Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Pozycja w teamie

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby każda linia jest ważna, ale jak dla mnie to mid.

Dlaczego ?

Ponieważ z mida bardzo łatwo pomagać teamowi. jesteśmy w środkowej alei i mamy na topa i bota najszybszą drogę, na bota mamy szybszą drogę niż jungler robiący reda i szybciej na topa niż jungler robiący blue.

Nie jesteśmy tak bardzo uzależnieni od junglera, tylko od własnych umiejętności, przykładowo takim Fizem, Talonem, Katariną czy Akali możemy bez problemu po zdobyciu killa iść na inną linię wesprzeć sojusznika.

Z mida mamy bliżej do smoka, podczas gdy przeciwnik idzie counterjunglować możemy z naszym junglerem dojść tam szybcniej niż ktokolwiek inny.

Mid to pozycja w sam raz dla osób, które nie chcą być zależne (do końca) od junglera, zdobywać kille i pomagać teamowi.

Poza tym wszystko zależy od sytuacji, od tego czy przeciwnik ma lepszą postać itp.

Opublikowano

Support <3 Chyba że grasz Soraką albo Tarikiem. Wtedy nie wycarrujesz gry, no i gra się strasznie nudno.

Fajnie się jeszcze gra na adc. Jedynie Ezreal jest nudny. I raczej rzadko Ezreale carrują gry (a ludziki i tak nimi grają, bo przecież w early i mid złapałem dobre staty, w late też miałem nie najgorsze, a i tak przegrałem przez mój team). Taki Twitch czy Tristana potrafią ładnie wygrywać gry.

Top jest najnudniejszy. Jak tam w ogóle można grać. No i raczej gier się tam nie wygrywa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie ma ważnej linii. Najważniejsze jest zgranie. Rozumiem że adc może zmienić wynik meczu, ale chyba sam tego nie zrobi? :) To gra drużynowa, nikt nic nie zdziała sam. Dlatego właśnie każdy jest tak samo ważny

Opublikowano

jungle to gówno ps to prawda xD

top zero kasy tam jest pushujesz fale kripów i do bazy idziesz najgorsza linia

mid to tam bijesz kripy i bierzesz jungle ale to tez nie wiadomo co bedzie w s3

ad carry dobra pozycja ale trzeba miec refleks etc

support dobra pozycja ale trzeba miec ad carry

farexus graj tam gdzie czujesz sie najlepiej

Za wysoka.

Opublikowano

mysle ze najwazniejsza pozycja w druzynie to mid poniewaz jak pickne takiego asasyna albo kassadina to umiem wygrac samemu gre chyba ze zostane skontrowany na linii :/

Opublikowano

Co do junglera, to jeśli będzie cały czas gankował to straci sporo expa i będzie do tyłu z lv, więc nie wiem czy to jest idealne rozwiązanie.

Ja nie pisałem, że cały czas :) Ale kilka dobrych ganków i mamy dużą przewagę w early ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...