Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nowy poddział/kategoria] Wasze Budowle

Pitbull_

Nowy dział  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by?/chcia?aby?, aby powsta? nowy dzia? nosz?cy nazw? "Wasze Budowle"

• Tak
      52
    • Nie
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !

Powiem dość krótko i zwięźle. Na tym forum jest wielu miłośników gry (sam do nich należę.), której ten dział dotyczy oczywiście mowa o minecrafcie. Wielu twórców niezależnych budowli codziennie przegląda to forum w poszukiwaniu różnych rzeczy. Jednakże osoby, takiego pokroju nie mogą się np. zaprezentować w FunArcie, bo nie przewidziano takie kategorii jak "Budowle minecraft". Cóż chciałbym wyjść na przeciw takim osobą i po to ten temat. Otóż jest to apel, aby powstał poddział minecraft noszący nazwę "Wasze Budowle" (w sumie nazwa jest w tym przypadku obojętna, a ta powyżej to przykład). Jeśli osiągnie dość dużą popularność najprawdopodobniej osoby zarządzające forum dodadzą ów "poddział", który znajdzie się obok "Moddingu", "Publikacji Serwera" oraz "Tutoriali". Co prawda niektóre osoby, piszą tutaj, gdzie jest ten temat. Jednak to nie to samo, bo ów prace szybko znikają pod tematami pojedynczego "spamu". A przeglądanie ciekawych budowli na pewno cieszyło by oko wielu osób.

Chciałbym też poznać wasze opinie i dowiedzieć się co sądzicie o tym pomyśle ? Oczywiście nie zapomnijcie zagłosować :D

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja jestem zdecydowanie na "tak", dzięki temu będzie można pokazać innym swe budowle, wzajemnie uczyć się od siebie budowania i nowych pomysłów, oraz sprawi to, że poczujemy się bardziej dzięki temu 'zjednoczeni', bo przecież Internet łączy ludzi :)

Opublikowano

Oczywiście, że nie. Ale zryty pomysł. Który bałwan to wymyślił ?

Pff, hejtuję.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, w końcu będzie można poszukać inspiracji, i podzielić się pomysłami budowli.

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Oczywiście jestem na TAK ;]

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Spokojnie, już ja do tego nie dopuszczę

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

@Up

Haters gonna hate + spam...

@Topic

Dobry pomysł aczkolwiek przydało by się tam żeby userzy mogli pisać od wyznaczonej ilości postów (nie będzie spamu chyba). Daje przykład minimum 50 postów.

67qtMtN.png

Opublikowano

Ja głosowałam na tak. :) Ciekawy pomysł, mam nadzieję, że zostanie zrealizowany. :)

Pozdrawiam

Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Przenoszę do sugestii.

Jestem na nie. Takich tematów jest mała ilość, w głównym dziale nie powstaje aż tak dużo tematów, można spokojnie tam wrzucać. Gdybyśmy mieli stworzyć subforum dla takiej słabej kategorii to od razu musiałoby powstać 20 innych.

Opublikowano

@Brend i Kaś

Otóż jeśli chodzi o fakt ilości pracy. To i owszem - jest ich mało. Dlaczego ? Bo znikają po kilku godzinach pod wieloma "tematami jednorazowymi" (takie, które zawierają jedno proste pytanie) potem takie osoby, nie mają chęci zakładać kolejnych tematów, a inni po prostu nie chcą tego robić, bo ludzie spamią tematami tak, że osoby, które chętnie poprzeglądały takie prace jednak musiałby ryć jak krety, pod tą "toną spamu".

Inne fora - o wiele mniej popularne w kwestio miencrafta radzą sobie bardzo świetnie jeśli chodzi o ilość tematów i jak dla mnie na MPC forum nie byłby formą niszową zakładanie tematów tak jak ty Brend sądzisz...

Masa poddziałów ? Oj proszę... Są działy, które mają po 50 tematów, a nikt nie mówi, żeby je usuwać. Poza tym jestem ciekaw. Jakie "mniej popularne" poddziały moglibyście dodać, bo jak dla mnie nic innego nie ma, bo są "Prezentacje...", "Tutoriale" "Modyfikacje" i luźne forum, które jest traktowane jako "Pomoc"...

Opublikowano

Popieram pomysł takiego działu ;] Ciekawe prace nie będą niknąć pod toną innych tematów co jest dość częste w dziale MC ;}

s4ElBud.png
Opublikowano

Niepotrzebnie tutaj został temat przeniesiony, bo tutaj ma znikomą wartość. Rozumiem, że musi być tutaj, ale nikt nie zagląda do tego działu przez co tym którym na tym zależy i których to dotyczy nie przeczytają i nie zagłosują ..

Opublikowano

Są od tego specjalne tematy. Subfora może spożytkować inaczej niż na takie tematy. W dziale główym Minecrafcie to wszystko możę być, zakładasz temat i to wszystko.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Nie możecie dawać swoich budowli w głównym dziale? Up'y daly powody. Nie.

Opublikowano

No właśnie o to się rozchodzi, że nie będą dawali w ogólnym dziale, bo tam takie tematy już po godzinie są na 2 stronie i nikt ich nie ogląda..

Opublikowano

Jak zrefreshujesz temat co 24h, to wtedy będzie na głównej. Od tego są też specjalne tematy, a tam dość często zaglądają userzy,

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...