Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 BSOD/BlueScreen!

.`MatioS-.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka! - jak widać to jest mój pierwszy post, przeglądałem to forum wcześniej z innego konta, teraz postanowiłem się zacząć udzielać na owym forum ale nie będę o tym tutaj pisał, iż potrzebuje pomocy waszej, mam nadzieje że pomożecie mi!

Otóż tak, mój problem wygląda o w ten sposób że gdy gram w Metina, na privach dokładniej mówiąc grałem na pandorze z tydzień, po czym pobrałem innego priv'a... odpaliłem go... tworze postać klikam start, czekam po chwili jestem w grze BAM! Otrzymałem BlueScreen'a, bardzo się zdenerwowałem bo nie wiedziałem czego to jest powód - pomyślałem że to po prostu jakiś popsuty client, pobrałem jescze innego priv'a... tak nadal to były privy do Metin'a2... odpalam loguje się itd. klikam start na postaci... BAM! ponownie Bluescreen. Przeglądałem fora itd. pobrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej (250 GTS) - i co teraz? Teraz to mi nawet PandoraMT2 nie działa, tak samo jak wchodzę na postać to mam BSOD'a-BlueScreen... jestem totalnie zdenerwowany - może wy znacie odpowiedź? Tylko bez postów typu ''może za za słaba karta graficzna, ramy, procesor itd.'' bo jestem pewny że to nie od tego.

Mam Windows7 64bit, bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam MatioS!

Opublikowano

Ha xD Niejestem jasnowidzem.Poprostu mowie;p Ja tak mialem.Dzialo sie tak tylko jak gralem w metina..I pokazywal sie niebieski ekran i komp restartowal.To dalem do naprawy okazalo sie ze dysk twardy jest poharatany i musialem wymienic;P.Moze byc mnostwo przyczyn;P

Tu cos znalazlem http://www.cdrinfo.p...d/160132403.Nie jestem pewien czy dziala dobrze poprostu teraz znalazlem.Z tego co tam czytalem to okresla w % ''zycie twardziela''.U mnie jak narazie 100%;p

ie068n.jpg
Opublikowano

@Sapyto - BSOD'y z kodem dostaje różne, od A do Z. Natomiast co po niekiedy wyskakuje mi tekst o taki

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

@ShastaMan Nie jestem do końca pewny, ponieważ wcześniej chodziło normalnie przed BSOD, a komputera nie ruszałem z miejsca. W programie mam w każdy wykrzyknik, otóż okazuje się że jest 99% Health mojego dysku. Pisze że prawdopodobnie temeparatura jest wysoka, może to być przez to? Otworzyć obudowę kompa może to pomoże? Czy może lepiej sformatować kompa?

Tak czy siak, dziękuje za próby pomocy - czekam na dalszą pomoc!

Opublikowano

Na Windows7 miałem problem wcześniej z Punkbuster również Bluescreen - problem rozwiązałem!

Teraz po paru miesiącach w Metinie2 się pojawił ten owy problem z Bluescreen'em, z jakiegoś innego powodu. W innych grach mi nie wyskakuje, tak jak np. League of Legends, Guild Wars 2 itd. Tylko i wyłącznie Metin2.

Opublikowano

@dvvp.HD wątpie, gdy sprawdzałem wykorzystywanie Procesora CPU to było w zakrasie 40-60%.

Jakim programem to sprawdzić? Tak czy siak, dzisiaj będę robił formata dysku C: mam nadzieje że to coś pomoże...

Opublikowano

Kolego mam taką propozycje zainstaluj program do Diagnozowania systemu Windows lub doinstaluj brakujący składnik np mc2008/2010, ale ja polecam diagnostykę systemu bo możliwe ,że masz skopane coś w systemie.

edit@ jak coś napisz mi na gg 41399988 to ci spróbuję pomóc.

Już Niedługo...

Opublikowano

może coś co instalujesz kopie system bo jeżeli sprzęt jest OK to tylko system, jakaś gra lub sterownik, ja jakiś czas temu pobrałem nowy sterownik do mojej karty i on mi kraszował gry, nie wczytywało grafiki całej i też był taki problem z "Niebieskim Ekranem"

Już Niedługo...

Opublikowano

przez cmd możesz uruchomić ale tym program też się powinno udać tylko 2 razy sprawdź czy do dobrej ścieżki idziesz bo jak się pomylisz to zwalisz system.

Już Niedługo...

Opublikowano

@Monogi1994 niewiem czy próbować, czy nie - wcześniej również jak miałem starsze stery to miałem Bsod'a, lecz na PandoraMT2 jedynie nie miałem o dziwo oraz gdy wbijałem na innego priv'a to tylko przez 5 sek byłem w grzy i BSOD. Teraz po instalacji nowych sterowników można pograć jakieś 5-20 min. lecz teraz to i nawet pandoraMT2 nie działa, niewiem o co chodzi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...