Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Strzały za 0

miki772

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem, że mieli to usunąć. Otóż ostatnio zdarza mi się, że trafiam kogoś, nie ma rykoszetu, a jednak jest 0 obrażeń. Też tak macie?

Opublikowano

Wydaje mi się że chodzi o to że przebijasz czołg, ale w ten sposób że nie uszkadzasz żadnej jego części, tzn np. przebijasz jakąś blaszkę odstającą albo coś.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Po prostu rikoszet złe ustawienie działa lub za mała penetracja poscisku noi oczywiście mały kaliber

Pytanie za 100 punktów. Co tu ma kaliber do rzeczy?

Strzal za 0 jest takze prawdopodobny gdy zaloga mowi o trafieniu krytycznym.

Prawda. Tutaj czasami załoga się drze trafienie krytyczne nawet jak trafienia krytycznego nie ma. Najlepiej patrzeć na ten znaczek nad czołgiem ( czy to czołg lekki, ciężki itp. ) Jeżeli się zaświeci na jasno to zadaliśmy obrażenia jakiekolwiek, a jeżeli zciemni się to nie zrobiliśmy nic, a nic

Opublikowano

Strzał za 0 to strzał który wbił się w pancerz ale napotkał coś co go zwolniło i nie miał na tyle prędkości aby zadać dmg.Zobacz oficjalną stronę wota tam jest wszytko ładnie opisane ;)

Opublikowano

Gdyby po przebiciu końcówki czołgu było 0 (bo nic istotnego nie przebiło) to bym się jeszcze zgodził, ale gdy 2x pod rząd mój objekt zadaje 0 (przebijając cały czołg wroga, np SPershing) to już coś jest w tym dziwnego. Jak ktoś gra JpzE100 to mnie doskonale zrozumie, bo czekać na strzał trzeba sporo. ;)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

UP masz obiekta i JpzE100 ?

Jak się gra obiektem ? a JpzE100 ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@UP może masz racię ale nie kiedy strzelam do koleśa z np IS-4 Typa i tp w boczek czyli 90% na dmg a tu nic zero penetracji zero dmg poprostu nic nawet za zero nie wchodzi FPS mam średnio ze 120 ping w granicach 50-60 to mi wytłumaczcie czego tak się dzieje po nowym patchu

Opublikowano

Masz IS-4 i żalisz się na strzały za 0 i ich nie rozumiesz.Podejrzane ;).Najczęściej strzały te wchodzą w bok przeczytaj mój poprzedni post.

Opublikowano

Nie chodzi o strzały za 0 tylko o strzały które nic nie dają nawe zero nic napierdzielam w czołg 3 stżały a tu nic nawet odzywik typu penetracia i tp i wiem że to podejżane nie mam tak cały czas tylko niekiedy a gram od bety czyli troche czasu :) i zaczyna mnie to irytować instalka nowa i nawet nowy system stery i tp to wiadomość dla gimbusów któży poradzą reinstal gry :)

Opublikowano

Gdyby po przebiciu końcówki czołgu było 0 (bo nic istotnego nie przebiło) to bym się jeszcze zgodził, ale gdy 2x pod rząd mój objekt zadaje 0 (przebijając cały czołg wroga, np SPershing) to już coś jest w tym dziwnego. Jak ktoś gra JpzE100 to mnie doskonale zrozumie, bo czekać na strzał trzeba sporo. ;)

Bo SP ma kilka płyt pancerza. Pierwszą przebijesz, ale pocisk straci na mocy następną też przebijesz, a pocisk jeszcze bardziej straci moc i teraz ma tak mało mocy że nie przebije ostatniej.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

UP masz obiekta i JpzE100 ?

Jak się gra obiektem ? a JpzE100 ?

Objekta mam i powiem ci, że jest spora różnica między ISU, a mianowicie objekt przyjmuje masę strzałów za 0 (jak w tym temacie ;D) i często dinguje strzały o penetracji <230mm. Ja gram nim bardziej defensywnie i nie narzekam, bo co 2/3 biwtę wchodzi po 4+ killi na bitwę. JpzE100 grałem tylko na teście, ale mi się nie podobał właśnie przez te strzały za 0, bo często gąsienice absorbowały cały jego strzał, a ładowanie ma prawie 30s.

Bo SP ma kilka płyt pancerza. Pierwszą przebijesz, ale pocisk straci na mocy następną też przebijesz, a pocisk jeszcze bardziej straci moc i teraz ma tak mało mocy że nie przebije ostatniej.

Było coś takiego, że czołgi mają jeszcze cienkie pancerze zewnętrzne, ale problem w tym, że ja go przebiłem od przodu w jego dolny pancerz, gdzie konstruktorzy nie myśleli nawet o dodatkowych osłonach ;). Już się przyzwyczaiłem do tego, ale widząc 0 zamiast -800 można się nieźle wku*wić ;d

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...