Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem Lagi

Seso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu mam straszne lagi w minecrafcie. Wcześniej chodził mi bardzo płynnie a teraz nawet na najniższej widoczności i na wgl najniższych ustawieniach się zacina.

Co mogę zrobić by temu zapobiedz ? czy może to też być spowodowane małą ilością miejsca na dysku? a jak nie tym to czym ? Prosze pomóżcie :<

_

EDIT

Nie, to nie przez miejsce. :< oczyściłem do połowy wolnego miejsca i dalej to samo.

Opublikowano

hmmm, minecraft lagguje to jest śmieszne -.- I jest logiczne wyjaśnienie twój komputer jest po prostu za słaby lub w ogóle o niego nie dbasz .... Jeżeli w innych grach o lepszej grafice od minecrafta nie masz laggów to proponowałbym odinstalować wszelkie mody i na nowo zainstalować minecraft i jave .

x

Opublikowano

Chyba powiedziałem, że wcześniej działał bez problemów.

Jak o niego nie dbam to co powinienem zrobić, aby lagi przesżły?

Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy, zaktualizuj jave oraz zainstaluj Game Booster.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że jeżeli nie robiłeś formata od 2 lat, to czas na to... CCleaner nie usunie wszystkich błędów. Wszystki biblioteki, rejetry itd. Mogły się uszkodzić, po plikach zostały ślady, więc napisz, kiedy robiłeś ostatnio format komputera? GameBooster tylko może ci minimalnie pomóc, ale to tyle, że możesz nawet nie poczuć różnicy...

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Więc tak, miejsce na dysku.. może.. Więc go wyczyść. Zainstaluj minecraft'a i jave od nowa.

Sterowniki do karty graficznej również.

1366527545-U336505.jpg

by jakim08

Opublikowano

Hmm.. Parametry Komputera i Optifime do Mc Ccleanrem przejedz odkurzczaem zdefagmentuj dysk oraz Przejedz atfcleanerem i usun wszystko z folderu temp

Opublikowano

Wpierw nam niech powie, kiedy ostatnio instalowany miał system.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...