Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dział Komputery oraz "Debilne" odpowiedzi !

Sawickas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Jako że teraz przeglądałem dział Komputery, i zobaczyłem coś co mnie wkurza po prostu od dawna.

A dokładnie mówie o takim czymś :

Hmm... Zrób formacik...
wirus

I mnóstwo, mnóstwo innych takich postów.

Czy można było to zacząć traktować jako spam ?

Jeżeli user wbija do tematu ( pseudo-znawca malware/software/hardware ), i od razu walnie ZRUB FORMATA, POMORZE NA PEFNO , albo że to wirus, ale jaki i jak go usunąć już nie powie.

Czekam na opinie tego pomysłu.

pozdrawiam

Edyta 20:06 :

Chyba żeby zrobić listę osób, które mogą się odzywać w tym dziale ?

Na MPC jest mnóstwo osób które się znają, więc ... ?

Bywalec
Opublikowano

TAK ;_;

To z listą nie wypali. Zawsze można zrobić jakąś specjalną rangę dla specjalistów...

Opublikowano
Edyta 20:06 :

Na MPC jest mnóstwo osób które się znają, więc ... ?

Nigdy w życiu takie coś by nie przeszło.

Ale co Ci przeszkadza, że ktoś tak napisze?

Jeśli uważasz, że to spam to zgłoś.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

To z listą nie wypali. Bo kto miałby to zrobić? xD Musi to zrobić ktoś kto się zna, a teraz będzie kłótnia że każdy się zna. Ja uważam, że mógłby to zrobić goky02 albo JakSieMacie... albo ja xD. I tak nie uda się z tym. Ten dział potrzebuje moderatora. Ja teraz nie złożę podania bo po pierwsze uznają mnie że jestem za młody i tylko zrobię z siebie pośmiewisko, no a po drugie teraz nie jestem jakoś za bardzo aktywny w tym dziale, może się postaram ale to się zobaczy. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłby moderator, przecież chyba po to walczyliśmy żeby to stał się dział a nie tylko subforum pogaduszek.

@up

1. Jest to denerwujące.

2. Często ludzie są wprowadzani w błąd bądź też nie wiedzą kto mówi prawdę i spieprzają na inne forum.

3. W najgorszym wypadku ludzie kupują syf, tracą pieniążki, jak np. ktoś poleca jakiś gówniany zestaw z allegro.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Moderator by się przydał ;3

Majkel, a co mi się nie podoba że tak ktoś napisze hmmm.

ŻE KTOŚ MOŻE GO POSŁUCHAĆ I NIE POTRZEBNIE ZROBIĆ FORMAT >.> ?

Opublikowano

Dawać bany na parę dni za spam to im się odechce. Z tą listą nie wypali.

Edit

No właśnie moderatorów zrobić bo zrobili dział a ci samo modzi.

Opublikowano
ŻE KTOŚ MOŻE GO POSŁUCHAĆ I NIE POTRZEBNIE ZROBIĆ FORMAT >.> ?

Dlatego jesteś Ty i inni, żeby mu dobrze doradzić ;)

Spamu nigdy nie zatrzymacie. Tak było jest i będzie.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Trzeba napisać do kieszka czy innego Admina żeby w końcu zmienili Moderatorów ileż to razy im mówiłem nie słuchali

Powinna być otwarta rekrutacja, ale wybieranie powinno być inne, bo grono Administratorów nie zna się nie hardware itd

Otóż powinno to być tak:

Zakłada się aplikacje w dziale Komputery i tam userzy dadzą swoją opinie o danym użytkowniku tzn czy zna się na rzeczy czy dobrze pomaga itd potem Administracja się wypowiada czy może tzn

Czy ma wystarczające poparcie użytkowników, nie ma zbyt dużo % i za mały staż na forum.

Tak powinno się wybierać do tego działu jeżeli tak nie można to lepiej aby nie było tam żadnego Moda

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Trzeba napisać do kieszka czy innego Admina żeby w końcu zmienili Moderatorów ileż to razy im mówiłem nie słuchali

Powinna być otwarta rekrutacja, ale wybieranie powinno być inne, bo grono Administratorów nie zna się nie hardware itd

Otóż powinno to być tak:

Zakłada się aplikacje w dziale Komputery i tam userzy dadzą swoją opinie o danym użytkowniku tzn czy zna się na rzeczy czy dobrze pomaga itd potem Administracja się wypowiada czy może tzn

Czy ma wystarczające poparcie użytkowników, nie ma zbyt dużo % i za mały staż na forum.

Tak powinno się wybierać do tego działu jeżeli tak nie można to lepiej aby nie było tam żadnego Moda

Zgadzam się z wypowiedzią flapa i jednocześnie daję nowy pomysł na utrzymanie porządku w naszym dziale.

Wiadomo moderator się przyda ale kokosz czy ktoś inny powinien pomyśleć nad rangą Doradca ds. Komputerów ranga bez przywilejów tylko wtedy ludzie by się bardziej słuchali prawdziwych znawców a nie randmomów którzy wiedzą tyle ile zjedzą...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Zgadzam się z dwoma powyższymi odpowiedziami.

Jest kilka osób nadających się na taką rangę ( Procek, FreshMaker, robem, Pingwin i wiele, wiele innych ! )

Opublikowano

To jest irytujące, ale z tą listą przesadziłeś. Poza tym jak ktoś ma problem z komputerem to otwiera temat na forum.dobreprogramy albo na pebie. Na MPC dział komputery to tylko dodatek, jest tam pare osób które ogarniają, ale jest też mnóstwo dzieciaków, które dają beznadziejne rady. Nic z tym nie zrobisz ( z tymi postami )

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Ja jestem za tym aby dodać tam modów i kidów ale pomysł z wybieraniem przez userów jest słaby.

A jak to sobie wyobrażasz? Że Globale nie znający się na rzeczy będą wybierać? Nie chodzi mi o to żeby userzy wybierali tylko dawali opinie o Aplikancie, ale Administracja też by powiedziała jakie jest ich zdanie, bo to ich zdanie jest najważniejsze.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak najbardziej popieram ten sposób. Składamy aplikację w dziale komputery, użytkownicy piszą opinię o danym użytkowniku, i do tego administracja też wybiera.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zrobienie listy osób, które mogą się wypowiadać w danym dziale nie ma sensu. To nie jest więzienie, czegoś takiego nie wolno wprowadzić. Co w przypadku, gdy osoba znajdująca się na tej liście chciała by stworzyć temat bo ma problem z kompem? Zacznijcie trochę myśleć.

Wybór kida, do tego działu powinien nadal leżeć w rękach administracji. Dlatego, że to My musimy Wam zaufać. Po za tym przy takim wyborze wyniki były by sfałszowane, bo większość użytkowników głosowała by na tą osobę, którą lubi.

Mylicie się, że nikt z grona GM i Adminów nie zna się na komputerach itp. bo Geo zna się na tym znakomicie.

@edit G00D nie Ty decydujesz czy jestem w teamie, czy też nie :)

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Zrobienie listy osób, które mogą się wypowiadać w danym dziale nie ma sensu. To nie jest więzienie, czegoś takiego nie wolno wprowadzić. Co w przypadku, gdy osoba znajdująca się na tej liście chciała by stworzyć temat bo ma problem z kompem? Zacznijcie trochę myśleć.

Wybór kida, do tego działu powinien nadal leżeć w rękach administracji. Dlatego, że to My musimy Wam zaufać. Po za tym przy takim wyborze wyniki były by sfałszowane, bo większość użytkowników głosowała by na tą osobę, którą lubi.

Mylicie się, że nikt z grona GM i Adminów nie zna się na komputerach itp. bo Geo zna się na tym znakomicie.

Geoning zna się na hardware? Bo jego ostatniej wypowiedzi w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/768479-dyskusja-windows-8-warto/page__st__40

nie można tego powiedzieć

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A mentorzy to co? Ktoś mnie lubi to daje na tak i tyle, a administracja podejmuje decyzje, można by tak samo. Ty na pewno ufać nikomu nie musisz, bo nie jesteś już w teamie.

Pomysł z listą osób bez sensu. Lecz na 100% jestem za wprowadzeniem rangi Moderator dla takiego działu, bo co mają pogaduszki do komputerów?

Opublikowano

A mentorzy to co? Ktoś mnie lubi to daje na tak i tyle, a administracja podejmuje decyzje, można by tak samo. Ty na pewno ufać nikomu nie musisz, bo nie jesteś już w teamie.

Pomysł z listą osób bez sensu. Lecz na 100% jestem za wprowadzeniem rangi Moderator dla takiego działu, bo co mają pogaduszki do komputerów?

Tak samo myślę,a o tym że wyniki były by fałszowane to jak by to miało się stać? Ludzie nie głosowali by na kogoś kto się nie zna tylko na tych którzy dobrze im pomogli/pomagali

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wróćmy do tego, że to stało się działem po to żeby było ogarnięte, a nie że samowolka itd. Bo jaka ma być treść raportu, jak np. ktoś poleca komuś jakieś gówno jak geforce 210gt, przecież administracja i tak nie zrozumie o co chodzi -.-

Opublikowano

Ja jestem za dodaniem tam osobnych modków i kidów a nie przydzielanie to modką pogaduszek którzy na komputerach nie znają się tak dobrze.

Właśnie o tym jest ta sugestia i o zrobieniu odmiennej aplikacji do tego działu

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up odmienna aplikacja jest nie potrzebna jest to zwykły dział.

Jest potrzeba, bo ten dział jest specyficzny tutaj Moderatorem nie może być byle jaka osoba z TuTami i 0%

Musi być osoba którą w dziale wszyscy znają i mogą potwierdzić, że zna się na rzeczy dlatego nie zbędna jest opinia userów.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano
Czy można było to zacząć traktować jako spam ?

Zraportuj i dana osoba dostanie warna. Posty tego typu to zwykły spam i GM na 99% wlepi tego warna.

SUPER, WRĘCZ ZAJEBISTY POMYSŁ!! Zróbmy tak z każdym działem!! Będzie mniejszy spam, więc i większe korzyści! Masz genialne pomysły!

<troll_mode_off>

Oficjalnie, jestem na nie

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...