Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hmmm czemu mi mc tak tnie ;/

Yomate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czemu mi mc tnie podam parametry kompa :)

Karta wideo ASUS EAH4850 series (1024 MB)

Pamięć fizyczna 3328 MB (RAM)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

Karta dźwiękowa Realtek HD Audio output

Typ procesora Unknown, 2600 MHz

Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 0 %

Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 5 %

Multi CPU

ID płyty głównej ATI RS690

CPU #0 AMD Athlon? 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz

CPU #1 AMD Athlon? 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2611 MHz

Pamięć wirtualna

W sumie 8537 MB

Użytych 1203 MB

Wolne 7337 MB

Wykorzystanie 14 %

Java najnowsza jak coś :P

Jak widzicie sami komp się nudzi a mc muli ;/

Mam optifine no ale fps mam po 40/60 ;/

Opublikowano

Masz trochę mało ramu :) ale to nie przeszkadza... wyłącz nie potrzebne programy typu np. skype,przeglądarka albo antywirus ;) od razu zauważysz różnice.

Opublikowano

Ta mało ramu no spoko ale all offam i nic nie daje dalej jest 44 fps na full opcjach

A jak widzisz komputer mi się nudzi po 5 % procesora i 14 ramu a ty mi piszesz że mało ramu xD

Ale dzięki :)

Opublikowano

Coś tam pozmieniałem i teraz mam po 50/80 fps skoki są ale i tak postęp teraz ofne anty vira i resztę i bd z 90 ale to i tak coś słabo xD

E jak dać minecraftowi np 2 gb ramu a nie to 1 co ma teraz xD

Też tak myślałem bo od jakiegoś czasu żeby włączyć mc to muszę się na klikać w ikonę xD ale skanowałem 2 antywirusami i nic

Opublikowano

Przydziel dla mc więcej ramu, aktualizuj jave, przeczyść komputer CCleanerem, przeskanuj system antyvirem.

Opublikowano

Spoko tylko jakoś nie mogę przydzielić tego ramu resztę zrobiłem już mam po 80 fps z 40 to już coś ale jeszcze ram i bd było fajnie jak to zrobić xD Bo te poradniki co są to mi nie działa xD

Opublikowano

Podczas gry cofaj zegar w komputerze o godzinę np. z godziny 19:08 robisz 18::08 i w ten sposób zyskujesz dodatkowe FPS'y jest to stary trick o którym pamiętają tylko staaaarzy gracz ;)

Siema i nara

Opublikowano

Masz trochę mało ramu :) ale to nie przeszkadza... wyłącz nie potrzebne programy typu np. skype,przeglądarka albo antywirus ;) od razu zauważysz różnice.

Haha, 3gb ramu i Minecraft tnie? Większej bzdury nie słyszałem..

Podczas gry cofaj zegar w komputerze o godzinę np. z godziny 19:08 robisz 18::08 i w ten sposób zyskujesz dodatkowe FPS'y jest to stary trick o którym pamiętają tylko staaaarzy gracz ;)

Tak, przestawienie godziny zmienia FPS'y... Kolejna bzdura..

@Topic

Być może masz zbyt mało ramu przydzielonego do gry. Przydziel więc tyle, ile się da. Jeśli nie zdziała, ściągnij OptiFine, wgraj gameboostera, który wyłączy niepotrzebne programy i prawdopodobnie możesz mieć stare sterowniki do karty graficznej, które bardzo często stają się powodem cięć.

Opublikowano

Działa, ale nie wtedy, kiedy masz ściny. Działa wtedy, gdy czas jest przestawiony i trzeba go przywrócić do normalności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...