Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem...

venturas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Zacznijmy, że mam internet z TP, prędkość 512 na umowie, ale wiadomo CHODZIŁ z prędkością 640...

Ostatnio miałem problemy z rozłączaniem internetu, technik coś tam pogrzebał i działa bez przerywania.

Jest tylko jeden problem, internet zwolnił. I teraz następuje sprawa, która mnie lekko zbiła z tropu:

Internet ogólnie szaleje, na speed testach widać że nagle maleje do 200-300 potem 500, nagle 700, a potem znów 500. I zawsze prędkość na speed testach wychodzi teraz, około 0,52 (O 0,1 za mało conajmniej).

Internet nie zwalniał przez jakieś 5 lat ani razu...

Zadzwoniłem do TP, ale powiedzieli, że prędkość jaka jest zgadza się z umową.

Tylko dlaczego po 5 latach zwolnił i jest niestabilny...

Nie da się grać w żadne gry online. Ping prze chwile jest w porządku, aby zaraz podskoczyć baardzo wysoko. Co chwilę zostaję wyrzucony z serwera.

I tutaj sprawa przy której jestem bardzo zagubiony i zdezorientowany:

Na speed testach pobieranie jest jak wspomniałem około 0.52MB, a ping pokazuje max 80

Natomiast w rzeczywistości pliki pobiera ładnie z prędkością tych 0.64MB (tak jak powinno być) a ping jest duży, bardzo duży.

Co mogę zrobić aby ogarnąć te pingi i skoki internetu?

Co robiłem:

-Skanowanie systemu antyvirusem, (czysto)

-CCleaner

-Czyszczenie programem Malwarebytes Anti-malware,(pare trojanów, usuniętych, bez efektu)

-Usuwanie zbędnych programów.

-cfosspeed,

-Sprawdzenie czy żaden program nie korzysta z internetu (nie korzysta)

-różne zabawy w rejestrze (są na internecie poradniki, nic na własną rękę)

Co mogę jeszcze zrobić?

Jeśli to przeczytałeś to szacun i wielkie dzięki ;)

Oczywiście w nagrodę lecą Like.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zapewne jest to internet radiowy bądź masz modem bezprzewodowy. Ogólnie to jest słaby internet, lepiej kup jakiś lepszy bądź też coś z lokalnego, pamiętaj - radiowe są zazwyczaj powolne. Ja mam np. internet u lokalnego dostawcy "Leon", ale to jest coś takiego że z siedziby idzie po kablu do jakiegoś miejsca, gdzie jest nadajnik, ja akurat mieszkam niedaleko ów nadajnika i mam ładne pingi i znakomite prędkości. Pamiętaj, że speedtest to tylko teoria, bo prędkość pobierania czasami zależy też od hostingu, a szczególnie w przypadku torrentów.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...