Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Za Pomoc Dam Gm I 5

seba1166

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zrobiłem serwer na systemie windows vista przez hamachi i dobrze dzialal lecz czasem lagowalo i mnie wywalało wiec zaisntalowałem windowsa xp gdyz mniej potrzebuje ramu i wgogule szybcije na moim kompie dziala i znowusz postawilem serw ale myslallem ze bedzie poprawa lecz jest 100 razy gorzej lagi ze sie grac nieda a wywala co 5 sekund i mam do was pytanie co moze byc tego przyczyna dodam ze kumple jak wejda na serwer nie maja zadnych lagow i graja normalnie za pomoc daje gm na tym serwie i 55555

Opublikowano

to tak spr zoptymalizować ilość ramu za pomocą programu CachemanXP (jak grałeś w Gothic 3 i ci się ścinał to wiesz o co chodzi ) dużo ten program daje (bynajmniej u mnie) gdzieś na forum był sposób jak grać na 1 rdzeniowym procku (jak ktoś ma link to najlepiej niech poda będę wdzięczny) i spróbuj dać większą ilość zasobu wirtualnej pamięci na dysku gdzie masz serwa może to coś też pomoże to są moje pomysły

PS. Jak ktoś ma lepsze to chętnie też poczytam

Opublikowano

jakiego ty masz kompa ze chcesz grac na wlasnym privie?? jak masz szybki procek i duzo ramu to ok , inaczej - zapomnij bo tylko zlagujesz serwer i nikt nie bedzie mogl grac . GA nie gra na swoim serwie tylko nim adminuje .

Opublikowano

holywar ciezko chyba adminowac jak sie w grze nie jest i sie nie widzi co gracze robia nie chyba to logiczne jezeli ma ktos jeszce jakies sensownijesze pomysly niech pisze

Opublikowano

adminuje sie w bazie przez navicat wiec to nie przeszkadza , nie da sie tu nic zrobic jak masz slaby procek , jak chcesz grac to z innego kompa najlepiej.

Opublikowano

Dobvra ale mnie to zatsanawia czemu nawet dziallo na systemie windows vista mysallem ze na xp bedzie 100 razy lepiej a tu na odwrut;/.

Opublikowano

procek 3.2 jedno rdzeniowy inetl ram 1giga i na drugiej kosci 256mb i teraz jeszce mnie jedno zatsanawia czy moze ma cos wposlnego wpisywana koncowka w notatniku w mc bo jezli dam sowj adres ip z chamachi z koncowka 100 to raz dziala raz nie a jezeli taki jaki jest w hamachi to tez od czasu do czasu dziala , waszym zdaniem jaka koncowka ma bvyc 100 czy taka jaka jest czyli u mnie 180

Opublikowano

malo ram proc 1 rdzeniowy , wiec nie da rady tu grac z kumplami , mozna miec taki serw ale napisalem , ze nim tylko adminowac. Co do mc.txt

to powinno byc normalne a nie z koncowka 180 . ale na 180 tez bedzie dzialac . tzn dzialalo by jakbys mial 2gb ram i 2 rdzeniowy procek . Dodatkowe programy jak rammboster nie zdadza sie tu poniewaz 1gb ram , wiec na serwer z 600 MB i dalej juz system musi leciec na

swapie , a jak wiadomo swap jest z 1000x wolniejszy niz ram .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...