Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokupienie Ramu, da coś ?

DobeRmanRGH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy dokupienie 2 GB Ramu do tego komputera polepszy jakość grania ? Ponieważ gdy gram w BF3 lub MOH Warfighter to mi ścina niesamowicie gdzie kiedyś aż takich ścin nie miałem ;/

Parametry:

Ram*:2GB

Procesor*:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60 GHz

GeForce GT 240 1024

Windows 7 Ultimate 32 Bit

Zasilacz: 600W ( Jakiś LC600H-12 firmy Power chyba xD

Gigabyte GA-M56S-S3

Jak dokupie te 2 GB RAM i zmienie windowsa 32 bit na windows 7 64 bit to dalej będą się ścinały gry typu bf3 i MOH Warfighter ?

Za sensowne odpowiedzi daje like ;)

Z góry dzięki.

Opublikowano

ultimate to chyba tylko dla szpanu zainstalowany a nie dla wygody grania , premium wystarczy na gre, x64 system jak najbardziej, ślepy to ten co nie widzi procesora x64

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@robem Ja dokładnie nie wiem dlaczego piszesz że ultimate dla szpanu ponieważ ja jego nie instalowałem tylko kuzyn i co to za różnica ? ;P Czym się różni ultimate od premium ?

Czyli dokupienie 2 GB Ramu da mi swobodę płynnego grania ? w gry takie jak BF3 i Moh Warfighter ?

@Music World

Skąd wiesz że nie będę mógł zainstalować systemu 64 bit ? Bo jak naprawdę nie będę mógł to tylko zmiana kompa ;/

Opublikowano

ultimate nie jest do gier, połowa usług i programów działa bo działa i zajmuje tylko zasoby bez odpowiedniej konfiguracji systemu

więcej ram nie znaczy że gra będzie tak koniecznie działać lepiej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ultimate nie jest do gier, połowa usług i programów działa bo działa i zajmuje tylko zasoby bez odpowiedniej konfiguracji systemu

więcej ram nie znaczy że gra będzie tak koniecznie działać lepiej

Kurwa, chyba jak się ma 10 letni komputer i trzeba liczyć każdy kb pamięci, to wtedy może i nie jest do gier, ale na nowszych komputerach to czy ulti czy home nie robi większej różnicy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Kurwa, chyba jak się ma 10 letni komputer i trzeba liczyć każdy kb pamięci, to wtedy może i nie jest do gier, ale na nowszych komputerach to czy ulti czy home nie robi większej różnicy.

Prawie zgadłeś mój komp ma 7 lat o.O ;P

To dokupię te 2 GB Ram i do świąt sprawię sobie może nowego PC :)

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Dokupienie ram to strata kasy ponieważ karta jest tutaj najsłabszym ogniwem, o nowszych grach możesz zapomnieć :)

Opublikowano

jak się jest na forum żeby tylko kląć i drzeć mordę to się lepiej zamknij jak nie wiesz, dla niektórych nawet zysk tych 5-10% na wydajnosci gry przez odciażenie systemu ze zbednych usług i programów to dużo jak to widać.

ultimate jako system zoptymalizowany jest pod usługi biznesowe ( szyfrowanie plików, usługi katalogowe, backap itp ), multimedia i internet

zresztą i tak nie będziesz miał legalnego systemu skoro nawet nie stać cię na lepszego kompa a co dopiero wydać prawie 700 zł na legalny system ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tak ale co mu to da jak ta karta jest porównywalna wydajnościowo z GT440, one są słabsze od hd4850 ...

I fakt że BF3 jest dobrze zoptymalizowany ale nie przesadzajmy ;)

A jeżeli chodzi o MOH Warfighter to żadna ilość ram nie sprawi tutaj że gra będzie chodzić płynnie na tym sprzęcie :mellow:

Opublikowano

haha autor top

mam taki sam komputer xdd

ram pomoze.

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...