Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zwiadowca i snajperka

AnonimowyAnonim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tą broń i tą ale najlepsza jest L96A1 . M95 może i jest dobra i fajna wszystko extra ale przytoczę zdanie które już kiedyś napisałem na tym forum ,, Zanim ty przeładujesz m95 to ja z l96 zabije cię 2 razy '' i taka jest prawda ta broń jest o wiele lepsza .Ale polecę ci inną broń jeśli chodzi ci o zasięg to wybierz sks'a tą bronią bardzo łatwo się celuje spokojnie dedniesz z 400m mimo iż nie deda na 1 strzał to wystarczą 3 lub 1 hed i 1 w ciało , obowiązkowa jest luneta z zestawu l96 .

Zobacz jakiej broni częściej używam w moich statystykach

Opublikowano

Nie mogę wskazać lepszej snajperki. One są do różnych zastosowań.

M95:

- Jest to wolna snajperka przeciwpancerna - uszkodzi każdy pojazd, oprócz czołgu; przeładowanie co strzał trwa 2,7 sek.

- Posiada najwyższe DMG oraz najmniejszy bulletdrop (opadanie pocisku)

L96A1:

- Jest to szybka snajperka szturmowa, przeładowanie jej co strzał trwa 1 sekundę

- Posiada dobre dmg, lecz duży bulletdrop (opadanie pocisku)

Szczegółowe porównanie: http://bfp4f.alchemical.ch/pl/_/2c5515835bf7a15bb18a13271d5a808042a7701bfd649d91024b31819aa0d2db

y526IOx.jpg

Opublikowano

@2Up jak ktoś umie grać M95 to rozwali cię na heda i nawet nie strzelisz z L96A1.

Ja ci polecam M95 bo ma większy zasięg i jak umiesz grać to L96A1 to dziadostwo.

Opublikowano

Pakiet M95:

- Pistolet

- Dobre dodatki

- Niska cena

Pakiet L96A1:

- Brak pistoletu

- Dobre dodatki

- Dodatkowo celownik x6

- Wysoka cena

To już twoja sprawa co wybierzesz, kieruj się przede wszystkim snajperką, jaka ci się spodobała.

y526IOx.jpg

Opublikowano

@2Up jak ktoś umie grać M95 to rozwali cię na heda i nawet nie strzelisz z L96A1.

Ja ci polecam M95 bo ma większy zasięg i jak umiesz grać to L96A1 to dziadostwo.

Srać na zasięg tak jak pisałem w porównaniu do l96 i m95 to sks ma największy zasięg bo on strzela serią i jak nie trafisz to natychmiast podnosisz do góry

Opublikowano

@up jak ci na zasięgu nie zależy to kup vss

Ja ci polecam nie kupuj SKS jak chcesz prawdziwą snajperkę to kup M95 do kampienia a L96A1 jak chcesz pobiegać chociaż z M95 też daje rade.

Opublikowano

@up jak ci na zasięgu nie zależy to kup vss

Ja ci polecam nie kupuj SKS jak chcesz prawdziwą snajperkę to kup M95 do kampienia a L96A1 jak chcesz pobiegać chociaż z M95 też daje rade.

ja ma wszystkie ważne snajperki a napisałem że srać na zasięg bo wszyscy się podniecają jakiego by te bronie zasięgu nie miały a nawet kiepską bronią można dedać na wielkie odległości

Opublikowano

ja ma wszystkie ważne snajperki a napisałem że srać na zasięg bo wszyscy się podniecają jakiego by te bronie zasięgu nie miały a nawet kiepską bronią można dedać na wielkie odległości

Też mam wszystkie ważne snajperki ,co znaczy dla Ciebie? „wielkie odległości” ,sadzę że nie masz wszystkich snajperek pisząc takie rzeczy, wprowadzasz w błąd niedoświadczonych graczy.

Jak widzę takie śmieszne odpowiedzi to się nie dziwie ,że na niemieckich (i nie tylko) serwerach trudno spotkać porządnych Polskich snajperów .

Opublikowano

A który z tych pakietów ma lepsze dodatki?

Albo inaczej, podajcie mi NAJLEPSZE dodatki do M95.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

Też mam wszystkie ważne snajperki ,co znaczy dla Ciebie? „wielkie odległości” ,sadzę że nie masz wszystkich snajperek pisząc takie rzeczy, wprowadzasz w błąd niedoświadczonych graczy.

Jak widzę takie śmieszne odpowiedzi to się nie dziwie ,że na niemieckich (i nie tylko) serwerach trudno spotkać porządnych Polskich snajperów .

Mam wszystkie snajperki i wszystkimi grałem najbardziej spodobały mi się VSS Vintorez , Sks , l96 .Ja osobiście uważam się za jednego z lepszych snajperów wiem że są lepsi ale takie jest moje zdanie .Niemcy to tacy cieniasy że jak wchodzę na ich serwery to tylko NakAru chacker , l96 op sks op , a ja się tylko z nich śmieje .

Ja już nie napiszę posta w tym temacie . Polecam L96 z zestawem Jtiger który ma doskonałe dodatki ale lipną broń bo wolę 100x bardziej pistolet niż Saige i takie jest moje zdanie

Opublikowano

@janic1 grałeś nimi ?

M95 najlepsza, adam12345 z tym że każdą bronią da się grać to się zgodze ale ja mam wszystkie snajperki (bez SKS i M82) i M95 jest najlepsza. L96 też jest dobra ale zasięg w snajperce jest najważniejszy więc powiem jeszcze raz M95 jest najlepsza.

Co do zestawu to kup ten z M95 bo jest tam pistolet.

Opublikowano

Interesuja mnie dwa zestawy

z snajperka L96A1 z dodatkami:

Magazynek Viper - ( +3 do obrazenia i +3 naboi )

Kolba stabilizujaca - ( +4 do celnosci )

Lufa Predator - ( +3 do celnosci i +3 do zasiegu )

Luneta snajp. RangeAce

oraz z M95 z dodatkami:

Magazynek Viper - ( +3 do obrazen i +3 naboi )

Kolba taktyczna - ( +2 do celnosci )

Lufa precyzyjna - ( +5 do celnosci )

jeszcze chcialbym dodac ze licza sie tylko snajperki a to ze w zestawie jest lub nie ma pistoletu jest malo wazne

Opublikowano

L96, L96 i jeszcze raz L96. Nadaje się na każdy dystans, bullet drop wcale nie jest duży, a przeładowanie - cholernie szybkie, dlatego jest świetna na każdą mapę, w przeciwieństwie do M95. No bo co nim zdziałasz na Basrze / Sharqi na przykład? Tak jak już ktoś pisał, zanim przeładujesz M95 zdążę Cię zabić z L96 2 razy. I co to za argument, że jak ktoś umie graż M95 to Cię dednie jednym headem? L96 też zabije 1 strzałem w głowę, a jeśli nie trafisz, to jedna dobitka w korpus albo głowę i martwy. M95 nie ma w tym przewagi, "bo zabija jednym strzałem w głowę", jest to wyłącznie kwestia tego, kto pierwszy kogo zobaczy. L96 da Ci dużo lepsze staty, zdecydowanie korzystniej jest grać agresywnie, na bliski i średni dystans, co umożliwia szybki reload, niż kampić M95 licząc na zabicie z 200 metrów, co jest absolutnym nonsensem i zdecydowanie się nie opłaca. popatrz zresztą na pierwszym lepszym serwerze na staty tych z L96 i tych z M95 i je porównaj, sam zobaczysz.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak jak pisałem jak ci zależy na szybkostrzelności to bierz vss i graj jak assault a co do tego porównywania statów to zależy jak kto gra bo jak ktoś nie umie to może mieć złe staty. Jak możesz to sprawdź M24 bo L96 jest podobne i będziesz wiedział co ci bardziej pasuje.

Opublikowano

Niedawno zakupiłem SKS'a i M95. Gra się miioooodnie. Dalekie dystanse M95. Bliski kontakt SKS. Poprostu zajebiście. Polecam zdecydowanie. Co do M95 vs L96 to ja jakoś nie mam z nimi problemu. M95 daję sobie zajebiście z nimi radę. A jak się trafi w korpus to Sks'em się dobija. Polecam.

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

No bo co nim zdziałasz na Basrze / Sharqi na przykład? Tak jak już ktoś pisał, zanim przeładujesz M95 zdążę Cię zabić z L96 2 razy. I co to za argument, że jak ktoś umie graż M95 to Cię dednie jednym headem? L96 też zabije 1 strzałem w głowę, a jeśli nie trafisz, to jedna dobitka w korpus albo głowę i martwy. M95 nie ma w tym przewagi, "bo zabija jednym strzałem w głowę", jest to wyłącznie kwestia tego, kto pierwszy kogo zobaczy. L96 da Ci dużo lepsze staty, zdecydowanie korzystniej jest grać agresywnie, na bliski i średni dystans, co umożliwia szybki reload, niż kampić M95 licząc na zabicie z 200 metrów, co jest absolutnym nonsensem i zdecydowanie się nie opłaca. popatrz zresztą na pierwszym lepszym serwerze na staty tych z L96 i tych z M95 i je porównaj, sam zobaczysz.

Oj zdziwiłbyś się co można zdziałać na Basrze z M95, a i na Sharqi są miejsca z których siejesz postrach. Wszystko jest kwestią stylu gry i umiejętności.

Przewaga M95 nad L96 jest taka, że jak Cię zauważę pierwszy to nie żyjesz. Jak Ty mnie zauważysz pierwszy i trafisz to w momencie gdy przeładowujesz swoją L96 dostajesz kulę w łeb ode mnie i ... nie żyjesz. Czaisz już ?

Nie ma się co spinać która broń lepsza, ważne która Ci bardziej podchodzi, którą lepiej Ci się gra. Najlepiej samemu wypróbować.

Nie lubisz kampić to lataj z SKS'es albo assault :)

Opublikowano

zdecydowalem sie na zakup tego zestawu Jtiger. najbardziej spodobala mi sie luneta ktora bardzo polecam. latwiej sie celuje w glowe :) druga rzecz szybkostrzelnosc tej snajperki tez jest super. moja wydajnosc gry duzo duzo wzrosla :)

Opublikowano

@ 2UP

Też masz trochę racji, ale nie zawsze po strzale z L96 trzeba dobijać, tak jak i z M95 można nie trafić w głowę, kwestia skilla :D Fakt, może za krótko grałem M95 i nie zdążyłem się przyzwyczaić ;) W każdym razie ja gram M24 z Precision Stock, Precision Barell i High Capacity Mags i jestem bardzo zadowolony.

@ UP

Widzisz, widocznie tak jak ja jesteś typem zwiadowcy, który gra agresywnie, na niezbyt daleki dystans, sporo biega i ma wyczucie przy strzelaniu w kogoś w ruchu, bo wtedy właśnie można osiągać świetne wyniki L96 i M24. Moje rezultaty psują niestety niemiłosierne lagi, ale co zrobisz, kiedy mieszkasz w takim miejscu jak ja, jedyny dostawca daje neta 4 Mbps z pingiem 50 - 250 i bierze za to 60 zeta miesięcznie. Do tego dochodzi gra na super low, co nie zmienia faktu, że i tak można z gry czerpać wielką frajdę :)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...