Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Mentor

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mentor z założenia miał być osobą, która ogólnie pomaga i udziela się na całym forum. Teraz jest trochę na przekór, bo wystarczy siedzieć w jednym dziale, spamować i pomagać (czyli robiąc podstawową robotę moderatora) i dostaję się mentora za moderatora miesiąca, a drogą eliminacji, każdy w końcu będzie tym "moderatorem miesiąca" jak się postara. Trochę to niesprawiedliwe wobec innych użytkowników, którzy bez rangi moderacyjnej również pomagają ale nie mogą być mentorami. Nie lepiej wrócić do starego systemu mentorów? Wiem że niby tam jakoś na nowo jest, jakaś reorganizacja, ale jak na razie jedyne co się zmieniło to system ich doboru. Długo się nad tym zastanawiałem i postanowiłem napisać taką oto sugestie.

Opublikowano

Nie rozumiem... Przecież w tym miesiącu będzie nabór.

Co prawda mi osobiście się nie podoba pomysł moderatora miesiąca i mentora za ową rangę, no ale cóż, kilka przypadków sprawdziło się wręcz... zajebiście :)

Opublikowano

Jeśli nie będzie normalnych naborów, to mamy piękny przykład segregacji użytkowników. Jest sporo ludzi, którzy zasługują na tą rangę mimo braku rangi moderacyjnej.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Przecież zmiany były , tera mentorzy nie mogą być moderatorami więc nie widzę problemu.Zwiększa to do maximum szanse zwykłego użytkownika ,, a co do moda miesiąca , to według mnie jest sprawiedliwe , bo nie ta łatwo nim zostać ...

Opublikowano

cały ten system jest do dupy

Aplikacje na mentorów zawsze składają osoby znane na forum a użytkownicy niestety nie umieją oceniać obiektywnie tylko po znajomości

Pisałem już kiedyś że jest masa osób naprawdę nadających się na mentora i sie ich nie docenia bo nie napiszą aplikacji...

Dla mnie powinien mentor być wybierany nie przez aplikacje i glosy bez uzasadnienia tylko wybierany tak jak "modder" czyli bez aplikacji

bo wiele osób w małych działach się marnuje.

2.sprawa to aplikacje na mentora są mało widoczne bo nie każdy user sie interesuje działem aplikacji

Powinna być informacja na głównej że jest rekrutacja tak jak z newsami

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano
Trochę to niesprawiedliwe wobec innych użytkowników, którzy bez rangi moderacyjnej również pomagają ale nie mogą być mentorami.

Nigdzie nie jest napisane, że zwykły użytkownik nie może dostać mentora. Co więcej, dzięki nowemu systemowi, zwykli użytkownicy mają większe szanse na pozyskanie tej rangi.

Nie są w takim wypadku przyćmiewani przez popularność również składających aplikacje moderatorów. Wystarczy popatrzeć na stare aplikacje, jak wyglądały tematy moderatorów, a jak zwykłych użytkowników.

Decyzja ta została podjęta wspólnie przeze mnie i kokosza i na chwile obecną nic się nie zmieni.

Opublikowano

Nigdzie nie jest napisane, że zwykły użytkownik nie może dostać mentora. Co więcej, dzięki nowemu systemowi, zwykli użytkownicy mają większe szanse na pozyskanie tej rangi.

Nie są w takim wypadku przyćmiewani przez popularność również składających aplikacje moderatorów. Wystarczy popatrzeć na stare aplikacje, jak wyglądały tematy moderatorów, a jak zwykłych użytkowników.

Decyzja ta została podjęta wspólnie przeze mnie i kokosza i na chwile obecną nic się nie zmieni.

To w takim razie, dlaczego przez 2 miesiące nie było żadnej aplikacji? Jeżeli nie było naboru, to dlaczego moderatorzy miesiąca dostawali takową rangę? Skoro nie ma naboru, to oznacza że team jest pełny albo na chwile obecną nie przewiduję się przyjmowania nowych członków, tak? Trochę mnie dziwi tok tego całego mentora, samej tej rangi.. Wiem, że robię dodatkowy problem i wciskam się tam gdzie nie powinienem, ale tu nie chodzi tylko o mnie, tylko ogólnie o normalnych użytkowników którzy z tą sprawą nie mogą nic zrobić, nic się dowiedzieć.

Opublikowano

Botanic@

Z tego powodu, że mamy zepsutą zawartość na forum. Ja niestety nie mogę podejmować decyzji pod względem samych głosów w aplikacji. Różnie to bywa, koledzy głosują na siebie lub aplikanci oferują coś za głos na tak. Głosy są tylko małym procentem całej oceny co zresztą nie raz powtarzałam. Bez dokładnemu przyjrzeniu się aplikantowi, zobaczeniu jak wyglądają jego wypowiedzi na forum, czy rzeczywiście nadaje się na mentora, nie mogę od tak nadać mu rangi.

Mamy tylu użytkowników, że ja nie jestem w stanie śledzić każdego z osobna, niestety potrzebna mi jest ta opcja "mojej zawartości" przy podejmowaniu takich decyzji.

Opublikowano

Ogólnie z tymi mentorami się burdel zrobił.

Teraz wystarczy że dostaniesz mentora i już robić nic nie musisz. Dostaniesz i osiadasz na laurach, nie mówię tu o wszystkich.

No i ta ranga za moderatora miesiąca, moderator w większości utrzymuje ład w dziale, robi raporty etc. i to jest pomoc ?

Kiedyś żeby dostać mentora to było coś a teraz ? Niedługo znowu pół forum będzie mieć mentorów, tak jak się to stało z BlueMember.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Nigdy czegoś takiego nie było że mod nie może zgłaszać się na mentora. Mogę mieć moderatora i udzielać się wszędzie.

Wszystko zależy od tego jak pracujesz :)

Opublikowano

Nigdy czegoś takiego nie było że mod nie może zgłaszać się na mentora. Mogę mieć moderatora i udzielać się wszędzie.

Wszystko zależy od tego jak pracujesz :)

Było takie cos pisane. Masz moda = nie możesz mieć mentora albo na odwrót. Ale raczej tak jak napisałem i była ''wojna'' o to. :-)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
Kiedyś gdzieś było piasne, że albo mentor albo moderator - że mod nie może zgłaszać się na mentora? Jak z tym będzie?

Mod nie może kandydować na mentora, czyli samodzielnie lub za pośrednictwem kogoś pisać aplikacji. Ta rangę dostaje tylko w sytuacji, kiedy zostanie uhonorowany tytułem moderatora miesiąca.

Opublikowano

mi kiedyś ktoś napisał, że właściwie każdy moderator jest takim mentorem, bo jakby nie było to moderator powinien pomagać ogarniać itp.

więc niewiem na cholerę mod miesiąca dostaje mentora...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Proponowałbym zamiast dania plakietki mentora moderatorowi miesiąca to zrobienia nowej plakietki ,,Mpc Gold Moderator" ;-)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Jestem za tym co napisał up a moderatorzy znów mogli pisać apli na mentora zarówno jak userzy. Stary system był lepszy. Tak.

Opublikowano

mi kiedyś ktoś napisał, że właściwie każdy moderator jest takim mentorem, bo jakby nie było to moderator powinien pomagać ogarniać itp.

więc niewiem na cholerę mod miesiąca dostaje mentora...

Moderator moderatorowi nie równy, niestety.

Tobie chyba chodziło o stwierdzenie kokosza, że każdy GM to inaczej czerwony mentor ;-)

Opublikowano

Poprzedni system jak dla mnie był lepszy ;x, ale decyzja administracji to decyzja administracji. Mentor za moda miesiąca motywuje do lepszej pracy

mg7k04q.jpg

Opublikowano
Mod nie może kandydować na mentora, czyli samodzielnie lub za pośrednictwem kogoś pisać aplikacji. Ta rangę dostaje tylko w sytuacji, kiedy zostanie uhonorowany tytułem moderatora miesiąca.

W tym tkwi problem. Co ma mentor do nagrody za moderatora miesiąca? Modek, który dobrze wykonuje swoją pracę, banuje, ogarnia dział, nakłada warny, dostaje nagrodę za pomoc użytkownikom? To bez sensu. Jeśli dobrze odwala pracę moda to niech dostanie moda miesiąca, a na mentora niech sobie zasłuży oddzielnie, pomagając, nie ogarniając dział.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...