Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomoze ktos ze znikajacymi fryzurami i kostiumami po relogu lub przejsciu na nowa mape?

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pomoze ktos ze znikajacymi fryzurami i kostiumami po relogu lub przejsciu na nowa mape?

Wrzuć jeszcze raz moje gotowce.

Jaki jest pong w tych plikach?

Nie musisz zmieniać pongu na moich gotowcach. Wystarczy zmienić ip.
Opublikowano

Wrzuć jeszcze raz moje gotowce.

Chodzi Ci o strone clienta czy serwera?

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

wrzucilem hair i costume_system ale efekt dalej taki sam

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Opublikowano

Pierwsze 30 minut. Bugi/Niedociągnięcia:

1. Brak Placu zabaw oraz nowych ziemii gildii.

2. Pety nie działają.

3. Mnóstwo wierzchowców to poprostu dziki ;> Quest kozak ;pp

4. Błędny quest na kostiumy/fryzury. (Brak czyszczenia tego get.qf po zdjęciu fryza/kosiumu)

5. Prawdopodobnie ww. quest psuje quest ze standardowymi fryzurami.

6. System energii niedopracowany. Prawdopodobnie nie ma też alchemika nigdzie w m1...

7. Niepotrzebnie odpalone zostają 3 kopie groty (v1 iv2) z mobami 245(0)-2454 nazwy "???", a także v2 ognistej z wszelkiej maści mobami. (Elit. bossy, diabły, demony, orki...). Fielddungeon także zbędny.

8. Brak NPC do wejśćia do katakumb.

9. Brak respu metków w katakumbach.

10. FreeBSD 9.0 potrzebuje dużo RAMu. Przynajmniej u mnie. Przy giga pamięci na maszynę potrafi przy odpalonym jednym CH scrashować się z powodu jej małej ilości...

11. Nowe metki respią drzewa ;) (Nie wszystkie)

12. Baronówna pająków respi elit. królową pająków. Król pająków ma teksturę elit. królowej. Gdyby i Król i Baronówna wyglądali tak jak powinni to byłaby z nich piękna para ;D

13. Możliwe też że nie ma map lochów małp w configach

14. Strona ma wgrane przy reje captcha, którego nie ma nigdzie w plikach. Reje i tak pewnie nie działa.

*15. v2 lochu pająków zbugowane na amen. Możliwe że to ja coś przekręciłem w kliencie ale cały teren jest jakby górzysty. Nie da się nigdzie jechac wisi się 100 metrów nad ziemią i widać czarne pionowe pasy.

*16 Prawdopodobnie nie ma tu v3 pająków oraz kryjówki baronówny.

17. v3 groty.... chyba brak podobieństwa z PL (jakieś map_skipia_boss chodzi ale po dodaniu)

Miło by było zobaczyć również nowy set zbroi/broni oraz mapy/moby (cape, downmistwood itd...) ;D

Dzięki Terenzo, i tak jesteś naprawdę wielki. Trzeba mieć naprawdę dobre serce aby opublikować pliki aż tak bardzo przypominające obecny Metin2 PL

Jutro sprawdzę OX i wojny gildii.

Pozdrawiam.

Kiedyś wam wszystkim udowodnię ;)

Opublikowano

@UP.

1. Jakiego placu zabaw i nowych ziem gildyjnych?

2. Nie dodawałem petów. :)

3. Nie miałem czasu na sprawdzanie wszystkich mountów.

4. .. :>

5. Questu ze standardowymi fryzami przerobiłem na quest z wszystkimi fryzami

6. Alchemicy są na kordach z globala.

7. Nie sprawdzałem wszystkich map :<

8. Możliwe.

9. W v3 prawdopodobnie powinny się respić.

10. Możliwe, ale ja nie mam z tym problemu. ;]

11. Nie ustawiałem respu. Nigdzie

12. Nie zmieniałem tekstur, ani id mobów.

13. Loch małp są. 87, 88, 89

14. Captcha działa. Testowo tworzyłem konto.

15. Nie sprawdzałem.

16. Nie ma.

17. Możliwe.

Dzięki za info. :)

Opublikowano (edytowane)

System energi jest prawidłowy . Npc od systemu są w m1 w 100%. Kolejny + iż majac takie lacze nie sadzilem iz wbije na serw 10 osob bez lagow niewiem przez co to ale jestem zaskoczony ,reje działa a i Terenzo mozna prosic o diff na 125pkt stat? :)

sqarex'owi prawdopodobnie chodziło o to: "Kryształ Energii podnosi bonusy Waszego uzbrojenia o 10% na 2 godz. gry." - wiki.metin2.pl

w moich plikach daje któryś z punktów statystyk na czas 2 godzin gry. :P

Diff 125 stat.:

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Terenzo.
Opublikowano

http://wiki.metin2.pl/index.php/Plac_Zabaw Plac zabaw to mapa gm_guild_build ;) Nie ma jej w plikach serwerowych. W kliencie Pl'a jest. Mapka do eventów ;D

http://wiki.metin2.pl/index.php/Miryang Nowe ziemie gildii to ta sama mapa dla wszystkich 3 królestw (uruchomiona 3 razy). Podobno serverside miał być u Cb w plikach ;)

Fryzury/kostiumy są zbugowane. Przykładowo po zdjęciu fryzury nie znika ona w bazie player/quest i gdy przeniesiemy się na inną mapę to ona znów jest założona. Niektóre kostiumy nie zdejmuja sie nawet tym letterem w {} To też wina tego że poprostu podczas zdejmowania nie ma czyszczenia wartości w tej tabelce.

Z tym brakiem Alchemików w m1 to mój błąd. ;D Pomyliło mi się ich występowanie ;D

Co do małp to chodzi mi o mapy nr 5 25 i 45 czyli 3 łatwe lochy małp dla każdego królestwa wchodzone z m2. Loch metin2_map_monkey_dungeon (87) jest bezużyteczny. Nie ma w nim żadnych małp ani z żadnego miejsca się tam nie dostaniemy. (W tradycyjny sposóB). Możliwe też że nie było Imha i innych M3 w configach. Przeglądając na szybko mogłem je dodać ;D

System energii nie aktywuje też tego paska (Nie staje się on niebieski)

BONUS: ;D

Download Placu zabaw (serverside) brak NPC Egzekutora bitewnego (standardowo on tam występuje):

Skan:

Kiedyś wam wszystkim udowodnię ;)

Opublikowano

up ale mi to dodales pare id zrob by po relogu czy tez warpie pozostawały dane fryzury ..... a nie zmienialy sie na poprzednie

Pracuje niestety samodzielnie nad typowym hardem :

Mój Postęp Prac :

Pliki serwerowe : ok 80 %

Client : ok 80 %

Strona www : ok 95 %

Pasjonat
Opublikowano (edytowane)

@up

w configach (ch1, ch2 ... game) dopisz sobie linijke:

MAX_LEVEL: 99

Edytowane przez adm
Opublikowano

Jeśli chodzi, o effect z 2012 spatchowanego. Efekty odpowiadające za Lizak pierścień itd są w : newFiles. i tutaj rodzi się pytanie, czy do maszyny trzeba jakiś quest itd wrzucić ? Jeśli tak to jaki ?. Bo wrzucenie efektów w Effect ...etc/buff nic nie daje. Proszę o odpowiedź.

A tak poza tym pliczki są naprawdę fajne :)

Opublikowano (edytowane)

Pliki posiadają jakieś błędy bugi ?? pytam się bo nie wiem czy je przeglądać i sprawdzać przed robieniem na serwa

Edytowane przez QuitS
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...