Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Okradzione konto i policja ?

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak już wcześniej pisałem.gram na serwerze prywatnym i napisałem do gracza żeby podał passy do konta a ten podał jak głupi i teraz pisze,że nie ma eq i że nie odpuści,znajdą mnie po ip,że nasle policje.czy jak zmieniłem ip to mnie znajdą? co z tym zrobić?

i powiedział jeszcze ze ma dowody w ss i mowil ze jak pisal do mnie z 2 konta to ja sie od razu wylogowalem i przelozylem sobie eq i widzial jak oproznialem eq zeby zmiescily sie jego itemy

Opublikowano

Jeżeli faktycznie zgłosił sprawę na policję a policja napisze do administratora serwera jego obowiązkiem będzie podanie twojego IP. Wtedy policja tylko namierza i albo płacisz $$ albo idziesz za ###

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Witam.

Więc tak:

Jeśli zgłosił sprawę na policję to napiszą do administratora żeby podał twoje IP.

I policja może cię namierzyć, ale jeśli nie zabrałeś tego EQ to nie musisz się niczego obawiać.

Kolega nie może mieć żadnych dowodów na to czego nie zrobiłeś.

Jeśli to zrobiłeś to masz przeje****.

24874563890076977448.png

Opublikowano

Cos Ty, wartosc rzeczy na serwerach prywatnych jak guzik warta, sam podął a w regulaminie jest napisane zeby nie udstepniac hasla osoba postronnym. Nic Ci nie moga zrobic

Opublikowano

Art. 267.
§1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub części systemu informatycznego.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.
§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3 ujawnia innej osobie.
§ 5. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-4 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Art. 268a.
§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Pozdrawiam

old-metin.jpg
Opublikowano

a jeżeli już dawno zmieniłem ip?

To nic nie da :).

Cos Ty, wartosc rzeczy na serwerach prywatnych jak guzik warta, sam podął a w regulaminie jest napisane zeby nie udstepniac hasla osoba postronnym. Nic Ci nie moga zrobic

Mówisz? Mój koleszka na ravii ma konto warte 700+ zł. Jak by mu ukradli chociaż 1 item od razu na policję by poszedł.

§8 Dane kont

Pamiętaj, żebyś login i hasło trzymał w bezpiecznym miejscu. Nie podawaj danych osobom trzecim (Administracja nigdy nie poprosi o Twoje hasło).

Wypytywanie graczy o wyżej wymienione dane może prowadzić do stałej blokady konta

Co za tym idzie administracja będzie jak najbardziej po stronie poszkodowanego (Tak poszkodowanego. Denerwował się chłopak).

Nie ważne czy mu coś ukradłeś czy nie.

Życzę ci, żebyś miał problemy.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Jeśli zgłosi na poliecję administracja serwera musi udostępnić ip. To, że zmieniłeś ip nic nie znaczy bo twój dostawca internetu zapisuje w logu kto miał jakie ip o określonej godzinie a dojść po ip do dostawcy to nie problem.

old-metin.jpg
Opublikowano

1.Wątpie żeby zgłosił na policję,robią nieliczni,głównie straszą. 2.Jeśli jednak zgłosił to zabulisz bo nie dość że za itemy to jeszcze za straty moralne jak ten ktoś zna lekko prawo,ew.ktoś ze znajomych. 3.Jakbyś nie był dzieckiem to powinieneś mu oddać eq,a nie zabierać. Jaki sens w graniu w metina jeśli najprzyjemniejsze rzeczy (choć czasem trudne) to opierają się na kradzieży. Po co expić jak można komuś zawalić konto? Po co dropić,robić eq jak można przecież komuś zawalić,a ktoś długo robił? Po co w to grasz? Żeby nerwy szarpać? Naprawde niewidze sensu w czyjejś grze. 4.IP-pojęcie względne. IP od dostawcy internetowego lub IP karty sieciowej w komputerze. Pierwsze możesz zmienić,ale......nic ci to nieda,dostawca ma logi,historie twoich IP,nawet jak będziesz tysiąc razy je zmieniał to i tak bez łatwości znajdą. Natomiast IP karty sieciowej jeśli się nie myle to nawet programem nie zmienisz,tak samo mi się wydaje IMEI w telefonie. Zresztą Policja ma swoje sposoby. Bez problemu znajdą. Wiem z życia (nie kradłem konta,byłem ofiarą pewnego przestępstwa,zgłosiłem to do odpowiednich osób [anonim] ale i tak Policja raz dwa mnie znalazła).

MORAŁ Z TEGO TAKI ŻE KRADZIEŻ NIE POPŁACA.

PS.Naucz się grać w tą gre. Tu sie expi i robi samemu eq lub kupuje a nie sie je kradnie :)

Opublikowano

1.Wątpie żeby zgłosił na policję,robią nieliczni,głównie straszą. 2.Jeśli jednak zgłosił to zabulisz bo nie dość że za itemy to jeszcze za straty moralne jak ten ktoś zna lekko prawo,ew.ktoś ze znajomych. 3.Jakbyś nie był dzieckiem to powinieneś mu oddać eq,a nie zabierać. Jaki sens w graniu w metina jeśli najprzyjemniejsze rzeczy (choć czasem trudne) to opierają się na kradzieży. Po co expić jak można komuś zawalić konto? Po co dropić,robić eq jak można przecież komuś zawalić,a ktoś długo robił? Po co w to grasz? Żeby nerwy szarpać? Naprawde niewidze sensu w czyjejś grze. 4.IP-pojęcie względne. IP od dostawcy internetowego lub IP karty sieciowej w komputerze. Pierwsze możesz zmienić,ale......nic ci to nieda,dostawca ma logi,historie twoich IP,nawet jak będziesz tysiąc razy je zmieniał to i tak bez łatwości znajdą. Natomiast IP karty sieciowej jeśli się nie myle to nawet programem nie zmienisz,tak samo mi się wydaje IMEI w telefonie. Zresztą Policja ma swoje sposoby. Bez problemu znajdą. Wiem z życia (nie kradłem konta,byłem ofiarą pewnego przestępstwa,zgłosiłem to do odpowiednich osób [anonim] ale i tak Policja raz dwa mnie znalazła).

MORAŁ Z TEGO TAKI ŻE KRADZIEŻ NIE POPŁACA.

PS.Naucz się grać w tą gre. Tu sie expi i robi samemu eq lub kupuje a nie sie je kradnie :)

Karta sieciową ma ip wewnętrzne zazwyczaj 192.168.x.x. Być możę chodzi ci o adres mac karty bo on nie jest zmienialny.

old-metin.jpg
Opublikowano

Nie pójdziesz prędzej administrator serwera pojdzie za nielegalny serwer metin2.

Opublikowano

Kolejna osoba ktora zadaje takie pytanie..

Nie okradajcie innych to nie bedziecie sie musieli obawiac...

Nie rozumiem, okradac ludzi w glupiej grze?

Banalne i zalosne...

Mniejsza o to, watpie zebys mial jakies przykrosci z tego powodu, kradziez do 250zl jest jedynie wykroczeniem, a ze jest to wirtualny przedmiot wycenienie go jest dosyc trudne, po 2gie gdyby policja dowiedziala sie o tej sprawie najpierw polecialby admin serwa za uzywanie nielegalnych plikow i na tym by sie skonczylo.

PS. Mam nadzieje ze CIebie tez okradna skoro ty tak robisz i poczujesz sie jak ta 2ga osoba.

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

nawet jak dawno zmienił ip to i tak sprawdzą w sieci w której masz neta i cię namierzą , chociaż gówno warte eq jest , to nic nie szkodzi , wystarczy że on wydał na to eq prawdziwe pieniądze to już masz przerypanne, bo już byłem w takiej sytuacji

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

powiem ci tak.

Kradzież to kradzież , Polska jest taka że jak np. ukradniesz Cukierka z Sklepu to i za to pójdziesz siedzieć

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

powiem ci tak.

Kradzież to kradzież , Polska jest taka że jak np. ukradniesz Cukierka z Sklepu to i za to pójdziesz siedzieć

jak jesteś niepełnoletni i rzeczy które ukradłeś są warte ponad 250zł to tak to już może być taka osobą szukana/ścigana a jeśli nie to tylko jest wykroczenie które daje ci tylko to że go znajdą i powiedzą żeby mu oddał nic więcej ;3 + radze zrobić formata bo ci kompa mogą przeszukać

DR5ChPt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...