Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie starcza na wszystkie czesci

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim mam taki maly problem otoz nie starcza mi na nowy komputer do grania i nagran wiec mam do was pytanie czy ta karta grficzna NVIDIA GeForce 6600 GT bedzie pasowala mi do tego seta:

Obudowa: SilentiumPC Regnum L50 Pure Black

Płyta główna: ASRock Z77 EXTREME 4 Lub Asus P8Z77-M PRO INTEL Z77 LGA 1155

Procesor: Intel Core I7 3770 lub 2600k

Chłodzenie CPU: Thermalright HR-o2 Macho lub be Quitet Dark Rock 2 lub pro 2

Karta Graficzna; Gigabyte GeForce GTX670 2048 MB DDR5/256Bit

Zasilacz: Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-630W

Ram: Crucial Ballistix 8GB

DVD: DVD Rec samsung SH-224 BB

Windows: Windows 7 64 bit

Dysk: HDD WD Caviar 1TB

Ta karta graficzna NVIDIA GeForce 6600 GT bedzie na jakies 2 miesiace a potem kupie ta 2 a i po pierwsze czy ona bedzie pasowac? Mam do was jeszcze pare pytan wiec tak:

1. Który procesor Intel Core I7 3770 czy 2600k

2. Które chłodzenie PCU Thermalright HR-02-Macho czy Be Quiet! Dark Rock 2 lub Pro 2. Wiadomo ze Be Quiet lepszy ale tez drozszy. Wydaje mi sie ze Thermalright wystarczy jakie jest wasze zdanie ?

3. Płyta główna tu jest najwiekszy problem która z tych 2 płyt jest najlepsza ASRock Z77 EXTREME 4 czy Asus P8Z77-M Pro Intel z77. Czy moze te 2 sa lipne.

Podkreslam ze ta karta graficzna NVIDIA GEFORCE 6600 GT bedzie na jakies 2 miesiace.

Pozdrawiam i czekam na odp i dorady.

Opublikowano

Nie ma czegos takiego jak zwykla - sa 2 wersje, jedna na zlacze agp a druga na zlacze pei-express. Moze daj jej zdjecie to powiem ci jaka masz.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Pokaż zdjęcie tej karty :)

Opakowania nie mam przy sobie i karty graficznej tez. Ta moje jest taka jak ta: gigabyte-geforce-6600-gt-256mb128bit-ddr-tv2xdvi-pci-e-sp-box.79666.2.jpg#.UKAFmmcn2uI Pozdro.

Jakie masz złącze?

200612161635269774.jpg

Jeśli te co u dołu podłączysz bez problemów.

Zobacz to co ja przeslalem.

Opublikowano

Masz takie jedno małe i drugie długie tak?

Mam takie jak jest na 2 fotce

Który procesor Intel Core i7 3770 czy 2600k

2. Które chłodzenie PCU Thermalright HR-02-Macho czy Be Quiet! Dark Rock 2 lub Pro 2. Wiadomo ze Be Quiet lepszy ale tez drozszy. Wydaje mi sie ze Thermalright wystarczy jakie jest wasze zdanie ?

3. Płyta główna tu jest najwiekszy problem która z tych 2 płyt jest najlepsza ASRock Z77 EXTREME 4 czy Asus P8Z77-M Pro Intel z77. Czy moze te 2 sa lipne.

I do ktorej z tych plyt co podalem bedzie pasowala karta graficzna 6600 GT ?

Opublikowano

Ja to się zastanawiam dlaczego nikt nie wpadł na pomysł, że ma przecież zintegrowaną grafikę w procesorze (którą bez problemu na tym Z77 odpali), której wydajność będzie pewnie lepsza niż tego dinozaura xD

Opublikowano

Czyli nie zakladac tej 6600 GT ? I pytam ponownie bo mi nikt jeszcze nie odp.

3. Płyta główna tu jest najwiekszy problem która z tych 2 płyt jest najlepsza ASRock Z77 EXTREME 4 czy Asus P8Z77-M Pro Intel z77. Czy moze te 2 sa lipne. ASRock ludzie pisza ze jest spoko i polecaja tak samo jak na asusa i tu jest dylemat czy doplacic troche do asrocka czy lepiej zaplacic mniej za asusa.

Opublikowano

Jak chcial sprawdzic czy GF6600GT bedzie dzialal to dostal odpowiedz :)

Nie musisz jej zakladac bo masz wydajniejsza zintegrowana w procesorze.

Z chlodzenia macho jest w miare wydajny i polecany przez wiekszosc.

Asrock jest lepszy ze wzgledu na lepsza sekcje zasilania.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Weź sobie intel core i 5 procek po co ci i 7 zaoszczędzisz i napewno starczy ci na lepsza karte do grania

Panie znaffco. Powiem tak:

1. Żadne i5 nie nadaję się do renderingu. To już FX8120 za 460zł jedzie 2500k za 850zł. W renderze FX osiąga 2x lepsze wyniki.

2. Biorąc i7 decydujemy się na uniwersalność. Jeśli chcemy to gramy, jeśli potrzebujemy coś szybko zrenderować (zdjęcie/film/obraz 3D etc) to to zrenderujemy bardzo szybko. i7 to potęga renderingu, zwłaszcza na LGA2011, które i tak jak na swoje możliwości jest bardzo tanie.

3. Po co mu lepsza karta od GTX670/HD7970? GTX680 jest nieopłacalny, a wyżej od HD7970 nie ma nic.

4. Taka sugestia dla ciebie.

Opublikowano

Jak chcial sprawdzic czy GF6600GT bedzie dzialal to dostal odpowiedz :)

Nie musisz jej zakladac bo masz wydajniejsza zintegrowana w procesorze.

Z chlodzenia macho jest w miare wydajny i polecany przez wiekszosc.

Asrock jest lepszy ze wzgledu na lepsza sekcje zasilania.

Dzieki za odp. na takie cos czekalem ;) Dzieki jeszcze raz.

1. Żadne i5 nie nadaję się do renderingu. To już FX8120 za 460zł jedzie 2500k za 850zł. W renderze FX osiąga 2x lepsze wyniki.

2. Biorąc i7 decydujemy się na uniwersalność. Jeśli chcemy to gramy, jeśli potrzebujemy coś szybko zrenderować (zdjęcie/film/obraz 3D etc) to to zrenderujemy bardzo szybko. i7 to potęga renderingu, zwłaszcza na LGA2011, które i tak jak na swoje możliwości jest bardzo tanie.

3. Po co mu lepsza karta od GTX670/HD7970? GTX680 jest nieopłacalny, a wyżej od HD7970 nie ma nic.

Dzieki za odp. ale mam do cb pytanie bo widze ze znacz sie na kompach wiec tak jaka plyta glowna z tych 2 co podalem ? Pozdro.
Opublikowano

No sorry ale nie zauważyłem jaką on chcę kartę kupić

Opublikowano

moze jakies wyjasnienie dlaczego wlasnie P67 Pro 3 czym jest lepsza od extreme 4 itd.

P67 Pro3 B3 ma bardzo mocną sekcję zasilania co sprzyja o/c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...