Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pamięcią RAM

Eraziel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 2 dni mam pewien problem.Laptop zaczął strasznie się wieszać to stwierdziłem, że strzele formata. Tak uczyniłem po czym ścinki znikły. Lecz dzisiaj wszystko powróciło w dodatku gdy wchodzę w "menedżera zadań" pamięć ram jest na 42% gdy zawsze była na około 20%.

Oraz zawsze było około 1,8 GB-2 GB wolnego RAM'u a dostępnego około 2,2 GB a teraz jest tak : Dostępna 2290 Wolna: 2 GB (pierwsze 10 minut od startu systemu) 60-0 (10-15 minut od startu systemu). Dodam, że nic nie instalowałem poza 1 grą z którą nigdy nie było problemów.

Specyfikacja Laptopa -

RAM - 2048 2 x MB DDR 3 Kingston

Karta graficzna - ATI Mobility Radeon HD 5470

Procesor - Intel? Core? i5 CPU M 430 @ 2.27 GHz

Płyta główna - Aspire xxxx (nie wiem czy to model ale tylko to znalazłem)

Dysk Twardy - 640 GB (Nie znam producenta)

System - Windows 7 Home Premium Edition 64-bit

Prosiłbym o szybką pomoc. Z góry dziękuję

Opublikowano

Moze jakis wirus albo jakies oprogramowanie typu dodatkowy toolbar czy jakis syf zainstalowal ci sie z gra a nawet o tym nie wiesz.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Najprosciej bedzie sciagnac program combofix i go odpalic, ale potem jest szansa (bardzo mala ale jest) ze moze sie cos innego w systemie spiepszyc.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Groky02 zwolniło się ponad 600mb. Nie jest to wynik najlepszy ale lepszy rydz niż nic. Wielkie dzięki :). Jeśli jeszcze ma ktoś jakiś pomysł prosiłbym o napisanie.

Mam jeszcze 2 pytania. Czy jest możliwość użycia pamięci wstrzymanej? Ponieważ jej stan to 2 GB .

Czy program TuneUP utilities 2012-2013 może jakoś pomóc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...