Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarknessCraft [Zapowiedz][Dedyk][RPG][Mody][Rasy][Autorski Launcher][Nowe bronie, rudy, biomy][Fabuła][16 GB RAM]

efee1500

DarknessCraft  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze ?

• Tak
      42
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROSZE O ZAMKNIĘCIE INNYCH PREZENTACJI SERWERA

8b8xY.png

Znudziły Cię wszystkie bezsensowne freebuildy lub serwery na modach bez przyszłości ? Masz dosyć industrialowych kabli, wielkich maszyn

i fabryk ? Trafiłeś doskonale, bo tutaj dostajesz gwarancję, że nie będziesz się nudzić.

Postaram się opisać jak będzie wyglądać rozgrywka na serwerze oraz czym wyjątkowym dysponujemy.

infocp.png

Serwer należy przynajmniej częściowo do rodzaju RPG, nie ośmieszymy się jednak dodawać jeden plugin i nazywać to tworem Role-Play.

Aby rozgrywka nie polegała właśnie na prostych rozwiązaniach zdecydowaliśmy się na wprowadzenie fabuły, który do jutra będzie można przeczytać w prezentacji. Myślisz, że to wszystko, co będzie nas wyróżniać na tle innych ? Otóż nie ! Aby urozmaicić całą rozgrywkę przygotowaliśmy specjalnie wyselekcjonowane mody, nie ma więc mowy o zacinkach, lagach czy crashach serwera. Uniknęliśmy także wprowadzenia ich w zbyt dużej ilości.

Owe mody dodają :

Nowe Biomy

Nowe rudy, z których możemy wytworzyć zbroję oraz narzędzia

Nowe sposoby chodzenia (czołganie, wysokie skoki, wspinaczka itp.)

Nowy kamień - Onyx, z które również możemy stworzyć zbroję i narzędzia

Nowe bronie

Nowe drzewa

Możliwość wytworzenia narzędzi z kości

Kilka nowych Dungeonów oraz latające wioski NPC

Plecaki survivalowe.

Nowe dzwięki

Nowe osiągnięcia (achievementy)

Książkę z craftingiem wszystkich przedmiotów

●● Mapa została podzielona na odpowiednie krainy geograficzne ●●

Elfy zamieszkują drzewa kolosy po środku kolorowego lasu

Krasnoludy skończyły z kopalnią, aktualnie osiedliły się w wysokim lesie jako drwale.

Ludzie zaś osiedlili się w chłodnych, aczkolwiek łagodniejszych górach.

To, co się stało z resztą ras dowiecie się już na serwerze przechodząc wątek fabularny.

Oto prolog :

- Akari, chodź tu szybko! Zobacz, co znalazłem!

- Znalazłeś coś ?

- Tak! Jakiś pergamin, chodź tu szybko, bo nie potrafię tego odczytać.

- Już. Hmm… Już czytam:

45 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

To koniec świata! Wszędzie dookoła chodzą trupy, ziemia się rozstępuje, ludzie krzyczą! Nie wiem, jak długo uda mi się przetrwać.Chowam się teraz w jednej z jaskiń. Tuż przede mną chodzą te śmierdzące śmiercią i zgniłym mięsem potwory. Na szczęście skrywają mnie liany. Oby żadnemu z tych przybłęd nie wpadło do głowy tu zajrzeć!

ż za dzień! W jednej chwili wszystko ucichło, a te stwory gdzieś się rozeszły. Poszukam lepszej kryjówki.

46 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

Wczoraj wziąłem potrzebne zapasy z domów, które ocalały i trochę orężu, by móc się bronić przed tymi stworami. Znalazłem dosyćdużą jaskinię, położoną wysoko w górach niedaleko od mojej wioski. Cała moja rodzina zginęła, przyjaciele, wszyscy moi sąsiedzi, nie spodziewałem się więc, że zastanę gdziekolwiek kogoś żywego. Dookoła były porozrzucane części ciał, wokół których kłębiły się jużmuchy. Niedaleko mojej nowej jaskini jest trudno dostępny płaskowyż, na którym rośnie dużo drzew, więc będę miał surowiec na opał. Cały dzisiejszy dzień było cicho i spokojnie. Nie zniosę dłużej tej ciszy!

48 Tristek, rok 3742 Ery Powstania

Przez całe dwa dni u podnóża gór grasowały te wstrętne stwory. Tym razem mogłem przyjrzeć się lepiej tej zgrai. Wśród tych umarlaków zauważyłem też jakieś białe kształty. Myślę, że to szkielety. Wątpię w to jednak, ponieważ same kości nie mogłyby sięutrzymać. Dziwię się też, że nie zauważyłem ich pierwszego dnia. Może wtedy ich nie było? Może dołączyły do trupów dopiero teraz i szukają czegoś, co można zjeść? Tego nie wiem, ale zdecydowałem, że jednak wolę ciszę i spokój.

- To chyba jest kawałek pamiętnika osoby, która żyła przed Przetworzeniem i zasianiem się nasionka Prastarego Drzewa Życia. To cud, że ten pergamin przetrwał do dziś! Być może jest to spowodowane wysokością położenia tej jaskini. – oznajmiła Akari.

Czyli nie powinniśmy tego zabierać? – spytał towarzysz.

-Raczej nie… - zasmuciła się Akari.

- Spójrz Akari! Za skałą jest jeszcze jeden papier!

5 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Wczoraj, spoglądając na zewnątrz jaskini, zauważyłem grupę, składającą się z dwóch orków, trzech elfów i kobiety. Zacząłem ich wołać. Zaczęli się rozglądać. Postanowiłem, więc zamachać do nich, by mnie zauważyli. Ruszyli w moją stronę, więc na wszelki wypadek wziąwszy żelazny miecz, począłem schodzić po stromych skałach w dół zbocza. Spotkaliśmy się mniej więcej w połowie wysokości zbocza. Po twarzach każdego z nich rozpoznałem, że cieszą się z odnalezienia kolejnego ocalałego. Ja również sięcieszyłem, ponieważ miałem już pewność, że nie jestem ostatnim ocalałym po tej katastrofie. Nie zwlekaliśmy z pójściem do mojej kryjówki. Jeden z orków, który jak się później dowiedziałem, nosił imię Arkt-um-duli spytał, czy w mojej jaskini jest wystarczająco miejsca dla nas wszystkich i czy mogliby zamieszkać razem ze mną. Wszyscy byli bardzo mili. W dodatku podzieliliśmy obowiązki między nas. Teraz żyło mi się o wiele łatwiej. Ja zbierałem drewno na opał i czasami z jednym z orków schodziłem w dół zbocza w poszukiwaniu jedzenia.

15 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Przez długi czas prowadziliśmy stosunkowo spokojne życie, jak na te czasy. Co jakiś czas powracały te stwory, do których dołączyły teraz ogromne pająki. Wszystkie od pewnego czasu nie boją wchodzić po skałach. To sprawia nam duży problem, ponieważ musimy sięprzed nimi bronić. Najgorsze są pająki. Potrafią one wspinać się po pionowych ścianach na nawet po sklepieniach, więc do jaskini trafia ich do nas najwięcej ze wszystkich potworów. Zaczęło nam jednak brakować pożywienia, więc jeszcze dziś zabieramy cały potrzebny ekwipunek i wyruszamy w podróż w poszukiwaniu innego schronienia.

17 Karay, rok 3742 Ery Powstania

Po długim marszu usłyszeliśmy głuche trzaskanie spod ziemi. Po chwili namysłu postanowiliśmy dokopać się do źródła tego dźwięku. Okazało się, że pod ziemią skrywa się ogromna jaskinia, w której rosło drzewo z ogromną prędkością i z hukiem rozsadzało skały. Tużza drzewem była ogromna przepaść, na której dnie było można dostrzec magmę. Po około trzydziestu minutach drzewo przestało rosnąć i rozpychać skały. Usłyszeliśmy zwierzęta więc wyszliśmy na powierzchnię. Okazało się, że znajduje się tam małe stadko świń, krów i owiec, oraz para kur. Na drugi dzień było ich już trzy razy więcej! Pewnego dnia te odrażające stwory znów przybyły, lecz jakaś dziwna aura nie pozwoliła im się do nas zbliżyć.

-To z pewnością opisuje powstawanie Prastarego Drzewa Życia. - stwierdziła Akari. – Lecz co się stało z orkami, skoro żadnego z nich nie ma już na świecie?

- Tego się już chyba nie dowiemy… - wyszeptał jej towarzysz.

- Mam nadzieję, – rozmyślała Akari. - że kiedyś znajdziemy następną część Pamiętnika Ocalałego.

- Ale jeśli „ocalały” był przy Prastarym Drzewie Życia, kiedy miał jeszcze ten kawałek swojego pamiętnika… Jak ten pergamin znalazł się tutaj?

- Prawdopodobnie przyniósł go tu wiatr. – stwierdziła Akari. - To kolejny cud! Pamiętasz? W pozostałości pamiętnika, którą udało mu się zachować i zabezpieczyć przed zniszczeniem, opisał on kiedyś, że jego kartki wypadły mu z ciągłego przewracania ich i rozwiał je wiatr. Dlatego właśnie postanowił je zabezpieczyć. Nie pierwszy już raz mu się to zdarzyło…

teammd.png

Właściciel : efee

Właściciel : VeeperPL

Projektant mapy/zarządca/fabulator : ISI0

Budowniczy : Happik24

Budowniczy : TheVolumePL

Fabulator : Dominikkq

Quester : wujekstaszek

Quester : AdiQ

dodatkowe.png

Screeny:

8p2Fu.png

auGTq.png

0uVb5.jpg

29119697.jpg

93296980.jpg

43151486.jpg

82514610.jpg

35408807.jpg

xmy8g.png

yZveH.png

V34KF.jpg

Pisz w postach propozycje co do serwera

Zapraszamy takze do głosowania w ankiecie

Posiadamy maszyne 16 GB RAM, Intel Core i7

IP zostanie podane w launcherze

Więcej komentarzy - więcej informacji na temat serwera !

Start już niedługo...

Opublikowano

Tu macie rasy i pierwsze stadia rozwojowe profesji tych ras (dla każdej po 3 i prawdopodobnie jeszcze bd dla każdej specjalizacji 3 stadia rozwojowe)

2wf7lhd.png

Którą z nich TY wybierzesz?

0fadd1a97eb06d60edd20a961fdf2396.jpg
Opublikowano

Szukacie grafika?? Jestem chętny ;)

Haha, a ja zły? ;D Nie no zrobiłem ten obrazek, bo mi się nudziło ;D

A tak na serio, to co nam jeszcze zostało? ;D

Ps. Myślę, że to będzie dobry pomysł na przyjęcie ciebie. Co o tym myślisz efee?

Opublikowano

@Dominiq

Twoja grafika jest na poziomie amatora. To coś parę postów wyżej wygląda jak.... - sam nie wiem jak.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@Dominiq

Twoja grafika jest na poziomie amatora. To coś parę postów wyżej wygląda jak.... - sam nie wiem jak.

Rozgrywka na serwerze będzie polegać na... oglądaniu grafiki stworzonej do przedstawienia rozwoju postaci. Oby tak dalej, przykładaj się do grafiki, my jednak skupimy się na serwerze.

A, jak już tu jestem, to dodam, że będą Slopy. Co do działek, to będzie możliwość zakupu, ale za dosyć sporą sumę poza miastem, pod warunkiem utrzymania estetyki budowli.

Opublikowano

Efee chciałem spytać na gg ale nie mogę zlapac cie online. Więc pytam tu, czy mógłbym zostać moderatorem? Jak kiedyś byłem to się dobrze sprawowałem :D

fzn014b0uhps_t.jpg

Opublikowano

Zrozumcie, że równie dobrze mogłem wam to dać w postaci tekstowej. To tylko parę deseni wylanych w GIMP'ie. To nie miało być dzieło sztuki, więc odpuśćcie...

Rozgrywka na serwerze będzie polegać na... oglądaniu grafiki stworzonej do przedstawienia rozwoju postaci. Oby tak dalej, przykładaj się do grafiki, my jednak skupimy się na serwerze.

A, jak już tu jestem, to dodam, że będą Slopy. Co do działek, to będzie możliwość zakupu, ale za dosyć sporą sumę poza miastem, pod warunkiem utrzymania estetyki budowli.

Osobiście cię nie znam... Krytykę sobie odpuść. Pokazałem ten rozwój postaci dla tych, którzy czekają z niecierpliwością na serwer i chcą wiedzieć coś o nim... To nie miejsce dla hejterów (nie zwracając się bezpośrednio do cb)

PS. Pewnie, że jest na poziomie amatora... Mam 15 lat i nie zajmuję się specjalnie grafiką... @ Serip

Zrób jakiegoś fajnego seta... Tj. Remixa, czy coś... Powodzenia... Na pewno dobrze ci to wyjdzie...

Opublikowano

ja jestem dobrym grafikiem komputerowym ale nie chce pracować bo już byłem na serwie jakimś jedna mi się nie udała bo siostra mi pobazgrała i miałem ostrą krytykę. Dominiq też mam 15 a grafiką zajmuję się od dwóch lat ale całkiem fajnie wychodzi.

2a32f1010caf9ce0767a1f2045c8a052.jpg
Opublikowano

Ja odchodzę niestety z Teamu, nie dla tego, ŻE TAK, ale nie mam na czym kontynuować pracy, żaden z aktualnych komputerów nie jest w stanie pociągnąć Minecrafta przy chociaż 15 FPS-ach, a na nowy stać mnie będzie dopiero w okolicy 15/20 grudnia. Oddaję całkowicie projekt w ręce Effiego i reszty grupy.

Opublikowano

efee no to jak :D kiedy beta testy żebym wreszcie mógł wbić ? i czemu na gg nie odpowiadasz :D

50 postów - Dobry Początek Panowie :D

100 - Nice nie spodziewałem się że dobije tyle :D

150 - Dafuq ?

250 - OMG !

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...