Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wp 35/52

qpa08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem zrobić WP do zarobku - mam bma więc lepszy wp niż body, chodzi mi o przekładanie eq na docelowym 75 lvlu.

Na ta chwilę mam tak: WP 20 lvl ostrze m1, wirek i palec po 1;p Buffa 51 bufki 30% - czytam ku. Bma 69 z eq(więc bd miał eq 1/1,5/2k hp - max 46 lvl), 6 medali konnych, okragla +7, zamkowy +7, bd. miał fmsa sr ok. 30 kd +3, mam kase ;)

Pytanie brzmi, czy dobrym pomysłem jest wbicie narazie 35, zrobienie skili tak do m5(ostrze i zbrojka), konia 20 lvl, oddanie zabkow i dopiero wbjac 52, stop na skile g i znow biologa i dopiero na końcu wbijać do 75 i do lasu/dt. Czy odrazu wbić 52 i tam czytać skile? Oczywiście podczas stopów zarabianie m2/sohan.

Jak dawać staty? myślałem o full int, 50 wit, reszta siła albo full int full wit reszta sila, bo z full int i full sila moge nie ogarniać do końca na sohan.

Jaką zbroję kupić? na 75 to najpierw moja stal a potem duchowa +9 kd +4, a na 35 to ze zbrojka 26 +4 pociągne, tylko co kupić na ten 52.

Proszę o pomoc, może ma ktoś link do jakiegoś dobrego tutka czy coś.

Opublikowano

Lepiej stopować z tym lvl i robić biologa czytać ku ,zarabiać.Co do skilli ja bym na twoim miejscu walił strach do m1 póżniej do g1 bo moim zdaniem nie potrzebna jest zbrojka.Ale to tylko moje zdanie.

Nie czaruj.

Opublikowano

52lv bo czytasz już 3skille do expa

daj Sb do full wit'a bo koń i tak daje sporo ataku chyba że dobre eq bd miał to pigułkami krwi cofniesz(ja na moim wp'ku tak cofałem wit na rzecz siły)

do 61lv można spokojnie expic w yy+9

Opublikowano

Dokładnie jak tam koledzy pisali lepiej stopować z lvl po woli wbijać skill i biologa robić :)

Ja polecam ostrze do g1 zrobić :) potem strach potem zbrojke.

Opublikowano

To w sumie spoko, a yy sa teraz tanie 4 i 5b.

Sugerujecie Ostrze i Strach?

Ogólnie to ostrze będzie 2 emką, bo taniej wyjdą ozy.

Opublikowano

Zdecydowanie 52lv nawet mozesz 55 spokojnie bo eq z lez i roski. A na 52 masz 3 skille na wp jest pro nawet takiego pro elo eq nie musisz miec i uciegniesz metki na sohan i wgl.

Opublikowano

Proponuję zatrzymać się na 35lvl, zrobić skille, konia, zarobić Yang za które kup/zrób EQ na dalsze lvl'e.

Sugerujecie Ostrze i Strach?

Tak - jest to najodpowiedniejszy build.

Jak dawać staty? myślałem o full int, 50 wit, reszta siła albo full int full wit reszta sila, bo z full int i full sila moge nie ogarniać do końca na sohan.

2 punkty w inteligencje i 1 punkt w witalność na poziom.

Proszę o pomoc, może ma ktoś link do jakiegoś dobrego tutka czy coś.

http://www.mpcforum.pl/topic/360645-spis-poradnikow-ktore-musisz-zobaczyc/

Opublikowano

Ten spis nie mówi nic o surce wp na 52 czy 35 tylko ogólnie o buildach. Doszedłem do wniosku że najpierw 35, bojowiec i skile ile sie uda w te 10 dni i jazda do 55 - roski, kolce z lez, zbroja 54 a do tego 3xm i 3x po 1. Skoro polecacie strach to strach ;)

Opublikowano

I doszedłeś do bardzo dobrego wniosku

Najlepiej zrobić tych parę stopów,wzbogacić się i dopiero wyexpić sobie porządny poziom.

Najlepiej rozłóż skille tak Strach---> Ostrze ----> Zbr------> Wir -------Paluch ------->Rozpro.

Opublikowano

Ja chyba pójdę strach -> ostrze -> zbroja -> rozpro(w lesie do odbijania metków się przyda, rozpraszasz takiego bodziaka albo innego wpeka i jazda metka a on bez ostrza/aury to Ci mało zrobi, a na sohan też, bo tak pełno takich bodziaków 50-60 biega). Zastanawiam się czy sohan się opłaca? bo w sumie mogę zostać na 35 i dropić m2 + pustynia(jak bd skile m4 czy coś) i wbijać odrazu 75 jak bd skile pod g. Może tak, gdzie jest lepszy zarobek? Sohan czy m2 + pustynia?

Opublikowano

Nie wiem gdzie wiekszy , ale wiem ze Sohan lepsze.

1. Masz wiekszy lvl = 3 skile do wbijania.

2. Ku/Kd tez leca takze zarobek masz , dodatkowo lepsze eq na wiekszy lvl,

3. Dropia tez Kamienie Duchowe , ktore mozesz opylic badz tez zostawic na wbijanie skili.

4. Lata tez sporo ludzi na Sohan , ale M2 jest tak powszechne nie dosc ze jest tam pelno dropow/botow to dodatkowo pałętają się tam też ludzie ktorzy zaczynaja gre i chca sie dorobic wiec czasem jest ciezko z metkami. A poza tym to nie problem zrobic 35 bodego , powoli robic konia i dropa juz masz.

Ale dobrze by bylo zebys mial zrobionego juz jakiegos biologa , zeby nie byc tak opoznionym no i sprawic sobie dobrego fms'a +9 śr. 30+ / YY +9 podstawa / reszta do pż bądż też wykradzania pż. A potem już z górki , ciśniesz po metkach , robisz militara a reszta przyjdzie sama ^^

Kucziczu.jpg
Opublikowano

Up, chciałbym zauważyć że mi nie chodzi o zarobek od zera ;) Mam trochę gotówki i eq 41 +7 + biżuterie hp. Najbardziej przekonuje mnie czytanie tych 3 skili ;p Bo nawet jak masz dwa na g i potem wbijasz do 75 od razu to słabiej niż 3x m7 np.

Opublikowano

Up, chciałbym zauważyć że mi nie chodzi o zarobek od zera ;) Mam trochę gotówki i eq 41 +7 + biżuterie hp. Najbardziej przekonuje mnie czytanie tych 3 skili ;p Bo nawet jak masz dwa na g i potem wbijasz do 75 od razu to słabiej niż 3x m7 np.

Jeżeli masz fundusze na czytanie 3ku dziennie to jak najbardziej ci to polecam :).

10s7llx.png

By

Maxio!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...