Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]AFK w drużynie, czyli problem, który trzeba rozwiązać - burza mózgów.

Gość ArronBaDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W razie jakby nikt nie wyszedł dobrowolnie, rozpoczyna się votekick, gdzie drużyna przeciwna głosuje, kogo wyrzucić, aby gra była równa. Jeśli votekick nikogo nie wyłoni, system wyrzuca losowo, spośród tych, którzy otrzymali najwięcej punktów. Osoba która dostanie votekicka ma zapewnione tylko 50% elo za wygraną.

Chamskie wyrzucanie gry za to, że na ciebie padło, w dodatku z karą ? Rly ? Śmiech na sali. Co to są za pomysły.

Opublikowano

Chamskie wyrzucanie gry za to, że na ciebie padło, w dodatku z karą ? Rly ? Śmiech na sali. Co to są za pomysły.

Z drugiej strony, kara (stracenie elo przez 4 graczy) bo nam się trafił afk ?!

Propozycji może być tu dużo, ale zapewniam - najbardziej skuteczną metodą jest rozpoznawanie stracenia połączenia/prądu etc, a celowe wyjśćie (w tym wypadku perma ban).

Opublikowano

hmm mozna by bylo ustawic cos takiego ze afkerow po dluzszej nieobecnosci np 5 minut wywala z danej gry i na jego miejsce moze ktos inny sie zalogowac do gry i wtedy by gral jego postacia np czy dostalby srednia lvli , kasy graczy z druzyny

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

@up

Tak ale ludzie czekali by aż wybije kogoś z 2k elo i psuli by gry to by było jak dodawanie botów w niektórych grach.

co do pomysłu z wybijaniem 1 to tak jest to fatalna idea z tego powodu że ktoś wyszedł ktoś cierpi i sobie nie może zagrać idiotyzm.

Nasuwa mi się jeszcze kilka pomysłów typu dodanie inteligentnego bota.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Najlepiej jak system wygrywa w pierwszych 5 minutach kogoś afk, to jest szansa anulowania meczu, może i jest to 8minut waste (wybieranie postaci, ładowanko) ale przynajmniej nie przegrasz, a nigdy nie wiadomo czy typo trolluje, czy wydupało prąd w mieście czy co jest grane, a tak to wywala grę i grasz od nowa, bo rzadko się trafia żeby ktoś afk był w późniejszych fazach, jedynie przy "foszkach" lub jakiś niekontrolowanych sytuacjach.

Opublikowano

@2up hmm a jakby dodawalo kogos z mniej wiecej tym samym elo co "afker" a co do inteligentnego bota wiadomo ze maszyna nie ma szansy z czlowiekiem:D

@up takie rozwiazanie by bylo dobre ale wspomniane "foszki" czy afk w pozniejszej grze tez sie trafia przy malym elo bo niektorym nie zalezy na poziomie elo;p

Pomogłem ? Daj Like =D

Opublikowano

Trzeba kombinować, żaden system nie jest potrzebny. No dobra, przydatny byłby system który wykrywa czy ktoś stracił połączenie z winy ich/internetu czy dobrowolnie wyszedł z gry - jeśli to drugie = perma ban, dziękujemy za grę

Ide wylaczyc neta na 30 minut i co?? Odlaczylo mi neta.. Tutaj nie znajdzie sie zlotego srodka na afkerow i innych typkow co wychodza albo stoja na platformie wyzywaja i afkuja. Kadzy ma wlasne pomysly i kazdy je krytykuje. Wprowadza np. ten system z kickiem i beda sie wkurwiac, zastopienie botem tez sie beda wkurwiac. Nie znajdzie sie zlotego srodka powtarzam.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Ide wylaczyc neta na 30 minut i co?? Odlaczylo mi neta.. Tutaj nie znajdzie sie zlotego srodka na afkerow i innych typkow co wychodza albo stoja na platformie wyzywaja i afkuja. Kadzy ma wlasne pomysly i kazdy je krytykuje. Wprowadza np. ten system z kickiem i beda sie wkurwiac, zastopienie botem tez sie beda wkurwiac. Nie znajdzie sie zlotego srodka powtarzam.

Switch to polish, bo nie rozumiem.

Opublikowano

Powinno być tak że ten kto wyszedł i nie wrocił w ciagu 3-4 min traci itemy i cala kase i to wszystko jest dzielone na reszte teamu lub tez na najslabszego (statystycznie) gracza i to byłoby dobre rozwiazanie zawsze to zwiekszyloby szanse .

Opublikowano

Po prostu trzeba nauczyć się grać 4v5

A tak na poważnie, to zrobić coś takiego, jak "możliwość dołączenia do istniejącej rozgrywki" gdy wyszedł nasz kompan. Ale zazwyczaj nie są to celowe wyjścia, tylko te które są spowodowane błędami riotu, bądź netu...

1294477714-U1.png

Opublikowano

Twój problem, było ogarnąć komputer zanim zaczniesz grać rankedy.

Ja jakoś crashów na całe gry nie łapie, więc chyba w inną gre gramy.

tyle ze nawet riot sie wypowiadal na ten temat o bugach/crashach klienta...coraz wiecej graczy je ma, dlatego pracuja nad tym, mam nadzieje ze cos z tym zrobia bo ja nawet przez ostatnie 5 gier mialem 2 bugi ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...