Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

Emiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały dylemat. Chcę kupić komputer za 2 tyś. zł. i mój sprzedawca powiedział mi, że teraz w obiegu są procesory i3, chcę się tylko upewnić czy uciągnie mi on w takich grach jak World of Tanks, czy też jakiś MMORPG typu Last Chaos, Runes of Magic, a także w jakiś FPS'ach typu Combat Arms/Warrock itp. Zależy mi żeby nie było spadków FPS'ów a także ustawienia w grze nie były minimalne, żebym czerpał trochę przyjemności m.in. z grafiki. Z góry dziękuje za odp. czy warto kupić ten procesor.

Opublikowano

Reszty nie mogę podać dokładnie bo dopiero za 1/2 dni do nich pojadę i wtedy się dowiem wszystkiego szczegółowo. Wiem że będzie karta graficzna Nvidia/gforce 1 GB, 4 GB RAM'u, nie mam pojęcia o MOBO i zasilaczu. Chcę się tylko upewnić czy ten procesor się do czegoś nadaje czy nie jest już zbyt stary i czy jest warty uwagi.

Opublikowano

Reszty nie mogę podać dokładnie bo dopiero za 1/2 dni do nich pojadę i wtedy się dowiem wszystkiego szczegółowo. Wiem że będzie karta graficzna Nvidia/gforce 1 GB, 4 GB RAM'u, nie mam pojęcia o MOBO i zasilaczu. Chcę się tylko upewnić czy ten procesor się do czegoś nadaje czy nie jest już zbyt stary i czy jest warty uwagi.

Nie jedź tam bo złożą ci gówno nie komputer podaj swój budżet złożymy ci coś o wiele lepszego :)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up

Dzięki xD

@Autor

Będziesz robić o/c(Zalecam) możesz ze starego kompa wziąć nagrywarkę?(sprawdź czy jest pod SATA)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Niestety nic nie mogę wziąć ze starego kompa ;/

@edit: Jeżeli jest możliwość to złożyłby mi ktoś pudło do gier do 2 tyś. nie mam pojęcia o co chodzi w tym o/c więc raczej nie będę mógł skorzystać, jedynie że ktoś wytłumaczy. Do tego pudła monitor do 400 zł i myszka + klawiatura za ogólnie 120 zł. Będę bardzo wdzięczny.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/tBvIca/

MOBO zmieniasz na:

ga-970-ud3

PSU:

SilentiumPC 500W

GPU:

Radeon hd 7850 sapphire

COOLER:

SilentiumPC 925 HE

RAM:

Możesz teraz wziąć 2x 4Gb lub w późniejszym czasie po prostu dokupić 4Gb

CASE:

SilentiumPC brutus 410

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up

Jaki polecasz monitor/klawiaturę/myszkę do tego zestawu, oraz czy oprogramowanie trzeba kupić osobno, bo nie posiadam 7 na płycie ;/

Opublikowano

W tym ci nie pomogę, bo na monitorach, klawiaturach i myszkach nie znam się xD

Ściągnij sobie nie opłaca się kupować

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No to moja ostatnia prośba i daję Ci spokój, a dokładniej dwie prośby i parę pytań.

Podałbyś na PW link do 7, która działa na 100 % i nie powoduje żadnych komplikacji ?

Czy dałbyś radę ten zestaw złożyć w kupę bo nie mogę ogarnąć tych części i wg. ?

Czy jest możliwość zakupu na raty całego zestawu wraz z wysyłką i montażem ?

Myślę że to wszystko, liczę na pomoc, nagroda Cię nie ominie ;p

Opublikowano

Wielkie dzięki, strasznie tego nie ogarniam bo mam zaledwie 14 lat, w innym przypadku może bym Ci tak nie zawracał dupy : )

No to miłej nauki i do usłyszenia jutro ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...