Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy utrzyma serwer?

dulu66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zakupić maszynę na sored.pl

Mam już gotowe pliki serwerowe i mapę i teraz pytanie moje brzmi...

Czy serwer z sored.pl ten za 65zł/m-c utrzyma serwer 31 plugin'ów i 40 slotów(czy może 35+/-)?

Proszę o podpowiedź. Głównie do tych co mają tam ta ofertę i jaką liczbę plugin'ów.

PS. Wiem że piszę chaotycznie, ale musicie mi to wybaczyć :D

Opublikowano

Ogólnie to nie polecam Sored Lepiej kupić serwer na Pukawka.pl albo craftserve.pl, Sored jest mało stabilne i ma ,,słabą konsolę,,.

Opublikowano

Czy te 31 pluginów będzie potrzebne? 2 gb ramu na 40 slotów i 31 pluginów? Nie ma szans.

@UP

Pewno chodzi Ci o FTP, a nie o konsolę. Przecież na FTP można się FileZillą zalogować. Sored to dobra firma, ale nie dla ludzi, którzy chcą robić slotowce. Na soredzie powinno się kupywać serwery z górnej półki.

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Ogólnie to nie polecam Sored Lepiej kupić serwer na Pukawka.pl albo craftserve.pl, Sored jest mało stabilne i ma ,,słabą konsolę,,.

JAAPIERDDOOLLE. Sored.pl to najlepszy hosting w polsce, zaraz po tych czystych vps'ach, ale to już nie dla gimbów zabawa.

Uważamy, że takie serwery nie mogą być ograniczone poprzez dostęp do dziwnych paneli zarządzających minecrafem, dlatego dajemy pełen dostęp do SSH

To jest jeden z tych czynników - dlaczego serwery w sored.pl są lepszy od tych gówien z francji na craftserve, gdzie licbusy to obsługa techniczna.

//pukawka jeszcze gorszy stolec. Taki gęsty.

//Żebyś ty jeszcze wiedział jak się na SSH zalogować to byś mógł mówić ,że ma słabą "konsolę".

//nabijaczu.

@Top

Nie. Pewnie masz pliki serwerowe pimpusssia albo coś podobnego. Złota rada: te wszystkie wybajerowany badziewia (zdezaktualizowane w dodatku) są Ci nie potrzebne. Sam wybierz i wyselekcjonuj sobie wtyczki, bo nie potrzebujesz aż tyle, jestem pewien.

//Bez wtyczek zalecane jest 35, więc na naciągaj aż tyle, albo zainteresuj się ofertą pro albo większą ilością RAMU.

//Wg. moich obliczeń w głowie (xD) to 25 - to jest granica gdzie nie będzie lagów z taką ilością wtyczek - to jest oczywiście przybliżony wynik

//bo nie znam szczegółów.

Opublikowano

Tak posiadam własną paczkę plików serwerowych.

A z 6 plugin'ów jest tylko po to aby zablokować komendy.

Spróbuję pousuwać te plugin'y i usunąć je przez permission.

@Edit: Usunąłem kilka plugin'ów i zostało ich 25. Czy teraz ta maszyna utrzyma te 40 slotów lub 35?

Opublikowano

Sam użytkownik Ci tego nie powie. Musisz sam serwer przetestować. Skąd mamy wiedzieć, który plugin ciągnie ile zasobów serwera?

Opublikowano

JAAPIERDDOOLLE. Sored.pl to najlepszy hosting w polsce, zaraz po tych czystych vps'ach, ale to już nie dla gimbów zabawa.

To jest jeden z tych czynników - dlaczego serwery w sored.pl są lepszy od tych gówien z francji na craftserve, gdzie licbusy to obsługa techniczna.

//pukawka jeszcze gorszy stolec. Taki gęsty.

//Żebyś ty jeszcze wiedział jak się na SSH zalogować to byś mógł mówić ,że ma słabą "konsolę".

//nabijaczu.

@Top

Nie. Pewnie masz pliki serwerowe pimpusssia albo coś podobnego. Złota rada: te wszystkie wybajerowany badziewia (zdezaktualizowane w dodatku) są Ci nie potrzebne. Sam wybierz i wyselekcjonuj sobie wtyczki, bo nie potrzebujesz aż tyle, jestem pewien.

//Bez wtyczek zalecane jest 35, więc na naciągaj aż tyle, albo zainteresuj się ofertą pro albo większą ilością RAMU.

//Wg. moich obliczeń w głowie ( xD) to 25 - to jest granica gdzie nie będzie lagów z taką ilością wtyczek - to jest oczywiście przybliżony wynik

//bo nie znam szczegółów.

Sored tez stoi na dedykach umieszczonych we francji ale to szczegol.

Masz racje w tym co napisales.

CZYTAC TO GIMBY a nie spamujece tymi gownami(pukawka,csrv,mineserv) to sa pseudo hostingi dla was zeby zdzierac z was kase.

Co do tematu moze daj tu liste pluginow bo po ilosci ciezko ocenic, kazdy zjada inna ilosc ramu i zalezy tez od konfiguracji

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...