Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Internet netia vs neostrada vs orange

BosskiRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, za miesiąc kończy mi się umowa z internetem 1 mb/s od orange, i chciałbym żebyście mi doradzili z czego podpisywać umowę na nowy. Rozważam tutaj:

1. 10 mb/s z orange za 50 zł http://www.orange.pl...ywidualny.phtml

2. 10 mb/s z neostrady również za 50 zł miesięcznie http://www.orange.pl...da,article.html

3. czy może 10 mb/s z netii za 40 zł miesięcznie http://www.netia.pl/...zegoly,454.html

Ogólnie bardzo nastawiony jestem na zakup internetu 10 mb/s z netii, bo jest tańszy od konkurentów o 10 zł, lecz nie wiem czy nie ma z tym jakiegoś haczyka? Jeżeli macie któryś z wymienionych wyżej internetów to napiszcie jak jest z szybkością czy faktycznie jest tyle ile powinno i czy nie trzeba za nic dopłacać lub coś z tych rzeczy.

Z góry dziękuje.

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

O netii zapomnij. Ja posiadam i rozłączają mi neta ok. 10 razy dziennie w godzinach 16-8 nad ranem. Do tego mają takie dni kiedy internet chodzi nie 10 a 1 mb więc naprawdę nie warto. Polecam neostradę ze względu na płynność, szybkość, dobrą obsługę klienta :) Orange chyba jest na limit nie? Jeśli na limit to nie kupuj.

Opublikowano

Ok czyli netię raczej wykluczam, mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć z posiadających internet z orange lub neostrady?

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

O netii zapomnij. Ja posiadam i rozłączają mi neta ok. 10 razy dziennie w godzinach 16-8 nad ranem. Do tego mają takie dni kiedy internet chodzi nie 10 a 1 mb więc naprawdę nie warto. Polecam neostradę ze względu na płynność, szybkość, dobrą obsługę klienta :) Orange chyba jest na limit nie? Jeśli na limit to nie kupuj.

Heh, ja mam netie od paru lat i baardzo żadko mi net pada. Ale polecam ci UPC, 60mb/s za 40 zł.

Opublikowano

Orange odradzam. Wszystko ładnie śmigało, ale jak pojawił się u nich problem, to od grudnia 2011 roku do teraz go nie naprawili. Prawie rok używałem jednego wielkiego gówna.

Wybierałbym pomiędzy netią a neo. Kumpel ma neo i ani razu go nie zawiodła.

Może poszukaj lokalnych dostawców, a nie tych najbardziej znanych? Ja od lokalnego mam neta 50mb/s, który chodzi 80mb/s a w nocy podwajają szybkość i "abonament" wynosi 54zł/miesiąc, więc warto poszukać ;)

7m9a.png

Admin Cienia
Opublikowano

Netia / Orange / Neostrada ssie, poszukaj jakiegoś prywata w swojej mieścinie, zawsze bardziej się to opłaca i ofc po kablu bo przez radiówke nie dość że drogo to jeszcze transfer nie najlepszy nawet przy zakupie 20mb.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Mam Neostradę 1Mb/s. Kilka razy na rok mam problemy z netem, tj. nie mogę się połączyć. Wtedy trzeba do nich dzwonić, ale jest to też po części wina moich kabli. Ostatnim razem była awaria, zadzwoniłem, że nie działa, przyjechali panowie od telefonu i naprawili. Do tego czasu nie miałem problemu z netem (no może raz, neostrada chyba miała przez godzinę wyłączone logowanie, czy cośtam).

Ponadto nie podobało mi się to, jak zaczęli przysyłać mi rachunki na maila, a ja nie prosiłem o aktywowanie takiej usługi. Oni się upierali, że to ja tak chciałem, no ale cóż. Nie miałem neta przez kilka dni, do czasu aż uregulowałem zaległe płatności.

Poza tym internet zawsze mi śmiga wyśmienicie, nic nie zarywa, ani nic. Jedyne co mi nie pasuje, to mała prędkość, ale drut nie pozwala na większe. W moim przypadku jest z tego wyjśćie, trzeba "pogadać" z facetem od łącza telefonicznego, żeby przepiął to gdzieś na inną linię, tj. pociągnął kabel kawałek dalej do innego słupa, ale na razie nie chcę nic kombinować.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Posiadałem Neostradę... wielka lipa, jak nie wiem co... rozłączało, obsługa nic nie potrafi... Zdecydowanie polecam NETIA!

Pomogłem? Kliknij beztytuuubs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...