Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskami twardymi.

.uszer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey.

Posiadam 2 dyski twarde podłączone do wejścia ATA, jeden dysk 250GB [slave], drugi dysk 1TB [Master]. Na obu dyskach mam zainstalowany system Windows XP. Mianowicie chodzi o to, że chcę mieć już tylko dysk Master, lecz gdy zostaje odłączony dysk Slave od zasilania i ATA to wyskakuje błąd, że muszę ustawić boot 1 na dysk Master (mam ustawione ...). Gdy spowrotem podłączę dysk Slave i odpalam komputer to jak zawsze pyta mnie, który system windows chce wybrać. Oba działają.

Jeżeli czegoś nie zrozumieliście to piszcie, a odpowiem :> Macie pomysł jak to naprawić?

Opublikowano

to co ze masz ustawione kiedy nie masz ustawionej właściwie partycji systemowej ( bootujacej ) i złe wpisy w boot.ini

master dyskiem według opisu jest SLAVE, MASTER sam nie zabotuje bez sektora rozruchowego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli jak mam naprawić ten problem? Dodam to, że żeby zainstalować system na tym dysku 1TB musiałem mieć dysk 250GB podlączony i ustawiony jako master i z niego instalowałem system.

Opublikowano

Hmmm.. już sobie poradziłem jakoś bez tego. Zainstalowałem na tym dysku 1TB Windows'a 7. Dzięki za pomoc. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...