Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] OP ścierwo czy shit?

Arv3n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Według mnie darius ma tylko 1! kontrę.

Jest nią kayle pod ad/off. Dlaczego nie teemo? aby kontrował w pełni dariusa ( załóżmy, że skill graczy jest ten sam ) musi mieć ok 50 deffa na start, kupować itemy pod hp/def i jednocześnie mieć tyle ap co carry na midzie. Jak wiecie - jest to niemożliwe. Teemo pod ap bije dużo, ale pada na combo darka, pod ad to shit, pod offtanka nic nie bije. Wystarczy kupić orcacla i teemo nie kontruje dariusza. Jak wygląda jego rola w tf?

wbija za ad carry, bierze go z e, zabija i ucieka. Wygrywa z 98% postaciami na topie ( jedynie koreańczyk grający lee sinem, wykonujący combo w 1 sekundę może wygrać )

Opublikowano

Darius ma wady, dla przykładu brak escape systemu = gank junnglera daje kill'a/waste flash :)

I nie przesadzaj, że nie da się z nim wygrać, każda postać ma kontry. Kayle? Bo blokuje jego ult? Więc jego ult = op? ChoGath robi więcej true dmg ;)

-- Chodziło o ult dariusa, wiem że kayle to ona --

Opublikowano

1 kontre? chyba nie Jayce na lajcie go zjada Harasuje go z daleka jak przyjdzie co do czego to przykurwi z mlota i tyle po Dariusie :< @UP no sorry ale kayle robi duzo swoim rangem no i ulti

Opublikowano

Darius ma wady, dla przykładu brak escape systemu = gank junnglera daje kill'a/waste flash :)

I nie przesadzaj, że nie da się z nim wygrać, każda postać ma kontry. Kayle? Bo blokuje jego ult? Więc jego ult = op? ChoGath robi więcej true dmg ;)

Kayle to ona ahahhah xD

Darius to dobry solotop, jeden z lepszych. Jest op, ale jest wolny, jedyne co to ten grab daje mu możliwosć :D A ten op ult z true dmg -.- No comment.

Opublikowano

Darius jest tyklko po to by spamic w tf swoim r . Na topie ma duzo kontr np lee sin . Darius nie moze go trafic ani z q ani z e ani z r bo lee sin jest bardzo mobliny q+w

Tak samo cho niezle sobie daje rade . Teemo jest kontra na niego . Ogarniety teemo nie pozwoli podejsc dariusowi na tyle by tamten mogl uzyc e . Dariusa wystraczy pognebic w early bo potem bez itemow nic nie robi .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Temat nie ma sensu, prawdziwy grasz umie skontrolować każdą postać.Kiedyś grająć dariusem miałem przeciwko kayle, tak mnie zjechała, ze nie było sensu więcej grać.Dodam jeszcze, że na początku kupując tarcze dorana, darius nie wiele może zrobić.Oczywiście najważniejsze są runy na pancerz.

Opublikowano

Darius op, hahahahahahha. Się uśmiałem.

Wszystko co ma skila na topie go jedzie.

Raz, jedyny raz po wyjściu Dariusa z nim przegrałem, a spotkałem ich masę.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Zalezy od osoby z skillem dariusa poogladajcie steam "Dyrus" i zobaczcie jak owni na topie z takimi jest ciezko grac 1vs1 na line tu lyczy sie tylko skill country tez moga przegrac jak nie umia grac ....

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Jak ktoś powiedział, nie jest trudny do skontrowania a dobry na graczy z małym doświadczeniem, możesz wymiatać nim, a możesz i lamić. Zależy to od dwóch stron, ale R Dariusa to albo dobijanie albo 1on1, nic więcej, nie można powiedzieć, że to gówno bo może przeciwnik po prostu nim grać nie umie, widziałem graczy którzy grają nim na prawdę dobrze, ale takich też co grają nim źle, to do każdej postaci by można napisać, według mnie Darius zły nie jest, ale OP OP OP też nie jest.

Opublikowano

Darius op? Za dużo prochów nawdychałeś. Teemo go nie cisnie? Też prochy...

Darius jest od spamowania ultem w tf i tyle. BORING!

Opublikowano

Darius to gówno i nie ma chyba solo topera który bylby przez niego kontrowany :D

Zawsze jak na rankedzie ktos banuje darka to widac ze to noob, a jesli ktos pickuje darka to sie ciesze jak nie wiem ;D bo biore jaxa i jade go jak chce w dodatku mam przewage w farmie i zazwyczaj w 15 minucie jest ~100 cs.

Opublikowano

Darius nie jest op chyba że jesteście tak słabi i nie wiecie jak przeciw niemu grać...

I darius ma wiele więcej kontro niż tylko kayle

Np. teemo,yorick,olaf

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Hehehe, wiecie nawet jak będzie ogarnięty gracz, który gra ... (sek pomyśle) Twitchem to jest w stanie zjeść każdego na solo topie. I tak nawiasem dodam, że nie ma counterpicków, są jedynie postacie, które coś tam zablokują, ale tak to nie. Jeśli uważacie, że jest na wszystko countra, to podajcie mi couter na Tryndamere lub Fiddlesticks.

Opublikowano

ohh AsGrad więc na trynde:

• wszystko, oprócz casterów bez stuna.

Na fiddla:

• melasy pod ad
  • casterzy ze stunem/czymś co przerwie heala/ulti.

I zgodze się z tym że country nie istnieją, to są tylko dodatki.

<>

Opublikowano

ohh AsGrad więc na trynde:

• wszystko, oprócz casterów bez stuna.

Na fiddla:

• melasy pod ad
  • casterzy ze stunem/czymś co przerwie heala/ulti.

I zgodze się z tym że country nie istnieją, to są tylko dodatki.

Trynd wł sobie ulti i nawet stun nie pomoże ;)

Fidd, jego wysysanie ma bardzo którtki CD, casterzy będą szybko siadać - Haras z E w miniony i się odbije. :)

Opublikowano

@up

fidle to jungler, nie laner o.O

@top

ap teemo? no chyba Cie po**balo.

O elo az spytam, bo ap teemosy to na tym 1000 elo mozesz sobie ogladac.

Moze powiesz, ze build rainmana, ktory teemo gra chyba najlepiej na swiecie, jest chu**wy? AD offtank teemo only

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...