Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankietka dotycząca GMO

mientowy

GMO(Genetycznie Modyfikowane Organizmy)  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy spotka?e? si? kiedy? z ?ywno?ci? genetycznie modyfikowan??

• Tak
      9
    • Nie
      8
    • Nie wiem
      6
  2. 2. Czy uwa?asz, ?e ?ywno?? modyfikowana genetycznie szkodzi zdrowiu?

• Tak
      16
    • Nie
      7
  3. 3. Czy kiedykolwiek kupi?e? ?wiadomie produkt modyfikowany genetycznie?

• Tak
      5
    • Nie
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Chciałbym abyście odpowiedzieli na kilka prostych pytań dotyczących GMO(Genetycznie Modyfikowane Organizmy).

Jest to mój projekt na biologię i muszę mieć jakąś sondę przeprowadzoną z podanymi wynikami. Muszę zrobić screena i pokazać jej rezultaty.

Zapraszam do odpowiedzi ;]

Opublikowano

Nie rób ankiet na forum o grach, gdzie siedzą 12-sto latkowie, bo to nie ma sensu. Co do pytań - jestem przeciw modyfikowaniu natury. Tylko to szkodzi zwierzętom, które to jedzą jak i nam.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Popieram pana 2xUp , bo ankieta wśród dzieci jest troche bez sensu, ale mniejsza z tym.

Wiem czym grozi GMO dla ludzi i jestem temu przeciwny. Był kiedyś taki filmik na yt, gdzie karmili szczury żarciem GMO i wyrastały im ogromne guzy w mięśniach.

Opublikowano

Ah myślałem, że chodzi o Global Mu Online :PP

Na co dzień się z nią spotykamy i tak już zostanie, tylko będzie tego co raz więcej

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=eeW5yUSqdhY 

Dla zainteresowanych w tym temacie, angielski w stopniu podstawowym wymagany

Opublikowano

Przede wszystkim zawżyj w tym jak kolejna ustawa o GMO przechodzi przez polski parlament, a sromorowski ją bez problemu podpisze(wcześniej podpisał o zezwoleniu na pasze GMO). Niedługo produkty GMO nie beda nawet oznaczane, że sa gmo, jak w Ameryce. Apokalipsa

Zależy od produktu jak i jego modyfikacji co nie zmienia, że większość nam szkodzi. Osobiście mi to zwisa, każdy ma prawo wyboru.

Niedługo nie ebdziesz miał wyboru, bo nie ebdziesz wiedzial co jest co ; ). Cwaniaczki ktore "mają wyjebane" się osrają w przyszłości

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=eeW5yUSqdhY 

Dla zainteresowanych w tym temacie, angielski w stopniu podstawowym wymagany

Co do materiału (całego nie obejrzałem) przydały by się napisy chociaż angielskie - yt tłumaczy dość pokrętnie, a przynajmniej ja średnio rozumiem co mówią ludzie tam (akcent itp.) + przed oglądaniem przydała by się porcja żargonu. Osobiście nie mam ochoty na spożywanie GMO, ale sam temat jest ciekawy - szerokie pole do popisu - imo genetycznie modyfikować można większość rzeczy w naszym środowisku na różne sposoby co stwarza miliony możliwości - zastanawiam się nad zagłębieniem w temat - co i jak.

Opublikowano

Tak, kupiłem i spożyłem, żyje. Aczkolwiek nie będzie tak różowo jak GMO wejdzie w pełni na rynek...

Może i pole do popisu ale i do jakich okropności można tego użyć? Nie chcę siać paniki i terroru ale uwierzcie mi -

prędzej czy później GMO zostanie użyte do złych celów, nie będę tutaj nadmieniał, można się samemu domyślić.

Co do materiału (całego nie obejrzałem) przydały by się napisy chociaż angielskie - yt tłumaczy dość pokrętnie, a przynajmniej ja średnio rozumiem co mówią ludzie tam (akcent itp.) + przed oglądaniem przydała by się porcja żargonu. Osobiście nie mam ochoty na spożywanie GMO, ale sam temat jest ciekawy - szerokie pole do popisu - imo genetycznie modyfikować można większość rzeczy w naszym środowisku na różne sposoby co stwarza miliony możliwości - zastanawiam się nad zagłębieniem w temat - co i jak.

ahahahhah, i Ty sobie myślisz, że będziesz mieć wybór?

Opublikowano

Czy spotkałeś się kiedyś z żywnością genetycznie modyfikowaną?

1. Tak (6 głosów [37.50%])

2. 	
    Nie  (5 głosów [31.25%])	

Dla informacji wszystkich ,którzy sądzą że nie mają do czynienia z żywnością modyfikowaną genetycznie, żrecie modyfikowaną soję nawet o tym nie wiedząc, najprostszym przykładem są parówki o niebotycznej zawartości mięsa rzędu 30-50%.

Opublikowano

Debile.

Nie raz w życiu zmodyfikowane żarcie mieliście w mordach. GMO pomoże tym uboższym. Sracie apokalipsą i innymi teoriami a prawda jest taka iż człowiekowi to nie grozi. Na ziemi kończą się zapasy trzeba znaleźć jakąś alternatywę inaczej zaczniemy umierać z głodu tępaki. I zdecydowanie ceny będą niższe.

Opublikowano

http://kwejk.pl/obrazek/1539438/gmo-smierc.html

No to możemy powiedzieć, że jeśli GMO zostało przegłosowane w Polsce to mamy prze*eebane.

Opublikowano

Nie mam pojęcia czy to szkodzi, osobiście staram się tego unikać. Jak dla mnie zabawa w Boga to niepotrzebne do niczego debilstwo nauki. Badanie genomu - rozumiem. Ale po co się bawić w jego zmianę? Niedługo nadejdzie inwazja zombie bo genetykom się zamyśli pobawić genami człowieka :P

Opublikowano

i tak dzień w dzień wpierdalasz od zajebania chemii i innych śmieci, więc niewiem w czym masz problem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...