Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Poszczególne championy , ich linia i przeciwko czemu?

renzrul78lk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko w tytule. A więc :

Riven - Solo czy Jungle ? - Na topie możliwa do zownienia jaxa? Bo za każdym razem kiedy gram z Jaxem i jakichkolwiek resistów bym nie miał to muszę grać deffa i farmić bo inaczej przegrywam nią topa. Na jakie postacie?

Jarvan - Solo czy Jungle? Na jakie postacie?

Irelia - Na jakie postacie?

Wukong - Na jakie champy?

Mordekaiser - Na jakie champy?

Chciałbym poznać waszę opinie. Nie wypisujcie mi tu counterpicków tylko champy z własnego doświadczenia. Na Weście zobaczyłem że Jarvan rzadko jest wybierany na solo ,a Riven na jungle..

PS. Countra na Teemo ? Ostatnio sprawdziłem to Kayle daje rade.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Riven only solo top, w jungli nie wyrabia. To zależy od poziomu na jakim grasz Riven żeby zabić jaxa.

Jarvan only jungle jak dla mnie, świetna jungla, zajebiste gangi.

Irelia nic praktycnzie nie konture, polega na farmie i pushwaniu lane

Wukong, nie wiem, może GP?

Mordekaiser jest dobry na Morgane

w83od2.jpg

Opublikowano

Riven only solo top, w jungli nie wyrabia. To zależy od poziomu na jakim grasz Riven żeby zabić jaxa.

1310480585093.jpg

Riven jak najbardziej viable i w lesie i na solo. Przeciw Jaxowi nie ma raczej szans z oczywistych powodów, chociaż jak ktoś bardzo dobrze ogarnia Riven to jest cień szansy na wygraną linię.

Jarvan mimo olbrzymich nerfów na koniec Sezonu I wciąż jest dobrym sytuacyjnym pickiem na topa. (W lesie też daje radę ofc)

Ogarnięta Irelia kontruje Yoricka, więc z tego powodu często ją wybieram. Radzi sobie też całkiem dobrze z Jaycem.

Opublikowano

Irelia bardzo dobrze kontruje Rumble, Ona do Ciebie doskok a Ty palisz ją z Q i slowujesz z E, ewentualnie ult i masz fraga :)

Opublikowano

Na teemo spoko radzi sobie morde dzieki tarczy purchawka mu nic nie bierze , tak samk nic nie zrobi jego blind . Morde bardzo latwo go wyniszcza dzieki e+w i tamten nic juz wam nie zrobi . Jarvan sprawdza sie najlepiej w jungli . Riven nie masz szans pokonac jaxa chyba ze grasz z jakims warzywem .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Picard_Facepalm_by_LuckyHRE.gif

Riven jest świetna do jungli...

Jarvan ma świetny top (budowany pod bardziej tanky niż ad)

Irelia rozgniata wszystko co sie rusza swoim True DMG

Wukong jest dobry na wszystko co nie składa masy armora... jego combo E>Q>W otłukuje enemy i nie daje sobie zadać DMG

co do mordy to oby sie wyfarmić... potem Ulti na Carry i wygrasz tak czy inaczej...

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzenie się tutaj. Tak się spytam co polecacie składać na Rivence przeciwko Jaxowi? Ogólnie ciężko jest mi wytrzymać na topie ze względu że to jest hybrydka i mimo ap/ad resów nie ogarniam.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Dzięki za wypowiedzenie się tutaj. Tak się spytam co polecacie składać na Rivence przeciwko Jaxowi? Ogólnie ciężko jest mi wytrzymać na topie ze względu że to jest hybrydka i mimo ap/ad resów nie ogarniam.

Musisz zwrocic uwage na to co maxuje, albo po smierci (co jest smutne) albo po wymianie zwracajac uwage w ktorym momencie zabral ci najwiecej hp.

Q - bije fizycznym

W - bije magicznym

E - bije fizycznym

R - wiadomo magiczny

W skrocie jesli maxuje W to zacznij od taniego m.resa chocby merce czy hexdrinker, jak nie to armor najlepiej chain vesta i Jax szybko oslabnie.

Jax w early nie jest zabojca z powodu autoataku, a combo stworzonego do poku, twoim zadaniem jest jak najszybciej dowiedziec sie jaki skill maxuje i na nim sie skupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...