Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Jak Stworzyć Pro Surę

Neex77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sura BM(Black Magic)(ang.) (Czarna magia)(pl) postać pod PvP, ponieważ ma aż 5 skilli ofensywnych!

Staty

Serwery Publiczne (Polski, Niemiecki etc.) - 2:1 INT:VIT, po wymaksowaniu INT i VIT maksujemy DEX, INT poprawia DMG od każdego skilla, w przypadku Mrocznej Ochrony zwiększa zmniejszenie obrażeń.

Serwery Prywatne (Na większości serwerów prywatnych 71 lvl wbija się w dzień) Tutaj zalecam build najpierw MAX INT później MAX WIT, następnie MAX DEX.

Skille, jak mówiłem wcześniej, BM ma 5 skilli ofensywnych. Pierwszym skillem powinien być Ognisty Duch, następnie Mroczna Ochrona, dobra w PvM, jak i w PvP. Zaraz po tym, maksujemy Mroczną Sferę i Ogniste Uderzenie, Mroczne Uderzenie, na końcu Duchowy Cios, ponieważ jest to bardzo słaby skill do PvP jak i do PvM.

Sura WP(Weapon)(ang.) (Broń)(pl) postać typowo pod PvM, jego skille nadają się najbardziej do expienia.

Staty

Serwery Publiczne - 2:1 INT: VIT, po wymaksowaniu INT i VIT radzę raczej maksować STR, przyda się do Czarowanego Ostrza.

Serwery Prywatne - Najpierw maksujemy VIT, później INT, następnie STR.

Skille - Pierwszy skill, który wbijamy na M jest Czarowane Ostrze, następnie Czarowana Zbroja, Smoczy Wir, Uderzenie Palcem i Rozproszenie Magii.

UWAGA!! Strach na prywatnych serwerach możemy maksować po Czarowanej Zbroi, później tak jak powyżej. Na serwerach publicznych, w strach nie opłaca się dodawać nawet jednego punktu umiejętności.

Słowniczek

M - Skill master(od 17 do 20 dodanych w niego pkt. skilli)

Skill - Moc, Czar

Exp, expienie - Nabijanie lvl

Vit(ang.) wit(pl) - Witalność

Str(ang.) Sił(pl) - Siła

Int(ang. i pl) - Inteligencja

Dex(ang.) zre(pl) - Zręczność

Dmg(ang.) - Damage(ang.) - Obrażenia

PvP - Player vs Player - Gracz kontra gracz

PvM - Player vs Moob(albo "mob") - Gracz kontra "Stworek", "Potworek", czyli np. "Dziki Pies".

Zakaz kopiowania na inne fora, strony lub innej formie zapisu na inne publiczne źródło.

Cały poradnik by me, pisany od ręki, bez schematów i innych, jeśli zauważyliście jakiś błąd, proszę o napisanie poniżej. Jeśli poradnik zasługuje na podpięcie, to bardzo proszę.

Pomogłem? 5* możesz dać ;]

21571.jpg 24190.png 32118.png 32324.png
Opublikowano
9. Zakaz pisania postów typu "dzięki 5" kara# warn lub ban 24h

to up juz powinien warna dostac xD

a tych poradników na tym forum coraz więcej ładnie ... xD

a ten poradnik to dla graczy metina jest to znane a tylko dla zaczynajacych gre surą jest to przydatne

ładnie niezauważyłem błedów niewygląda jakby od ciebie ale wierze nas słowo i dlatego masz 5*

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

eeeee duchowy cios ma zbliżony dmg do mrocznego uderzenia z tym że się dłużej ładuje a ognistego uderzenia w ogóle nie polecam, chyba że do wbicia tego 86 bo zawsze latwiej jak skill obszarowy jest ale tak w pvp to troche ciezko bo trzeba podejść a dmg tez nie ejst jakiś super

Opublikowano

Oczywiście Priv, ale miałem często kontakt z surą, koledzy mieli surę, dużo czytałem, ogólnie dużo wiem o różnych postaciach.

Opublikowano

moze byc ale co raz mniejsze te poradniki piszesz tamten byl 3 razy taki ten mniejszy szaman podobny do tego piszesz tylko jak rowinac skille i build napisz tez cos o expie albo cos takiego gdzie co dropi dla sury czy oplaca sie robic poliformie itp.

Jeżeli uważasz, że Mou to dobry medator forum wklej to do swojej sygnaturki GG:3236172

MrCebula to zjeb!Jeśli popierasz moje zdanie wklej to do sygny!

Jeżeli uważasz że Cebula to je*any neo kid,

jestem nałogowym nabijaczem postow sprzedaje konta na zamowienie 1000 postow w miesiac pisac na gg nieno zarcik :D ale jesli to nie zabronione to z checia

Opublikowano

Ten poradnik jest chyba pod privy wiec to większego znaczenia nie ma lecz jak na pl to przecierz jak ci sie nie podaoba to mozesz zmienić kolejność rozdawania skilli

Pozdro NoK

@ co do rozwinięcia tego poradnika to pewnie najdłuższy napisał ten którą postać najbardzie zna ponieważ pisał to sam i ponoć bez szablonów itp .

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Piszę sam, po prostu, robię nowy temacik i piszę co wiem, z mojego doświadczenia. Jeżeli komuś się nie podoba, może przecież zmienić, nie zmuszam Was, żebyście tak rozstawiali skille i staty. Ja tylko piszę, jak mi i innym ludziom się dobrze gra.

Opublikowano

Ehem...

Pro Sura BM zaczyna od Ducha? To życze powodzenia we wbiciu nawet 50 lvl...

Według mnie 1 powinno być Ogniste Ude., Mroczne Uderzenie, Mroczna Sfera, Mroczna Ochrona, Duchowy Cios...

PS. Ten build jest dla graczy "Hardcore", którzy mają cierpliwość do Expa...

[b]Pomagam w sprawach związanych z komputerkiem...[/b]

[center]Daj [color=green][size=15]+[/size][/color][/center]

Opublikowano

może tak dodasz all postacie czyli ninja woj i szmana wtedy podkleje ^^

Opublikowano

zauwazylem blad w poradniku na samym poczatku

Serwery Publiczne (Polski, Niemiecki etc.) - 2:1 INT:VIT, po wymaksowaniu INT i VIT maksujemy DEX, INT poprawia DMG od każdego skilla, w przypadku Mrocznej Ochrony zwiększa zmniejszenie obrażeń.

jak mozna po wymaksowaniu INT i VIT znow wymaksowac INT i DEX xD?

k popraw a takto ujdzie chociaz i tak 50% ludzi pomysli ze ten build jest sucks i wybierze swoj o polowe gorszy od tego ;]

pozdro

@edit

chyba wszystko jest cacy

ja nie wylookalem z kontextu zdania ze tam przecinek jest ;p

sry moj blad =]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...