Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

damian136

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim chciałem was się poradzić co do kupna nowego komputera mam już uzbierane 800 zł i planuje kupić komputer tak do 2000 oczywiście komputer stacjonarny i jest teraz pytanie do was bo orientowałem się cenowo na allegro ale wiem że tam nie należy patrzeć gdyż większość z tego są z zasilaczami no name itp . Czy dostanę dobry komputer w tej cenie w jakimś sklepie typu saturn .Chciał bym także powiedzieć że nie znam się na składaniu kompa więc składany przezemnie odpada.Chyba że ktoś mógł by mi dany komputer złożyć bo widziałem takie stronki na których tak można i na dodatek płaci się małą sumke i osoby z tej stronki go złożą.Komputer przeznaczony by był w szczególności do gier

Zależało by mi aby następujące gry działały na jak najwyższych detalach:

Diablo 3

Skyrim

Assassins creed 3

Dead island

Prototype 2

Battlefield 3

i seria Cod

Opublikowano

Na allegro nie opłaca się kupować komputerów, to samo tyczy się sklepów typu saturn i ogólnie wszystkich gotowców :P Lepiej złożyć coś samemu :)

Najlepszy zestaw który pociągnie wszystkie gry na max detalach jest i3 + hd7850 B)

http://www.morele.net/inventory/info/EEMmNe/

Lecz niestety kosztuje on ponad 2000zł, można wymienić procesor na AMD Phenom II x4 965 BE i wtedy zaoszczędzić 100zł lecz później radziłbym dokupić chłodzenie ponieważ to procesor którego grzechem było by nie podkręcać :)

A co do sklepu to polecam właśnie morele ponieważ przy zakupie komponentów powyżej 1500zł złożą i wyślą Ci komputer za jedyne 1zł :D

Przy okazji możesz wpaść na ForumPC i założyć temat w odpowiednim dziale, złożą coś odpowiedniego i spełniającego Twojego wymagania za podaną kwotę ;)

Polecamy zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik ForumPC.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego lub pendrive za 1 zł oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy:

1. Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu ?kod promocyjny? wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.

Opublikowano

A gdyby z zestawu który mi podałeś wymienić na ten drugi procesor to były by jakieś zmiany w płynności gier itp czy tylko cena jest inna ?

Opublikowano

Ogólnie i3 radzi sobie lepiej w grach, zwłaszcza dwurdzeniowych a ich jest najwięcej :P Ale jeżeli ogranicza Cię budżet to myślę że Phenom 965 jest jak najlepszym wyborem cena=wydajność ;)

Tak to mniej więcej wygląda w testach http://pclab.pl/art51367-3.html

Dodatkowo phenom to procesor z odblokowanym mnożnikiem więc warto robić OC, w tym celu później musiałbyś zakupić chłodzenie cena ok. 120-150zł :)

Opublikowano

Ogólnie i3 radzi sobie lepiej w grach, zwłaszcza dwurdzeniowych a ich jest najwięcej :P Ale jeżeli ogranicza Cię budżet to myślę że Phenom 965 jest jak najlepszym wyborem cena=wydajność ;)

Tak to mniej więcej wygląda w testach http://pclab.pl/art51367-3.html

Dodatkowo phenom to procesor z odblokowanym mnożnikiem więc warto robić OC, w tym celu później musiałbyś zakupić chłodzenie cena ok. 120-150zł :)

W finansach ograniczenia nie ma po prostu musiał bym poczekać troche dłużej ale szkoda mi wydawać powyżej 2.5 tyś bo jednak zanim bym to uzbierał to by się troche zeszło ale z jednej strony chciał bym komputer który podziałał by dużą ilość czasu i nie musiał bym prawie nic w nim robić no chyba że dokładanie ramu itp

Tak jak wspomniałem wogóle nie znam się na składaniu komputera a do tego jeszcze dokupywaniu chłodzenia itp gdyż całkowicie nie mam o tym pojęcia dlatego chcę mieć po prostu gotowca który będzie ładnie śmigał a jeżeli miał bym coś dodawać to żeby było to cholernie proste :)

a i dzięki za wcześniejsze odpowiedzi :D

Opublikowano

No to zestaw który podałem na samym początku będzie optymalnym wyborem jak na tą kwotę :)

http://www.morele.ne...ry/info/EEMmNe/

Złożą i wyślą Ci go za 1zł, nie kupuj gotowców bo się nie opłaca B)

Po prostu dodasz do koszyka TO w polu "kod promocyjny" wkleisz ten kod W3FHN58JFW i po sprawie ;)

Ps. Na teraz do gier 4gb ram mniej więcej starcza ale jeżeli byś miał pieniądze to możesz zamiast 4gb corsair wziąć

http://www.morele.ne...2k2-8gx-433757/

A jeżeli nie to po prostu następna kość dokupisz sobie jak będziesz miał kasę :P

@Edit

Komputer będzie gotowy do użytku lecz najpierw oczywiście będziesz musiał sobie zainstalować windowsa (i sterowniki ofc) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...