Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza Pierwsza Styczność Z Silkroad.

D&G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uff.. Rok 2004 zima jestem w 5 klasie jest zima wracam ze szkoły i sie ciesze bo jest piątek i nadszedł weekend z radościa tak mocno popchnołem kolege , że prawie wpadł do smietnika co skonczyło sie ucieczką przed nim aż pod dom . Potem zawołał nas kolega z klasy Darek mial internet i mówi że znalazł fajną gre w której sie bije ?lvl? Okej ... zaciekawieni poszlismy z nim gra nazywała sie silkroad juz w grze była jego postac 15 lvl chyba glavier z łukiem i lighting , Mysle fajna gra no i tak sie zaczeło zawsze po budzie chodziłęm do niego żeby grać ;] wbijałem godzine godzine pograłem no i tak jakos wbiłem 32 lvl glavier z coldem byłem inteligentnym dzieckiem i weszłem na forum żeby dowiedziec sie w co dawać . Jednak ,,kolega'' Darek jak go przescignołem z lvlem i moja postac była lepsza to niepozwolił mi do niego rpzychodzic i nadodatek jak rok pózniej dostałem na urodzinki neta na mojej postaci nic nie było . heh powiedziałem neich sie cieszy no więc zrobiłem konto znalazłem bota chyba to był sroking minął rok . Gimnazjum mam 78 lvl bowman z fire 120 kk i 2 avatary z kieszonkowych . pograłem jeszcze 8 miechów robiąc sobie wizza do taxy i tu bęc znudziło mi sie wbijanie na serwer zamiast isć z kolegami grac w gałe to biegłem do domu żeby zobaczyć co dropło mi . Ale miałem przełom usunołem silka i przez 2 lata ciekałem po dworzu zamiast siedziec przed kompem . no ale kontuzja wiązadła pozrywane niestety trzeba siedizec w domu wiec znowu rozpoczołem przygode SilkRoad . Przed tym jeszcze poznałem polakow zamieszkałych w niemczech Gildia Dragon Flame Olympus prawie Elita na seriwe galdalismy przez skypa poznałem tak dużo osób wspólne karawany exp itp oczywiscie wszystko było piekce bo kupowałem premke sobie ale kasa sie skonczyła i tez oni przestali grac znudziło sie pchanie kieszonki RyzmaXa . Teraz gram na Vsro bo sie wbija za 1 powiedział mój kolega z podnieceniem gdy to odkrył tak dokładnie ten sam co prawie wpadł do śmietnika 5 lat temu i znim przeżyłem naj lepsze chwile w silku........

chcę ci podziękować mamo

chcę ci podziękować tato

za prowadzenie tego pieprzonego świata

do gorzkiego końca

nigdy nienawidziłem naprawdę jedynego, prawdziwego boga

ale boga ludzi, których nienawidzę

mówisz że chcesz ewolucji

małpa była wielkim uderzeniem

mówisz, ze chcesz ewolucji, człowieku

a ja mówię, że jesteś pełen gówna

LAST+Tour+on+Earth.jpg

Opublikowano

A więc moją przygodę z silkroadem zacząła się jakieś 3-4 lata temu.Nie miałem pojęcia o buildach więc stworzyłem hybryde z przewagą int(nosiłem blade ;P).Grało się cudnie na serwer logowałem się za 1 razem, poznałem dużo znajomych,nie było tyle tych żałosnych goldfarm,a o bocie wo gule nie słyszałem.Pierwsze wyprawy na tyef,trade były ekscytujące.Wszystko się zepsuło gdy znajomi chcąc dorównać turkom zaczęli używać bota,szybko się dowiedziałem co to jest i również zacząłem bocić nie chcąc być w tyle.Dobiłem 73 lvl i wyłapałem bana,sporo już wtedy wiedziałem o silku.Po przerwie kupiłem sobie postać full int s/s 80 lvl .Zaczęły się poważne kłopoty z logowaniem które trwało po 2-3h.Wbiłem 90 lvl i sprzedałem postać kończąc tym sposobem z grą silkroad.Stwierdziłem że jeżeli joymax ma wyebane na graczy bez silków to ja będę miał wyebane na tą gre.Gracze narzekają na goldfarmy a tak naprawdę też nie są bez winny,istnieje sklep bez klientów?.

83416dfa001f9912.jpg
Opublikowano

Moja zabawa zaczęła się baaaardzo dawno temu pamiętam jak dziś serwer ALPS(new) takie postacie jak EU jeszcze takiego czegoś nie było nawet w planach na 4ty serwer w grze dopiero co otwarty jeszcze wtedy nie znało się pojęcia co to jest BOT widać było jak biegają ale w tych czasach GM biegał i banował codziennie można było wtedy JEŹDZIĆ na wilku jak miał max lvl tzn 69,99% zabawa była przednia. przypominam sobie że wtedy thiefy stały na mostach i zabijały wszystko co przeznie przechodziło. Następnie nadeszła era botów i GF. GM-gargamel odpuścił sobie już banowanie na(live) ale można był sobie radzić z botami był wtedy skil-bomba który był uważany za bota jako mob i samemu robiło się czystki na spotach. I w ten sposób skończyła się era wolnych serwerów i zabijania bezkarnie botów, w tym czasie silk ewoluował doszły nowe lvl i EU ja przez ten czas nauczyłem się grać i pojmować grę po wielu nieudanych próbach stworzenia dobrych postaci przeskoczyłem na serwer URANUS(new) i zacząłem grać Wizem i tak zostało jakoś do 60lvl uważałem się za legit niestety zacząłem się interesować w inny sposób nazwami takimi jak Loader i Bot teraz już się nie chwalę że lvl up bo ja go nie robię tylko bot wbija to za mnie i chyba tak już zostanie niestety Isro padło i boty wygrały walkę więc... JESTEM WŚRÓD WRON WIĘC KRACZE TAK JAK ONE.....

Pozdrowienia dla wszystkich Legit i gratulacje za wytrzymałość...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moja przygoda z silkiem zaczęła sie w 1 gim jakieś 3.5 roku temu. Poznałem kilku kumpli i pokazali mi Silkroad Online wcześniej tylko o niej słyszałem. Mowie weź mi przegraj i zobaczymy co z tego wyjdzie. zrobiłem glaviera pograłem z tydzień dwa. Wbiłem 16 lvl drop sos mi i nie wiedziałem co to wiec poszedłem do NPC patrze niezła oferta wiec sell ;D. Kolega jak się dowiedział w Brecht oczywiście ja nie wiem ocb. on mi tłumaczy ze Soxy to jedne z najlepszych rzeczy na sro. Ja mowie h** z tym gramy dalej ;D. Przyszedł Grudzien Event świateczny co za tym idzie MONSTER-SCROOOLE i 80 lvl LORD Yerkan ;D. ALE NAJLEPSZA byla zabawa z monsterkami 1 scrool 100k kosztowal i sie bralo od 10-20 scrooli z gildia. I sie szlo albo za Jangan. Albo na Devil Hors. A jak sie juz bylo pro tzn 45 i mialo sie bron +3 to hasło Hotan i wszyscy wiedzieli ze pod mostek bd ustawka. Niestety zaczelo się dostałem 1 Hacka w zyciu poprostu się załamałem. Tyle czasu dalem na ta gre a jakis dzieciak mi hakną postać. Wiec odszedłem od silka na jakies 2-4 miechy. Gdy wróciłem dostałem postac Bladera 45 lvl wbiłem 60 i nagle weszla Europa nagle taka zmiana wbijam na sro patrze Party monster Mysle " Pewnie zaraz gdzies jest TG", gdyz byłem w Janowie na Thiefcie szukam szukam tej Tg mysle kurde co jest. Wchodze na sro.com.pl czytam troche patrze a to tylko zwykly PT monsterek a juz myslałem ze TG ubije i bd pro. w 2 klasie zaczeło sie BOTY, GF itp pograłem z rok z przewami 1-2 miesiące. I niestety stwierdziłem ze gra zeszła na psy. Zostało mi jedynie SJsro oraz Ecsro. Moze bóg się nad nami zlituje i da rade GF bo jak narazie Joy nic z tym nie robi.

O to moja Hist Dominompl ;p

michaeljordankopia.png

OKRUTNA PRAWDA

dominompl.gif

EU PT: lvl 100+/-

Wizz x3 War x2 Cler x1 Bard x2

stopkakopia.png

Opublikowano

Ja moją pierwsza styczność z Silkroadem miałem około 2-3 lat temu. Kolega opowiadał mi w jaką fajną grę gra ze bije jakieś szkielety i słomiaki. Pewnego dnia poszedłem do niego i zobaczyłem silkroad. Zacząłem grać Glavia/cold przez 6 miesięcy wbiłem 22 lvl, następnie zmieniłem serwer na Venus zacząłem grac nukerem wbiłem 37 lvl i hack potem zacząłem PK-ować. Miałem może z 14 miesięcy przerwy i znowu zacząłem grac Xbowem t tej chwili się farmie.

p0zdro ^^

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To ze mną było tak:) Grałem w Tibie^^ lecz po jakimś czasie mi się znudziła no i usłyszałem od kolegi o grze silkroad hmmm:) ok ściągłem konto pomógł mi zrobić i zacząłem grac bron miałem glavie ale hybryda straszna pamiętam ze dodawałem jak mi się chciało choć więcej stat pointow było w int ale bron glevia:) (A skąd ja to moglem wiedzieć:) kolega podał grę a sam g.... wiedział:)..) wbiłem ten 18 po wielkim trudzie i odechciało mi się grac..był to serwer hercules..Po jakimś czasie kolejny kolega mnie namówił na grę tym razem na Romie on się bardziej znal wiec pomógł mi grac był to hybryd nuker i tak jeszcze nie wiedziałem dokładnie jak dodawać w te statpointy ale jakoś szlo wbiłem 39 lvl dołączyłem do pomocnej gluid która mi wszystko wytłumaczyła było trochę za późno bo postać znów zchrzaniona:/ jeden kolega z guild mnie podexpial(po paru miesiącach dowiedziałem się co to znaczy:)..) wbiłem ten 40 ale bylem taka osoba ze chciałem mieć duży lvl i poprosiłem go zęby mi dal swoja postać:) 56 nukera ale on powiedział "NIE" lecz załatwił mi na odin 58 lvl uuu:) bylem szczęśliwy bo w końcu moglem się spełnić z nukami frajda itp ale sp to był trud...weszło w końcu euro no i wizard to było coś.. po wbiciu 60 lvl nukerem zachciało mi sie grac wizardem i zrobiłem taka postać nawet kupiłem to 50mln i zacząłem farmic (już wiedziałem co to wszystko znaczy po doświadczeniach z moja guild pomocną) wyfarmilem 100k sp na odinie no i moja przygoda się skończyła na tym ponieważ server stal się full a nie lubię czekać 4h żeby wbić na server..po jakimś czasie zacząłem grac na sjsro bot glavier 90lvl po zablokowaniu polskich ip nie chciałem się bawić w proxy i na pól roku odpuściłem ...wkoncu zacząłem szukać na forum jakiegoś silkroada znalazłem. Rusro botowany wiz 27 lvl no i poszedł ban:/ i teraz zaczynam przygodę od nowa na csro jestem w trakcie ściągania :) KONIEC:)....Sory za błędy ortograficzne i interpunkcyjne:/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pierwszy kontakt z silkiem miałem jak pojechałem do kuzyna (bodajże na święta). Powiedział mi że zajefajna gra i że wszyscy kumple z ulicy grają na Babelu. Jednak on nie grał, ponieważ nie umiał wbić.... Potem pojechałem do niego na wakacje i tam z kolegami obczailiśmy że są serwery populated (wtedy kiedy dodano kilka serwerów Uranus,Venus itd.) zrobiliśmy sobie chary i zaczęliśmy grać na Uranusie. Ja nukerem, a kuzyn glaivierem. Grałem na Isro z rok ( z przerwami) i niestety wbiłem tylko 44lvl. Jednak mój kolego gra do teraz i ma lvl 90+ bladerem. Ja już nie gram na isro. Potem grałem na csro, tsro, ecsro - ale na ecsro były lagi więc zwątpiłem. Teraz gram na Rusro i jest git majonez :D:D:D:D :):)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja pamiętam jak miałem 8lat bodajże, grałem wtedy jeszcze w mu a mój brat zaczął grać w silkroad. Na początku mi się ta gra nie spodobała, ale jak mój brat tak grał i grał to i ja zacząłem. Pamiętam też że wybrałem taki sam build jak on żeby mi oddawał itemy ;D Wtedy były skille do 70 a jak się zobaczyło 40-50lv który jedzie trade to było coś ^^

Nie wbiłem większego lvl niż 24;D Potem brat mi oddał nukera 29lv, nie wiedziałem o czymś takim jak nuki i nigdy nie wbiłem tą postacią 30lv xD

Dalej nie pamiętam co było, ale teraz mam większe doświadczenie niż wtedy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zaczalem grac swiezo po wejsciu europy. :) Mój kyzyn namawial mnie do tej gry juz ze 2 miesiace wczesniej,ja odmawialem mowilem "w gowno nie gram" , jednak gdy kiedys przyszedl i przyniosl mi instalke postanowilem sprobowac :) No to tak robimy postac...Mowil mi bym zaczal z nim i z kumplami grac na Marsie oni juz mieli 20lv + no to wzialem tego marsa :) Oczywiscie nie wiedzialem jak zalozyc konto czy nawet zrobic postac bylem zupelnie blady :) Siedzial przy mnie i pomagal mi robic ta postac,oczywiscie pierwsza moja postac miala noobiarski dopisek ...PL :D Wbilem pierwszy raz do gry zrobilem glaviera ( Btw powiedzial mi zebym dodawal 2str i 1int dp glaviera^^ )...Pamietam jak biegl jakis koles (polak) i mi sie pyta czy nie chce gildi, gildia miala name Zakon_Smierci w tedy max lv byl 59. Kuzyn mało co sie nie "spóscił" mówiac ze to jest jedna z najlepszych polskich gildi DOŁĄCZ DO NICH! krzyczal :D.Tak samo mi opowiadal o Uniqatach pamietam jak gadal o TG to mowil ze caly serv musi isc ja bic zeby ubic ^^omg;] . No wiec tak sobie gralem,poznawalem ludzi róznych fajnych i mniej fajnych :D, poznawalem gre bardziej na 54 lvl dobrze pamietam zaczalem uzywac SoftModa :D oczywiscie wczesniej pytalem o taxi czy mi ktos zrobi itp :D. Grało sie,grasło i wbilem 78 lv znajac juz prawie wszystko w silkroadzie :) .Niestety musialem sprzedac postac bo wkurwiala mnie ta gra :D. Po 5ciu miesiacach powrocilem na serv i obecnie nowa postacia mam 96 lv :) i caly czas leci w gore ;] dodam jeszcze ze gdy wbilem 2giej postaci 86 lvl (szybko) to znowu mialem przerwe na 9 miesiecy :) . Tego roku w styczniu powrocilem swiezo po banie na Rusro co mialem tam 45 lvl :) Powiedzialem sobie ze musze wbic teraz ten 110 lvl predzej nie skoncze :) Z góry pozdrawiam cały serv Mars i starych kolegow co sie z nimi gralo ktorzy zakaczyli juz przygode z SRO ;]

Stary : Infernal_PL

Nowy : _INFER_

0843f39a24b9989d6267a90c39.png
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

heh ja dopiero ściągam tę gre jeszcze nie grałem chyba zszc(tak priv bo jak sie na czytałem to dużo bootów gra na podstawowym silkroad i nie da sie prawie nic zrobic i cieżko wbic na serva) jestem zielony w tym i chyba na serverze fire jeżeli mi ktoś mógł objaśnic o co chodzi to bardzo dzieki dam 5 i + oczywiście ten post nie bedzie na deremne za jakieś 2h dam moje 1 wrażenia z gry jeżeli ktos tam gra to pisac pw

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A więc u mnie to było tak:

W zimie byłem z moim kolegą, który tak samo zaczynał grać w tą grę, wspominał mi o niej, ale nie zwracałem na to uwagi, gdyż nie grałem tak bardzo na kompie i nie isteresowały mnie gry. Wkońcu zrobiło się tak zimno i późno to chcieliśmy wrócić do domu, po drodze wstąpiliśmy do sklepu kupiliśmy ciasta i wpadliśmy do mojej babci na herbatke :P Wpadłem na pomysł żeby mi opowiedział coś o tej grze i tak się zaczęło... najlepsze było to, że dziadek go tak samo uważnie zaczął słuchać jak ja i chyba też zacznie grać xD xD

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moja przygoda z silkiem tez byla dzika jak choolera xP

zaczeło sie od tego ze kumple grali w gre podniecali sie nia a ja wg nie wiedzialem w jakim jezyku oni rozmawiali ... wkrotce postanowilem pozyczyc gre i zainstalowac... same konto bylo trudne do zrobienia , nie wiedzialem o co chodzi .. kiedy juz przyszła pora na pierwsza postac tez nie wiedzialem co i jak , nikt mi tego nie wytlumaczyl musialem sam sobie dawac radę .. pierwsza postac Pioneer glavia w protectorze silke oczywscie byly wszedzie nawet w bowie , i pamietam ze expilem na slomiakach i wasylach do 16 lv xDDDDDDD

glavierem doszedlem do 50 lv az wkrotce doszlo do mojej glowy ze postac jest do bani staty nie te i wg...

zrobilem nową bylo ich stos... nie pamietam nawet ile;p

teraz gram na sunsro kellyy ;))) pzdr

87987643649232524943.jpg

Swsro

Kelly

Glavia

Opublikowano

Ja osobiście zacząłem grać w silkroada hmm jak silk powstał max gap 70 lvl

Patrząc na wasze wyniki ręcznego wbijania musze się pochwalić że ja dałem rade wbić 42 lvl :D

Pewnego wieczora brat przyniósł płytke na której były kawałki slipknota wtedy to nie wiedzialem nawet o czym oni śpiewają to tam i silkroada na tej samej cd

Brat zajmował kompa wieczorem więc ledwie kimnełem się z rana wyrwałem się i zaczełem grać :D wtedy nie wiem to bylo wiele lat temu nie pamiętam ile lat temu teraz już 1 lo wtedy owiele mniejszy byłem to cięzej było załapać pakowałem w str bo oczyiwście myślałem po co mi wiecej many skoro siła daje atak i życie.

Miałem Glaviera all moce :P wtedy bylo można se pozowlić ze względu na 300 możliwych max 70 lvl to z 4.5 mocy by się zmieściło, potem wbiłem wreszcie 42 lvl jednym nukerem 2:1 int spear, okradli mnie dość szybko po tym jak ja kręciłem interes na okradaniu "piesków" przestałem grać na tydzien i znów zaczynalem potem weszło okropne euro gra zaczynała być coraz gorsza przez ponad 1,5 roku nie ruszałem tego gówna euro ani razu jak dowiedziałem się o potkach co 15 sec dziś osobiscie mam tylko wiza 80 lvl do taxi z obrzydzeniem go używam ale... i tak nie ja go zrobiłem. Więc moja gra zaczeła się od płytki cd a trwa do dziś, pierwszego bota jakiego posmakowałem byl to agbot zrobiłem se postać która była 0 farmiona nic nuker 62 lvl. Wtedy byłem głupim człowiekiem bo oscamowałem wiele ludzi tą postacią żaluje aż za to bo sprzedałem tego nukera dla co najmniej 7 osob za 30/60kk golda :D. Potem mam urwany film przez długi czas probowałem wszystkich bulidów znowu i znowu non stop zmieniałem servery szukając dobrej gildi :P dziś jestem na rusro i nie paniemajam co mnie tam pisza mam wiza 80 lvl i zaczne się farmić moja gra nie szybko się skonczy, właściwie miałem przerwe 1,5 miecha a więc własnie się zaczeła od nowa.

Ludzie jeżeli czyytacie o silku z ciekawości żeby zacząć grać to nie zaczynajcie nie odejdziecie od tego po kres swych dni :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

Moja pierwsza stycznosc silkroada zaczela sie w Kafejce internetowej gdy zobaczylem kolesia ktory w to gral byl to Server Venice wtedy byl maksymalny gap 70 zrobilem bowa i wbilem nim 14 lvl ladowalem w str int i we wszystkie skille a szczegolnie w force zeby miec resa heh nawet nie wiem po co xD po jakims czasie rozstalem sie z ta gra poniewaz zamkneli ta kafejke (nie posiadalem wtedy jeszcze kompa oraz internetu). Potem jakies 2 lata temu byla to 2 kalsa zawodowa Kumpel z klasy powiedzial "No ja tam gram w silkroada mam 60 Nukkera s/s" wiedzialem co to za gra ale nie wiedzialem jaka ma postac no i oczywiscie zgadalem sie z nim i sciagnelem silka wtedy zrobilem postac lecz cos mi w niej nie poszlo jakos nie po mojej mysli a wiec zrobilem Nukkera Full int s/s cold/Fire/lighting (oczywiscie spapugowalem od kolegi ten builid) wtedy juz byl gap 90 no ale wbilem nic 32 lvl super nuki i w ogole taki podniecony gra itd ale jednak dowiedzialem sie ze czesto hackuja a ja zapomnialem sa wiec oddalem konto bratu i zrobilem nowe oczywiscie wszystko tak samo zrobilem postac wbilem nia 30 lvl nowe nuki git majonez xD No i jakos sie dalej expilo gap -3 i bylo sie jakims cudem ff no wklepalem ten 52+ lv bodajze i jakos zaczelo mnie wkurzac ze wszyscy botuja a ja nie ;/ wiec siedzialem i zrobilem AgBota zrobic go bylo latwo ale trudniej ustawic scrypta zeby latal na spota no ale to mozna bylo zrobic jakos tam recznie w momencie gdy wbilem 60 lvl znajomy z guildi powiedzial mi o srokingu no i zaczelem sie bawic srokingiem wtedy to byl super bot i moim zdaniem sbot nie byl w cale taki lepszy no ale wbilem 74 lvl i wszedl 100 gap pogralem jeszcze kapke i wtedy zaczelem bawic sie alchemia poniewaz wczesniej niezbyt wiedzialem duzo o stonach i tabletach oraz elementach no ale na elkach sie znalem xD ale jak sie dowiedzialem co daje blue i lepsze % w statach zaczelam bawic sie alchemia pamietam jak mialem full secik na 8D +4/+5 sword i shield na 72+5 swordzik super mag atk a shield super phy mag deff i br ale zostalem hackniety przez pewna znana mi osobe i to calkiem przyez pomylke rozstalem sie wtedy z silkiem na ponad poltora roku ale potem jakos dowiedzialem sie ze gfy powoli znikaja bo sa jakies statuly wiec pobralem silka z ciekawoscia a bylo to jakis miesiac temu i wbilem zrobilem reskilla z fire na bicheon i zalozylem wlasna guildie polowe rzecy ten "hacker" mi oddal i jakos zaczelem gre kasy sie szybko dorobilem i mam juz 80 lvl lecz trzeba sie wyfarmic xD i mam nadzieje ze ten max lvl wbije ;]. Aha i mam pytanie wie ktos moze gdzie dodac magic options do Black Devil Suit? ;]

Kryspin_PL.pngVienio_PL.png

Nowy_Shooter.png

Pomoglem kliknij + To na pewno nie zaboli ;)

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsza styczność?? Kumpel powiedział, że znalazł fajną gierkę... Były tylko 3 servery, wybraliśmy eldorado... potem doszły europe i servery się zapełniły :( ale teraz już jest good (mam nadzieje ze tak zostanie) : D

Opublikowano

Mam pytanie ma ktos chara 52+ na Serverze Hercules najlepiej wizard/rouge/nuker za postac bardzo dziekuje

powinieneś dostać ostrzeżenie czy coś za taki wygłup w tym temacie nie powinno się pisać takich rzeczy.

Jest dział o nazwie Oferty, TAxi itp poszukaj i tam pytaj

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako że ciekawy temat a nie minęło 2 tyg. można go odświeżyć :)

Rok temu, chodząc do szkoły byłem można powiedzieć uzależniony od metina, co w tedy było normą, cała szkoła w niego grała. Doszły wakacje- nowa szkoła, trochę żalowo było się przyznać że się gra w metka, bo to że tak powiem total fail. Zmieniłem się na Last Chaos. W końcu gdy zmieniałem postać i przekładałem eq gość nie oddał mounta i 80kk...

Pomyślałem, że pogram w coś nowego, myślałem, myślałem. Przypomniałem sobie reklamę jakiejś gry (Rappelz) ale zamiast Rappelz wydawało mnie się że to był "Silkroad Online".

Poczytałem trochę, spodobała mi się. Pobrałem, zainstalowałem. Lekko pobudzony emocjami że mam wreszcie nową gierkę odpaliłem, wybrałem jakiś serwer (omg, nie pamietam jaki)

Wybrałem Europe, bo myślałem że w China będą sami chinole i sie nie dogadam xD Wybrałem warriora 2h (bo fajnie wyglądał, a ocenianie "książki po okładce" zapamiętałem z metina)

W ok. 5 dni wbiłem 11 albo też 12 Lv. Nikt nie chciał ze mną w to grać... Wszędzie dedałem, nie dało się grać, nie wiedziałem jak rozdawać skille, i po co te 2 drzewka.

Skończyłem grę.

Wróciłem do Last Chaos, potem znowu do metina i wydałem na tego shita ok. 60zł.

Zauważyłem że za dużo czasu spędzam za kompem i dziennie wchodziłem na ok 2-3h i robiłem tylko stronki www...

Lecz był problem po 3 dniach- nie miałem o czym ich robić.

Pomyślałem - skoro nie mam co robić, to może będę grał w tego silka i co tydzień 2 lvl wbijać - przynajmniej nie będzie nudno.

Poczytałem, wybrałem bladera, wbiłem 9Lv, nast. dnia full serwer (bo wybrałem ten 2...) a silk sie na moim sprzęcie dłuuuuuugo włączał.

Wybrałem serwer Helios, wbiłem bladerowi 11 Lv. Dowiedziałem się o farmie i trochę się poddałem.

W końcu napisałem tutaj posta (temat Farma? O co kaman? - zapewne ktoś go pamięta) i wszystko skumałem.

Zostało jeszcze dużo rzeczy co nie rozumiałem, ale wszystko mi wytłumaczyliście.

Dzięki MPC gram w silkroad online nadal. Dziękuję wszystkim !! ;)

Lecz nadal mam problem tak jak w Last Chaos, Metinie - nie wiem kim grać, lecz tym razem zaczynam grać (chyba) xbow albo dagger. Jak co piszcie PW, dam wam z kilka "k" i trochę lvli (na bocie, oczywiście nie liczcie na hlvl, bo szukam ludzi z którymi mogę pograć- będę expił tyle ile mogę... :) ) Jak co PW.

POZDRAWIAM MPC I DZIĘKUJĘ ZA POMOC ! ;)

Dla osób zainteresowanych grą Shaiya

s1 Thesan, Dark Sin 16Lv+, zakładamy gildię.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moja przygoda z silkroad zaczęła się chyba jakieś 3 lata temu.Chodziłam sobie tak po jakiejś stronce i zobaczyłam reklamę silkroada weszłam na nią i pobrałam grę zrobiłam sobie Bladera Pamiętam że wtedy nie było europe Oczywiście staty dodawałam jak mi sie podobało raz w to raz w to wbiłam 31 lvl nie wiedziałam jak się ulepsza ani nic.Potem pogadałam z jakimś polakiem i powiedział mi że mam zjeba.... hara i że muszę grać od nowa ja się wkurzyłam i przestałam grać.Pod koniec 2010 roku widziałam jak kolega z osiedla grał właśnie w silkroada na ZSZC miał tam 100Lvl i Ja mu powiedziałam że też kiedyś grałam, i zaczęłam grać na ZSZC wbiłam 67 lvl i przestałam grać.A zaczęłam grać na Globalu Zrobiłam sobie nukera i od niedawna gram :) Taka była moja przygoda z silkroadem (Oczywiście do dziś nie rozumiem niektórych rzeczy ale się uczę).. :)

Piszę co myślę

100 Post Done

200 Post Loading

300 Post Loading

400 Post Loading

500 Post Loading

Opublikowano

To teraz moja Historia :P

O Silku dowiedzialem sie od brata kolegi, ze podobno jakas fajna gra "rpg przez internet" jak to wtedy ocenil kumpel mojego brata. No dobra to zaczalem szukac downloadera az wkoncu znalazlem :) sciagnalem, zrobilem postac, do wyboru byly 4 servery :D (stare czasy ftw!) wybralem Babel i do teraz tam "zyje". zrobilem postac, wbilem ;) spodobala mi sie grafika bardzo, zabilem pierwszego slomiaka, drugiego itd... skile rozdawalem troche w str bo wydawalo mi sie ze malo hp mam i troche w int, zeby nie wydawac duzo kasy na potki xD wbilem ta postacia 38 lv bodajze, kumple z guild zaczeli mi tlumaczyc jakie sa buildy itd, wiec przyszedl czas na nowa postac ;) Full int light/fire/bicheon :) wbilem nia 64lv i dostalem hacka ;) po czym zdenerwowalem sie i skonczylem z gra ;D wrocilem jak weszlo eu, zrobilem postac i gralem nia do 90lv ;P po czym znowu hack... ;)

I po raz drugi skonczylem z gra, po kilku miesiacach napisal do mnie kumpel ze farmia sobie postacie i czy nie jestem zainteresowany :) wiec zgodzilem sie i wyfarmilem sobie lock/cler ;) gram nim do dzis ;)

Świat Silkroada nie jest zwykla gra, nie opiera sie tylko na expieniu. Wole wbic do silka i pogadac ze znajomymi czasami niz expic ;D W pewnym stopniu czescia mojego dziecinstwa bym silkroad ;) poznalem wielu ludzi z ktorymi kontakt mam do dzis :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaki spam.....

@TOPIC

Po 2 latach grajac w tibie(wiem zal jak chuj) postanowilismy zagrac w cos innego i pało na Silkroad;].Jeszcze Jang cave nie było ^^^,ale wtedy wbijało sie jeszzce po 1-2h....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...