Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jak napisałem w profilu , interesuję się biznesem itp. więc o silkroadzie tez sporo myślałem . Orientuję się w cenach na allegro itp.

np.

mając Battle Barda można zrobić farming w cave (żeby dlvl-u nie było dużo)

ceny allegro :

postać 1 mln sp na servie hera , gaia - ok. 150 zł ( oczywiście tak sprzedają , ale wiadomo , że cenę trzeba zaniżyć jeśli na czasie zależy )

Teraz możemy jednocześnie farmić 7 postaci :

ok. 1000 zł

Ile nam to zajmie ? Jak z dlvl ? tu właśnie są problemy ... ale nie taki diabeł straszny ...

dlvl bez stat pointów i seta na kwaitkach na hita lub dwa padniemy .

BB w cave na spocie farmi 5k+++ sp (proszę się ze mną nie kłócić , bo na pewnym forum prowadziłem długą dyskusję na ten temat i nie mam zamiru jej powtórzyć)

Proszę Was teraz o napisanie co myślicie o silku jako biznesie ...

ps. sry za ortografię , ale szybko pisałem

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

1kk sp farmi się długo, jeżeli będziesz ciągle w grze to około 2 miechy (liczę dc itd.) + kserzy, jezeli ci się chce to powodzonka ;)

Admin Cienia
Opublikowano

Pamiętaj że nie zawsze jest na to poppyt a twój zarobek będzie zależeć wyłacznie od tego, czyli minimum będziesz potrzebował 3graczy bezustannie.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

1kk sp to ok. 3 tyg w cave 100 lvl bard FF z dobrą bronią i dlvl 50-56 . Co do zarobków ... hmm... 100 zł za taką postać to malutko , nic nie potrzebuję , wszystkie 7 charów u mnie na clientlessie będzie siedziało na save spot nawet prot chara dam ; ) A barda też u siebie więc żaden problem mi się wydaje ... tylko z dlvl ... te 7 charów to trochę zejdzie

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Otóż mam 0_o ? Nie wiem co chciałeś osiągnąć ... A przecież era silka się kończy ... to trzeba szybko interes rozkręcić i jeszcze szybciej skończyć ...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

No to jak masz to dobrze.Nic nie chcialem osiagnac,tylko pisalem ze zanim wbijesz 100 lvl ff to wiesz,ale jak masz to mozesz sobie farmic chary i sprzedawac.

Opublikowano

Dobry pomysł tylko dużo kasy poszło by na poty i broń by była potrzebna jakaś +5/+6/+7 albo jakiś sun.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

na poty to nie sądzę żeby porównywać to z ceną chara sprzedanego z 1 mln sp . Charów jest 7 więc ok. 900 zł

z tego prąd ok. 50 zł 850 zł poty to maxx 250kk 0_o mi tam starczyło 1-2kk na poty na expieniu na wingach wizem 84 lvl z recovery division . Tak więc bardem jedynie poty mp . To wydatek max 4kk na dzień . Czyli miesiąc to 120kk

za 100 zł można kupić na luzie 500kk +++

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Bard się szybko psuje , ok 1kk sp wbijesz w 1,5 miesiaca grając minimum 10h dziennie na bocie caly czas

podaż=popyta - tego nigdy nie będzie ale tak jak napisali

- inne boty[kserzy]

- mało mobów ? czasem Ci wpadnie x5 giant party czasem wcale - to zależy

- dlvl - łooo 7 postaci dlvl .. sam dluugo bedziesz to robic ;] - zatrudnij jakiegos typka.

b577e893e102f.png

Opublikowano

myślałem o group reverse ... ale sie pokombinuje ... popyt jest ; )

a co do ksucia ... to mam dobry spot , a po drugie to BB jest nie do przeksucia ; )

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@topic

Ja prowadzilem biznes na silku, podobny ale inny :D Zarobki sa duze w porownaniu z robota jaka trzeba zrobic :P

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
@topic

Ja prowadzilem biznes na silku, podobny ale inny :D Zarobki sa duze w porownaniu z robota jaka trzeba zrobic :P

Ciekawe jaki?

rSRO

29980.gif

Opublikowano

@Topic

Jaki chcesz nabić lv dla tych noob'ków i po co chcesz robić dlv?

rSRO

29980.gif

Admin Cienia
Opublikowano
@Topic

Jaki chcesz nabić lv dla tych noob'ków i po co chcesz robić dlv?

Zapewne żeby lepiej sp leciało.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM