Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto już przerzucić się na nowy procesor? A co z ramem?

99KaNaK99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

Nigdy nie kupuj z allegro, możemy ci złożyć coś lepszego. W komputerowym dadzą ci byle g****.

Dzięki za przestroge;)

Nie z allegro nie kupuj gotowców nie kupuje się gotowców najlepiej samemu sobie wybrać części

Mówisz? Wiem,że za bardzo to ja się nie znam ale nie dziwcie się...Mój 1 komputer kupiłem "nieświadomie",chodzi o to że chodziłem wtedy do 2kl. podstawówki :P i co wtedy wiedziałem o komputerze? To że się gra i praktycznie tyle....Także to tata z kolegą informatykiem wybierali mi komputer "do gier"...Ja nawet nie wiedziałem z jakiej firmy mam klawiaturę...

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Dzięki za przestroge;)

Mówisz? Wiem,że za bardzo to ja się nie znam ale nie dziwcie się...Mój 1 komputer kupiłem "nieświadomie",chodzi o to że chodziłem wtedy do 2kl. podstawówki :P i co wtedy wiedziałem o komputerze? To że się gra i praktycznie tyle....Także to tata z kolegą informatykiem wybierali mi komputer "do gier"...Ja nawet nie wiedziałem z jakiej firmy mam klawiaturę...

Napisz nowy temat tutaj w dziale np. taki Pomocy potrzbuje i proszę o złożenie komputera do gier i tutaj twój budżet np. 4000zł a w opiszie opisz dokładnie o co chodzi

Opublikowano

Hmm, pod bf3? Karta graficzna, procek, mobo, ram, psu do wymiany ;)

Duuzo wyjdzie, juz lepiej nowego kompa kupic.

CPU: intel i5 2500K

MOBO: AsRock p67 pro3 b3

RAM: Kingston 2x4GB 1600mhz

GPU: Sapphire radeon 7850

PSU: xfx 550W

Sporo Ci wyjdzie ;/

Opublikowano

Noom, no to słuchajcie kompa nowego nie kupie niestety :( Jedyne co najwyżej mogę zrobić to:

-zasilacz

-RAM

-PODKRĘCENIE procka

I chyba tyle...Mam do was pytania:

1.Wiem że pamięci RAM są różne rodzaje... DRR coś tam DRR3 coś tam itp. Możecie mi powiedzieć jaka pasuje do mojego komkputera???

2.Jak myślicie ile można by max podkręcić mój procesor,tak aby komputer nie "usmażył" się?

Dodam,że w ciągu 2 tygodni będę miał Win 7 :D :D :D Bo XP już mnie troszkę do szału doprowadza...

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Zatruty już ci powiedzieliśmy żebyś z takimi radami wypier***** z tego forum, bo tylko mieszasz w głowach

Wystarczy że zmienisz PSU dokupisz RAM i GPU(karta graficzna)

Ile możesz przeznaczyć na całość?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@ZatrutyPL

Tak jak UP. Mieszasz ludzią w głowach i dajesz złe porady. Wiadomo, nie kazdy od początku wiedział wszsytko, ale zanim zaczniesz pomagać na forach to poczytaj o tym troche.

@TOP

Procka nie opłaca Ci sie kręcić, mały skok wydajnosci będzie a komp będzie sie bardziej grzał. Skoro nie mozesz kompa calego kupić to wymień to co powiedział Flap. Tylko powiedz nam jaki budzet masz to dopasujemy ;)

Opublikowano

@ZatrutyPL

Tak jak UP. Mieszasz ludzią w głowach i dajesz złe porady. Wiadomo, nie kazdy od początku wiedział wszsytko, ale zanim zaczniesz pomagać na forach to poczytaj o tym troche.

@TOP

Procka nie opłaca Ci sie kręcić, mały skok wydajnosci będzie a komp będzie sie bardziej grzał. Skoro nie mozesz kompa calego kupić to wymień to co powiedział Flap. Tylko powiedz nam jaki budzet masz to dopasujemy ;)

Budżet to MAX MAX MAX na ten moment 600zł. Jeżeli możecie to doradzcie i dopasujcie jak to ująłeś :) Jeżeli nie to zamykam ;)

Opublikowano

PSU:

OCZ 550W

RAM:

GoodRam 4Gb DDR3 1333

GPU:

Radeon HD 4850/78/90 (zdecydowanie najbardziej opłca sie 4890 na allegro za 300 kupisz)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@ZatrutyPL

@TOP

To podaj linka do jakiejś strony to chętnie sobie poczytam

Opublikowano

czytaj dużo benchmarków o nowych jak i podzespołach a szczególnie o tych które zamierzasz polecić

@up2

to słabo patrzysz

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

PSU:

OCZ 550W

RAM:

GoodRam 4Gb DDR3 1333

GPU:

Radeon HD 4850/78/90 (zdecydowanie najbardziej opłca sie 4890 na allegro za 300 kupisz)

Dzięki wielkie.

Myślę,że już wszystko wiem. Uważam za ZAMKNIĘTY

Opublikowano

czytaj dużo benchmarków o nowych jak i podzespołach a szczególnie o tych które zamierzasz polecić

@up2

to słabo patrzysz

czyli czytać dużo na Benchamrku??

Opublikowano

benchmarki to testy nie musisz koniecznie czytać na benchmark.pl popatrz jakie my polecamy zestawy i zapamietaj to

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

DO ZAMKNIĘCIA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...