Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Pozycja w teamie

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, tak sobie rozmyślałem o pewnej rzeczy, mianowicie pozycje w teamie. Chciałbym z wami na ten temat podyskutować. Czyli, jaka jest według was najważniejsza rola w teamie (ad carry, ap carry, support, jungler, top), jaka jest wasza ulubiona, kim jest najlepiej grać itd.

Osobiście mainuję mida, ale rozmyślam czy by nie przenieść się na ad carry.

Opublikowano

Jak dla mnie najważniejszy jest support.

Ja mainuję bot tzn. adc/support.

Adc jest uzależniony od support, a support od adc.

Na dodatek cały team jest uzależniony od supporta, bo bez wardów gra jest praktycznie przegrana.

Opublikowano

Jak dla mnie najważniejszy jest jungler.

Zawsze jeśli któraś linia zawiedzie, jego obowiązkiem jest gank, co oznacza pomoc w wyfeedowaniu się lanerowi.

Opublikowano

Mhm, a co według was jest najlepsze, która pozycja daje najwięcej frajdy, która jest najciekawsza, a która się szybko nudzi?

@czarq. teoretycznie wardy może stawiać każdy, to nie tylko robota supporta.

Opublikowano

Co do junglera, to jeśli będzie cały czas gankował to straci sporo expa i będzie do tyłu z lv, więc nie wiem czy to jest idealne rozwiązanie.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak ,,najważniejsza linia''. Każda jest ważna, gdy choćby jedna osoba jest afk to już jest bardzo ciężko.

Ale normalnie, gdy jest 5v5 to chyba bot, dobrze nafeedowany ADC to klucz do wygranej. Jeszcze mid, z powodu swojego bursta, szybkie wyeliminowanie glass cannona to podstawa.

@up Prawda, Lee to szczególny przypadek, żaden jungler nie daje tyle funu co on, np. ganki Udyrem są strasznie nudne, a Sinem zawsze efektowne :D

Opublikowano

Nie ma tak ,że któraś linia , pozycja jest najlepsza^^ chociaż to wszystko już wiemy. Wszystko zależy od zgrania , choćby nie wiadomo jak się starać warzyw nie wycarrujesz.

Wg. mnie najważniejsze pozycje to(w takiej kolejności)

-solo top

-adc

-mid

Osobiście chodzę na mid/top

Prawdą jest to ,że nie tylko support musi/powinien kupować wardy

20a7e2a96dc305d917aa3979ea2a5fa2.jpg

Opublikowano

Jungler oraz bruiser, jungler gdyż to od niego zależy early, a bruiser dlatego, że to w większości od niego zależy mid i late game.

Opublikowano

Jak dla mnie najważniejszy jest support.

Ja mainuję bot tzn. adc/support.

Adc jest uzależniony od support, a support od adc.

Na dodatek cały team jest uzależniony od supporta, bo bez wardów gra jest praktycznie przegrana.

Na premadzie nie istnieje takie cos jak ward tylko na supporcie, tam kazdy je kupuje, wyjatek ad carry choc czasem tez kupi.

Jezeli chodzi o solo q to mid lub jungla ma najlatwiejsza sytuacje z powodu latwej mozliwosci do roamu, ad carry wyciaga late, top ma trudniej bo zbiegac z linii mu wszedzie daleko.

Najciekawsza jest dla mnie top, nie jest on latwy, to nie mid ze masz 3 kroki i jestes pod turretem lub masz przeciwnika na combo, to nie bot ze jest druga osoba ktora ci pomoze, na topie jestes sam, do tego presja ktora wywiera przeciwny jungler. To jest to ^^

Opublikowano

glownie od topa i bota zalezy jak sie potoczy late , jungler tylko early i mid

mid po prostu musi utrzymac sie i tyle

najwazniejszymi liniami jest top i adc

­

Opublikowano

Wg. mnie jedna z ważniejszych decyzji to top, czyli dobry bruiser. Może łatwo wycarrować gre, a jungler ogólnie wyrabia wyniki w early, od niego zależy dalszy ciąg gry. Nie musi ciągle gankować, wystarczy raz, dwa tylko żeby ganki był skuteczne. Mid również pełni dużą role, szczególnie taki, który dużo robi w tf'ach, np. ori,galio,swain, kennen, kata etc.

Ogólnie przeważnie gram na topie, mid, lub adc. Większość zależy od teamu, czy mnie puszczą czy nie. Na inne pozycje się nie pisze na rankedach etc. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Najciekawszy jest chyba top. a w early najważniejsz pozycja to support, jak w early dobrze zagra to nafeeduje swojego ad carry :D A w late obydwóch carry ;P

Jesli o early chodzi to raczej jungler, jesli gracze nie sa warzywami i nie robia glupich bledow a prezentuja podobny poziom, zazwyczaj o killach decyduje gank junglera co ulatwia snowball.

Opublikowano

Dla mnie najważniejsze pozycje to adc (jak miałem 19:3 tristana na rankedzie, a wszystkie linie przegrywały i tak miałem łatwo) , jungla, mid (tzn. jak ja gram np. evelynka/sionem na midzie to gankuje więcej od junglera :D).

Nie tylko support ma kupować wardy, ja w mid gamie zawsze te 5 przy sobie noszę jak gram na midzie/topie.

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

Dla mnie najfajniejszy jest top, trzeba dobrze zbudować postać tak, aby wytrzymała masę obrażeń, bo bez porządnego tanka nie ma gry. Dodatkowo ostatnimi czasy w moich grach przegrany top zawsze równa się przegranej grze.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Wg. Mnie to jungler. Jak nigdy nie lubilem tej pozycji, tak teraz ja kocham.

Co do tych czestych gankow i traceniu expa to nieprawfa. Za zabicie tez jest exp, wiec tak czy siak jestes do przodu. Ja gram ostatnio rankedy tylko na jungli cho gathem i idzie to sprawnie. Jak wszystko idzie dobrze to 6 lvl wbijesz w takim samym czasie jak twoi kompani.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

W jungli, oczywiście gangując, zyskasz szybszy exp niż Twoi kompani, ze względu na to że skaczesz po tych liniach i np. komuś musisz ją przypilnować. Ja zazwyczaj majnując Rengara w jungli, gdy mam 5-6 to midder enemy jest troszkę za mna.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...