Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przegrzewanie się komputera

iwuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od ponad ok.2 lat posiadam komputer składany od zera przez kolegę . Komputer sprawuje się bardzo dobrze za wyjątkiem jednej rzeczy : Przy grach lepszy graficznie komputer się przegrzewa i resetuje . Po konsultacji z kolegą dowiedziałem się że prawdopodobnie jest to spowodowane tym , że karta graficzna jest za duża w porównaniu do mocy wentylacji . Jedynym sposobem jaki znalazłem na mój problem było używanie programu "fourengine" w którym jestem w stanie zmniejszyć wydajność karty graficznej . Ponieważ kompletniessię na tym nie znam (kompletnie nic nie wiem i nie umiem) to proszę o pomoc . Czy jest jakaś możliwość naprawy bez zakupywania dodatkowych wentylatorów , lub jeśli jest to konieczne to Jaki ?, Gdzie kupić? i Jak zainstalować taki wiatraczek ? .

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 570

Procesor: Intel Core i5 650

Za pomoc z góry dziękuje .

Opublikowano

Jaka obudowa i zasilacz? Jak nie wiesz jaka obudowa wystarczy, że zrobisz zdjęcie jej, a zasilacza model przepiszesz tu. Model jest na naklejce, pamiętaj, żeby podać producenta zasilacza.

Opublikowano

Obudowa: Modecom Prime (8300B) czarna Logic 500 Pro

Zdjęcie : modecom-prime-midi-black-plus-silver-8300b-logic-500-pro-at-prim-13-log500p-0002-8300bm.jpg

Gdzie mogę sprawdzić jaki mam zasilacz ponieważ na mojej liście części go nie ma :/

Opublikowano

Napisane jest na nim że to ATX 12V 2.2 COMPATIBLE , jest jeszcze jakaś tabela , a w niej napisane Logic 500 pro i oby o to chodziło :D

Opublikowano

Kolega ci złożył beznadziejnego kompa. Do wymiany masz obudowę (piekarnik) i zasilacz. Zasilacz często to powoduję (wyłączanie), a obudowa ta powoduje grzanie się komputera. Podaj ile wydasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...