Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Tnie na dobrym sprzęcie ;/

m4t30m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sciaglem z origina bf3 aby pograc na multi i dziwi mnie , ze nawet na najnizszych detalach tnie mi niemilosiernie.

konfig :

i3 2120

gtx 560

geil 4gb

thermaltake litepower 600w

samsung 103sj

p67 pro3 b3

Moglibyscie mi podac sposob na zoptymalizowanie gry? Najnowsze sterowniki posiadam.

Opublikowano

Witam, sciaglem z origina bf3 aby pograc na multi i dziwi mnie , ze nawet na najnizszych detalach tnie mi niemilosiernie.

konfig :

i3 2120

gtx 560

geil 4gb

thermaltake litepower 600w

samsung 103sj

p67 pro3 b3

Moglibyscie mi podac sposob na zoptymalizowanie gry? Najnowsze sterowniki posiadam.

Podaj temperatury podczas gry moze nazwyklej w swiecie cos sie grzeje. Zasilacz wymien bo Ci moze popalic wszystko ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Pobierz nowe sterowniki.

Pisał, że ma nowe....

Próbowałeś reinstall/repair? Kiedy ostatnio kompa czyściłeś? Pasta termoprzewodząca przy wiatraku proca szczelnie trzyma? Użyj CCleanera może dysk zaśmiecony. Pobierz GameBooster i spróbuj z jego pomocą grać.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Zasilacz przeciez jest dobry ;x temperatury oscylują między 40-55

Jeżeli jest dobry to ja jestem prima balerina

Lepiej wymień go na jakiś z renomowanych marek z prawdziwymi dwoma linia mi 12A np OCZ, XFX, chieftec, be quiet

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Thermaltake litepower także jest markowym i cenionym zasilaczem, o co ci typie chodzi? ...

Pisał, że ma nowe....

Próbowałeś reinstall/repair? Kiedy ostatnio kompa czyściłeś? Pasta termoprzewodząca przy wiatraku proca szczelnie trzyma? Użyj CCleanera może dysk zaśmiecony. Pobierz GameBooster i spróbuj z jego pomocą grać.

No tak, wszystko wyczyszczone i działa, a mimo to w chu laguje mi ten bf...

Opublikowano

Thermaltake litepower także jest markowym i cenionym zasilaczem, o co ci typie chodzi? ...

No tak, wszystko wyczyszczone i działa, a mimo to w chu laguje mi ten bf...

Nie jest to "renomowana" marka jak na zasilacz o mocy 600W ma zbyt słabe napięcia na lini 12A

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Przeciążenie, to jedyny problem. Ja mam nawet lepszy od twojego kompa i tak się czasami tnie, przegrzewanie się? Jajca se robicie z człowieka? JAKIE KURDE przegrzewanie może lagi robić na kompie. Ja lagi mam jak mam włączoną operę, skypea, gg i wtedy mi się tnie. Nie znacie się, nie piszcie. Zasilacz też dobry, ja na laptopie mam słaby jak cholera i mi się nie tnie jak mam offnięte programy. Weźcie idźcie srać takimi postami gdzie indziej -,-

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

moim zdaniem to nie jest dobry sprzęt, i nie ma się co dziwić, że ci się tnie na najniższych.

Jak wyżej opisali może być też wina zasilacza, polecam 750w.

ja mam najnowszy i7, 8gb ram karta gtx 660m i gram na wysokich, ponieważ na ultra nie chodzi gra tak płynnie jak na wysokich : ]

pozdrawiam

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

No kij mu 750w? Puknij się w łeb. I co z tego że masz najnowszy i7, to tylko procek do lapka. Poza tym nie dziwie się że przy 16 Fps gra nie jest komfortowa. Jest tylko kilka Alienware które nadaje się do dzisiejszych gier na maksymalnych detalach, Twój niestety nie.

Topic: Ja polecę Ci ten zasilacz: KLIK, tani a bardzo dobry. Wklej również wynik z speedtest.net

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

ALE POCO MU ZASILACZ LEPSZY? Ja gram na najslabszym zasilaczu i nie mam takich lagow, gram na ultra!

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Za niedługo będzie grać na kalkulatorze, jak spali komputer.

MOBO-Asus P8Z68-V/GEN3 CPU-Intel Core i5 2500K(4,7GHz)+SilentiumPC Fortis HE1225

GPU-2xAsus 7870 DCII HDD-Western Digital 500GB, SATA/600, 64MB

PSU-OCZ ZX-Series 850W SLI Modular PSU 80Plus Gold CASE-Zalman Z9 U3

RAM-Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 NAP-Samsung DVD -/+ R/RW 22x

Opublikowano

ALE POCO MU ZASILACZ LEPSZY? Ja gram na najslabszym zasilaczu i nie mam takich lagow, gram na ultra!

Jeżeli masz pisać takie bzdury to nie pisz.

Gdzie my napisaliśmy że jak zmieni zasilacz nie będzie miał lagów? Napisałem żeby wymienił, bo może mu się spalić połowa podzespołów.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...