Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Złożenie Komputera do 3,5-4Tysięcy na ESC :)

Aryan™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yoo. Jak w temacie szukam komputera od 3.5Tys do 4Tys Na Esc.pl :) Żeby Poszły Nowe Gry :) Typu Sleeping Dogs, BF3, ITP. Nawet karta graficzna może być 2GB Geforce ;) Ma Być Bardzo Dobry :P

xXauz.png

By Me

;) Zostanę ADMINEM Na Serwerze MC !.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Będziesz robił Oc?

CPU: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX-843zł

Układ chłodzenia: SilentiumPC Fortis HE1225 -135zł,

RAM:GoodRAM 8GB(2x4GB) 1333Mhz CL9 -126zł,

MOBO:Asrock P67 PRO3 (B3)-315zł,

GPU:Gigabyte GeForce GTX670 -1388zł

HDD:Seagate 500GB SATA3-221zł,

SSD: OCZ SSD Agility 3 60GB SATA3 -233zł,

PSU: Aerocool Strike-X 500W -215zł

Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST -82zł,

CASE:SilentiumPC Gladius M40 -202zł,

Razem:3768zł

50 postów - jest

100 postów - jest

Opublikowano

OC - Overclocking. Podkręcenie możliwosci podzespołu. Ale widze że średnio sie na tym znasz więć raczej nie będziesz podkręcał więc chłodzenie Ci zbytnio nie potrzebne, co nie znacza że by sie przydało dla lepszej temp. procka ;)

Opublikowano

Nie jest poprawny link, bo podajesz link do builda ktory jest zapisany tylko na twoim komputerze. Musisz mieć założone konto żeby wysylać linki z esc ;)

Opublikowano

Co masz do green? Sam go mam i nie narzekam ;s

Miałeś to miałeś, ale to są dyski energooszczędne do biur... więc nie wciskaj ich innym ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A taki komputer ?

Procesor:

Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

Płyta główna:

AsRock P67 PRO3 B3 /intel P67/

Ram: A-Data 16GB (2x8GB) 1600MHz CL11

Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 660 Ti 2GB DDR5 /192bit/ DVI/HDMI/DP

Obudowa:

SilentiumPC Regnum L50 Pure Black (b/z)

I Jak ? Taki sprzęt by mi najbardziej pasował i akurat 3Tysiące to możecie dożucic jeszcze jakiś dysk twardy bo nie wiem jaki i zasilacz, Karte dzwiekowa, Chłodzenie, Zastanawiam się nad innym ram bo nie wiem czy dobry wybrałem :)

xXauz.png

By Me

Opublikowano

660Ti będzie się dusić w FHD przez niską szynę pamięci. Lepszym wyborem będzie HD7950(w 3DMarku11 na nowych sterach 11.5k pkt :O)

IB to grzałki

RAMU starczy 8GB

Buda szkoda gadać. Miałem ją do recki i tandetny plastik.(dobrze, że SPC nie żąda zwrotu sprzętu wysłanego na recke + 250zł w kieszeni) Rozglądaj się za Arc Midi/CM692.

Opublikowano

Karta dzwiękowa nie potrzebna, chyba że bardzo Ci zalezy na dobrym dzwięku. Karte masz integre w mobo. Chłodzenie Thermaright Macho Black-White. Zasilacz XFX. A dysk to nie wiem bo koledzy maja jakies uprzedzenie do WD Green. Skoro nie green to moze black? Zobacz czy sie zmiesci w budzecie to wszystko. A i RAM'y zmien na Kingston HyperX

Opublikowano

Okej :) A kolega @UP 2 Mówi o Karcie graficznej tak ?

@UP na esc nie ma tego chłodzenia, dokładnie nie wiem jaki zasilacz żeby kompa nie spalić ^^ o ile się da ;D

xXauz.png

By Me

Opublikowano

Bierz Sapphire Radeon 7950 3gb oc tą co Ci wcześniej podałem w zestawie z esc.pl. Tak mi sie wydaje że to będzie najlepszy wybór ;)

Opublikowano

ndbv.jpg

Ten zestaw, ale na morele.net. ESC nie ma dobrej opinii jako sklepu, tylko służył jako config, ale jego zawyżone ceny to też uniemożliwiły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...