Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P]PeCet

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! otóż mam PC'a i chcę go ulepszyć, doradźcie mi co mogę zmienić, a przede wszystkim JAKI MOGE MIEĆ PROCESOR LEPSZY NIŻ TEN!

Aktualne parametry:

System: Windows XP Service Pack 3 (SP3)

Ram: 2 GB DDR2

Karta Graficzna: Ati radeon 4350 HD 1 GB

Procesor: Intel pentium 4 3.06 GHZ 2 rdzeniowy

Płyta główna:ASUS P5VD2-MX

Co mogę zmienić / dodać / odjąć, głównie chodzi mi o procesor, na jaki LEPSZY mogę go zmienić? Czekam na odp :)

PS.

Jeśli nie ten dział proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Pentium Extreme, na stronie producenta płyty masz specyfikacje procesorów jakie mozna zainstalować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Max na tej plycie to procesor dwurdzeniowy. W twoim przypadku nie zmieni to wiele, wiec lepiej uzbierac jakies 500-700zl i kupic cala plyte glowna z procesorem, z ramem i do tego grafike np. radeona HD4850. Wtedy bedziesz ciagnal nowsze tytuly przy fajnych detalach do rozdzielczosci 1650x1050.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ciezko bedzie do 200zl cos znalezc, najtansze plyty z procesorem (pentium, celeron) na podstawce LGA1155 (przyszlosciowa) kosztuja minimum 350zl.

Misiekantos253

Opublikowano

to co ty chcesz, tanie i lepsze od tego co masz ? zapomnij o takiej konfiguracji

droższe i o wiele lepsze co masz pasuje idealnie, a wystarczy wydać drugie tyle tylko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak zmienisz sam procesor to wzrost wydajnosci bedzie na poziomie max 10-15% czyli praktycznie tego nie odczujesz a wyrzucisz te 200zl.

Misiekantos253

Opublikowano

E6700 wejdzie.

Tutaj masz aukcje, 200zl kosztuje

http://allegro.pl/intel-pentium-dual-core-e6700-2x3-20ghz-gratis-i2810037604.html

A za 350zl mozesz miec cala plyte glowna, pamiec ram (2GB DDR3, wiec swojej aktualnej nie dolozysz) i o wiele wydajniejszy procesor.

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...