Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serw

master417

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich bardzo serdecznie. Pisze do was xMix212. Mam 12 lat i super pomysł na serw. Chciałbym postawić serwer freebuild, frakcje i np sg mobarena. Chodzi poprostu o serw rozrywkowy. Vip oczywiście będzie. Tylko problem z kasą. No pierwsze vipy na kupno serwa będą kosztować sms 30.75 zł. Cena droga ale vip na 2 miesiące! Potem cena spadnie. Za przejście parkoura nagrody będą. I jak wam się podoba pomysł na serw? Czy będziecie chcieli żeby serwer powstał? Mam nadzieję że pomysł się podoba. Jeśli były błędy to przepraszam było pisane z telefonu!

Kto mi za sponsoruje serwer? Pisać GG:7009743

Opublikowano

Dokładnie, dodatkowo były już setki jeśli nie tysiące takich serwerów na których oprócz areny było wiele wiele więcej przyjemności dla graczy. Kolejną sprawą jest to, że chcesz robić FB a tam jeśli chcesz mieć dobry serwer to musisz sporo kasy dać w hosting, bo przecież żeby się dobrze bawić potrzebujesz pluginów a one też swoje zajmują.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Ja mógłbym ci postawić detyka gdzieś 20-30 slotów lecz ten serwer to będzie wielki nie wypał ...więc chyba to nie ma sensu .

Opublikowano

FB+Frakcje? Nie wypali. Druga rzecz to za drogi V.I.P. Trzecia rzecz to nagrody za parkoura - jakie ty chcesz nagrody na fb+frakcje? Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie rób takiego serwera bo 5 osób będzie grać. Proponuję jail, skyblock lub same frakcje z dodatkami lub modami.

Opublikowano

Chodzi o serw rozrywkowy więc będzie więcej rozrywek. Co jakiś czas byłby zorganizowany event z witherami. Plugin z frakcjami został by dodany. Event wyglądał by tak: 2 rundy z czteroma frakcjami. Dwie frakcje walczą. Jedna przegrywa to odpada. Drugie dwie frakcje walczą. Jedna odpada. Potem finał tych dwóch frakcji. Ta która wygra ma zaszczyt walczyć z witherem. Ale jeśli ten pomysł się nie spodoba zawsze można zrobić hardcore.

Opublikowano

Pomysł jak tysiące takich samych.

12 lat to trochę za mało.

Pluginy pod FB żrą mnóstwo ramu:*

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żebyś mógł zaoferować graczom coś unikalnego. Serwer jak każdy inny, dlaczego akurat na Twoim miałby ktoś grać? A poza tym "Freebuild" i "Frakcje" chyba nie za bardzo siebie pasują, nie uważasz? Na Freebuildzie przeważnie jest wyłączone pvp, są cuboidy itp. A frakcje polegają na podbijaniu ziem innych gildii, więc to raczej wzajemnie się wyklucza. No chyba, że zrobiłbyś 2 osobne mapy: survival i freebuild. To wtedy miałoby to jakiś sens. :) Zgadzam się z wypowiedziami powyżej.

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

No znam taki serwer który miał fb+frakcje i jakiś rok na nim grałem ale już nie pamiętam co to był za serw. Zawsze można zrobić cos takiego. Działki tylko dla vipów czyli coś takiego: fb+surv+sky block. Fb tylko dla vipów. Znam taki serw i tam normalnie za serwer nie płacą :D

//edit chyba że ktoś pomoże z mapą. Mówiłem cena vipa spadnie do najwyżej 11 albo 17 zł. Serwer i tak będzie na craftserve na razie 10 slotów.

Zrobię sky blocka i surva tak najlepiej będzie.

Opublikowano

Jak chcesz zrobić serwer, na którym gracze mieli by grać to są dwa warianty:

FreeBuild nie na płaskiej mapie, zajebiaszcze budowle, hotele, działki, prace, kolejki, metra i inne dodatki.

Tekkit - teraz takich serwerów "fajnych" jest mało, ale do tego już dobra maszyna potrzebna jest bo wiadomo, modyfikacje żrą dużo pamięci, około 300Mb na gracza żeby serwer stał bez lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...