pl/karty+graficzne/ATI/Radeon/HD+4870/X2/2048

Wynika że jest mniej więcej na poziomie Radeona HD 5870. Jakie jest wasze zdanie na ten temat opłaca się wymienić na tego 4870 x2?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tylko 4870 to kanapka. 2 GPU na 1 PCB - bez dobrego coolera i przewiewnej budy będzie piekarnik

Czyli musiałbym wymienić COOLER? Jaki polecasz i jaki byłby tego koszt.

A i nie odpowiedziałeś czy się opłaca -.-

@Edit

Jak tak czytałem benchmarki to okazało się że powinienem mieć PSU minimum 600W, a ja mam 550W xD Więc nici z tej karty....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na kanapki to są tylko bloki wodne, bo praktycznie nie ma żadnego AC na 2-GPU. Nie opłaca ci się wymieniać 6770 na 4870x2

BTW. Dlaczego ty chcesz na siłę zmienić? Uzbierasz większą sumkę to kupisz lepszą GPU.

random.jpg

Opublikowano

Na kanapki to są tylko bloki wodne, bo praktycznie nie ma żadnego AC na 2-GPU. Nie opłaca ci się wymieniać 6770 na 4870x2

BTW. Dlaczego ty chcesz na siłę zmienić? Uzbierasz większą sumkę to kupisz lepszą GPU.

Teraz muszę kupić MOBO, COOLER do CPU, RAM.

Więc cały mój budżet się wyczerpie.... dlatego szukam czegoś wydajniejszego, ale taniego nie ważne czy używanego czy nie ważne żeby było wydajniejsze od mojego zasłużonego HIS'a.

Ale chyba zostanę przy pierwszej opcji czyli zbierać na Radka 7850 :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mozesz sobie wymienic ale przynajmniej 300W w iddle bedzie bez obnizania taktow wiec w zasilacz musisz zapakowac.

A miesiąc temu kupowałem nowy. Niee to się nie opłaca koszta wyszły by za duże pozbieram na tego 7850, a jak wyjdzie seria 8xxx to będzie jeszcze tańszy

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...