Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] SMS SHOP - Forumlarz + panel Admina.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Mam dla Was dosyć fajny, a jednocześnie prosty panel SMS. DOSŁOWNIE ZA [FREE]

Funkcjonalności:

• Kontrola oparta na sesji admina
  • Funkcjonalność
  • Prosty w obsłudze
  • Możliwość administrowania w wiele osób

Ważne:

• Każdy może używać tego sklepu, nie musisz umieszczać stopki "Kenwood25" - ważne jest tylko abyś, nie udostępniał go za pieniądze!! Grozi Ci to odpowiedzialnością karną za łamanie praw autorskich - na które mam 100% gwarancji, gdyż kod jest w 100% Mój :>

Chcesz mieć panel już teraz? Nic trudnego

:).

Wejdź:

Skan:

https://www.virustotal.com/file/147fe066b7941157c5b78a3357ebafe1ebddf4773b78e228eca48c08a6ad7655/analysis/1352758724/[/center]

Jeżeli spodobał Ci się panel - napisz chociaż dziękuję lub like!

@ [TUTORIAL - KONFIGURACJA - INSTALACJA] @

~ Dla wszystkich, którzy mają problem z instalacją ~

1. Wypakowujemy pliki, które pobraliśmy i otwieramy folder w którym się to one znajdują.

2. Zaznaczamy pliki i wrzucamy je na swój FTP, ja tutaj dla przykładu używać będę (Webserv) // localhost.

fmkkdl.jpg

** Aby działał Ci skrypt, twój hosting musi być wyposażony w: PHP 5+. Czyli jakieś darmowe ugu.pl // cba.pl - mogą miewać problemy, ale nie koniecznie. Cba.pl ostatnio dobrze sobie radzi.

Teraz przejdziemy do instalacji:

## DODAJEMY BAZE DANYCH + ZAPYTANIA ##

1. Tworzymy bazę danych: mcsklep

2. Dodajemy zapytania do bazy w SQL:

* Plik z sql.txt również jest w paczce.rar

CREATE TABLE `admin` (
`user_id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`user_name` varchar(255) NOT NULL,
`user_password` varchar(40) NOT NULL,
`user_email` varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`user_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;[/size][/center]

[center]
[size=3]CREATE TABLE `zamow` (
`id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
`nick` varchar(255) NOT NULL,
`email` varchar(255) NOT NULL,
`kod` int(10) unsigned NOT NULL,
`data` int(10) unsigned NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;[/size][/center]

[center]
[size=3]

@@ Edytujemy plik Config.php @@

define('DBHOST', 'adres_bazy');
define('DBUSER', 'użytkownik');
define('DBPASS', 'hasło');
define('DBNAME', 'mcsklep');

1. Instalacja skryptu:

33tkr9u.jpg

1. Login : nick_admina

2. Hasło: hasło_admina

3. Hasło_v2: hasło_admina

4. Email: email@admina

// jeżeli wszystko przebiegło dobrze, to powinno być tak:

2hs6vj6.jpg

Sklep myślę że jest prosty i każdy jeżeli będzie chciał go wykorzystać to sobie poradzi w konfiguracji. Jeżeli będą jakiekolwiek problemy proszę pisać w komentarzach, wszystkie wątpliwości zostaną rozwiązane.

Jak widać jest to prosty skrypt, pisanie go zajeło mi 30min, później tylko umieszczanie w dobrym miejscu + dopracowanie kilku rzeczy w panelu admina. Oczywiście można dodać wiele innych opcji, ale naprawdę nie miaem czasu aby dalej kombinować, gdyż nie wiem jak Sklep zostanie przyjęty przez was użytkowników MPCFORUM.

+ Pomogę wam trochę pomyśleć, można dodać użytkowników tzn nową tabelę, dla użytkowników - wepchnąć ich. Wprowadzić rejestrację, wirtualną walutę, za którą można coś kupywać. Walutę doładowujemy sms'em, a itemy możemy kupić jeżeli spełniamy warunek z kwotą. Jeżeli nie to nie widzimy danych przedmiotów.

++ Skrypt można na wiele sposoób rozbudowywać :>

- Specialne podzękowanie dla użytkownika Serip, który to był właśnie inspiracją i motywatorem do tego abym napisał ten skrypt dla użytkowników MPC. Dzięki Serip

MPCFORUM.PL © Kenwood25

Opublikowano

Zrób poradnik jak to zainstalować na xaa.pl

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Opublikowano

A co jeśli nie mam możliwości stworzenia bazy o danej nazwie ? Zamiast nazwy tej bazy w configu dałem nazwę inną , którą posiada właśnie ta baza , tylko jest problem , że nie mogę zawartości sql.txt wpisać na mysql bo wyskakują błędy . :) Dało by się to jakoś rozwiązać ? Może nawet aby działało by to bez sqla , nie musi być zaawansowane . :)

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

@adx52x W SQL zapisują się danę użytkowników wpłat itp. ,dlatego bez sql nie ruszy. Mogę ci pomóc skonfigurować ,bo w PHP już trochę siedzę pisz na moje GG: 16047412.

Szukasz taniego i dobrego serwera? Click na sygnaturę:

whmcslogo.png

Opublikowano

ja jak już zarejestrowałem to mam nad stroną to:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/reactorc/public_html/mcsklep/config.php on line 51

kamil100.00.gif
Opublikowano

Wszystko działa poprawnie. Gratuluje :) Jednak gdy ktoś jest nie zalogowany, może także dodać sobie admina. Więc musisz popracować jeszcze nad tym.

//Edit

Po złożeniu zamówień nie pokazują się na stronie admina. Nadal testuje twój sklep ;)

Dla tych, którzy chcą zobaczyć demo :

http://kamikadzekks.xaa.pl/sklepmc/index.php

Opublikowano

jak tam się zarejestrować i wogóle? Bo ta rejestracja w install.php nie działa i jeszcze pytanie to wyżej.

Wszystko działa poprawnie. Gratuluje :) Jednak gdy ktoś jest nie zalogowany, może także dodać sobie admina. Więc musisz popracować jeszcze nad tym.

//Edit

Po złożeniu zamówień nie pokazują się na stronie admina. Nadal testuje twój sklep ;)

Dla tych, którzy chcą zobaczyć demo :

http://kamikadzekks.xaa.pl/sklepmc/index.php

Jak stworzyć tam konto admina?

kamil100.00.gif
Opublikowano

jak tam się zarejestrować i wogóle? Bo ta rejestracja w install.php nie działa i jeszcze pytanie to wyżej.

Jak stworzyć tam konto admina?

Wszystko się da tylko trzeba myśleć logicznie ;)

Konto Admina tworzysz poprzez instalacje skryptu. Jednak pierw musisz do MySQL dodać zapytania SQL które masz w dokumencie txt

Jak jesteś dzieckiem to tego nie pojmiesz, jeżeli nie znasz się na skyrptach, php, html też tego nie pojmiesz..

Skrypt masz jest tak banalny do zainstalowania, jednak widzę, że są ludziska, którzy nie umieją.

Pobierasz paczkę.

Wchodzisz do MySQL

Dajesz zapytania, które są w paczce (lik : sql.txt)

Pojawiły Ci się dwie tabele

Teraz wchodzisz na adres gdzie dałeś paczke i dopisujesz /install.php np: twojastrona.pl/install.php

Wpisujesz dane i masz ;)

Opublikowano

A jednak ;) "Dziecko" załapało ;) Dzięki

Wszystko się da tylko trzeba myśleć logicznie ;)

Konto Admina tworzysz poprzez instalacje skryptu. Jednak pierw musisz do MySQL dodać zapytania SQL które masz w dokumencie txt

Jak jesteś dzieckiem to tego nie pojmiesz, jeżeli nie znasz się na skyrptach, php, html też tego nie pojmiesz..

Skrypt masz jest tak banalny do zainstalowania, jednak widzę, że są ludziska, którzy nie umieją.

Pobierasz paczkę.

Wchodzisz do MySQL

Dajesz zapytania, które są w paczce (lik : sql.txt)

Pojawiły Ci się dwie tabele

Teraz wchodzisz na adres gdzie dałeś paczke i dopisujesz /install.php np: twojastrona.pl/install.php

Wpisujesz dane i masz ;)

A teraz jak dodawać tam nowe usługi?

kamil100.00.gif
Opublikowano

Po pierwsze nie dubluj postów, po drugie ja robię poprzez MySQL, jednak możesz także zrobić poprzez php, tworzysz nowy plik o nazwie usługi i jedziesz ze wzorem np slot.php

Mnie teraz nie będzie, będę później, pewnie Kenwood25 Ci pomoże :) to jego skrypt :)

Opublikowano

Ogólnie był to skrypt robiony na szybko nie miało to mieć żadnego zaawansowanego skryptu. Ktoś chciał więc zrobiłem krótki sklep.

Jeżeli by ktoś pomyślał i nie chciał tylko jechać na gotowe to w panelu admina można dorobić "Dodaj usługę" . Zrobić odpowiedni szablon który będzie się dodawał z kazdą usługą. Zrobić drugą tabele która będzie zliczała Ci usługi: Działało by to na zasadzie NEWS. Robienie komentarzy też nie jest trudne. Jest to jedna tabela w MYSQL .

PROGRAMOWANIE STRON W PHP ~ nie jest trudne ! Wystarczy mieć pomysł i swoje chęci :)

Opublikowano

Ogólnie był to skrypt robiony na szybko nie miało to mieć żadnego zaawansowanego skryptu. Ktoś chciał więc zrobiłem krótki sklep.

Jeżeli by ktoś pomyślał i nie chciał tylko jechać na gotowe to w panelu admina można dorobić "Dodaj usługę" . Zrobić odpowiedni szablon który będzie się dodawał z kazdą usługą. Zrobić drugą tabele która będzie zliczała Ci usługi: Działało by to na zasadzie NEWS. Robienie komentarzy też nie jest trudne. Jest to jedna tabela w MYSQL .

PROGRAMOWANIE STRON W PHP ~ nie jest trudne ! Wystarczy mieć pomysł i swoje chęci :)

Jednak oni tego nie kumają. Już wytłumaczyłeś ty i ja i pojawił się taki oto post:

ej zrobilem serwa i gdzie to mam wzucic

Ehhh szkoda gadać. Jeżeli masz swoją stronę to wrzucasz to na FTP ;)

Opublikowano

Dziękuje Ci za jego wykonanie. Bardzo dobra robota, ale przydał by się system newsów ;p

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Postaram się wykonać jutro. Nie będzie również on jakiś bogaty czy coś. Będzie tylko tytuł, nr, kto napisał + może kiedy.

~ ps. O systemie komentarzy kiedyś pomyślę :). Może w najbliższej przyszłości ;p

Opublikowano

System komentarzy jest zbędny. Ale system newsów naprawdę by się przydał.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@up.

Nie wiem jak to zrobiłeś, ale może jakoś źle podłączasz się do bazy lub coś źle robisz. Dane do admina są w pliku install.php // wpisująć tam dodaje się admin, po czym należy ten plik usunąć! Prosta sprawa, nie ma tutaj nic trudnego. System jest oparty na php/mysql + sesje oraz forumlarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...