Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Zmiana/naprawa regulaminu publikacji serwerów minecraft?!

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No kur.. cze bez przesady mamy w regulaminie:

15. Zakaz podawania linków do innych for. White lista ma być prowadzona w temacie

W przypadku umieszczenia linku do zewnętrznego forum w grafice,linku lub czymkolwiek, publikacja oraz jej treść zostanie usunięta.

Dotyczy to również stron, na których znajdują się odnośniki do for.

Do innych for, a więc jakim prawem mój (no dokładniej Slasha) został wywalony za link do rejestracji? U nas jest to wymagane i pobranie launchera również, a bez linku do rejestracji nikt nic nie zrobi.

Czy rejestracja (http://craftblock.pl/register.php) to jest forum?! Jeśli tak to serdecznie pozdrawiam.

Więc proponuję "naprawić" modów lub zmienić regulamin na kompletny zakaz linków czego zupełnie nie rozumiem (co komuś do kur.. przeszkadza link do REJESTRACJI?!).

P.S.

Jeszcze link do prezentacji serwera:

http://www.mpcforum.pl/topic/758738-nowosclauncherskinypelerynkimody-craftblock-fbsurv/

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Ja bym tu postawił wyjątek. Coraz więcej serwerów prowadzi w podobny sposób rejestracje, przez co jest ona wygodniejsza dla każdego. Ja bym Ci pozwolił na ten link i innym też bym pozwalał. Dla mnie jest idioctwem kasowanie tego. Osobiście mógł bym zmienić treść regulaminu ale tylko prywatnie bo oficjalnie nie mam do tego prawa ;). Pozdro.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

@f5..

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

W metinie dają to czemu nie:)

Na tak

Ale to jest Minecraft, niepotrzebny do wejścia na serwer jest client, chyba, że są serwery ze specjalnyni clientami.

Co do tematu, gdyby na tej stronce nie było forum tylko sama strona to temat by został, ale na ten link prowadzi do strony na, której jest forum, czyli temat słusznie został zamknięty. Zawsze możesz napisać, aby po link do forum zgłaszali się na pw.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Każdy głupi wie, że można wejść na craftblock.pl i tam coś znajdzie. Na tej stornce jest zakładka "forum", czyli odnośnik do forum.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wiesz Jeron, to raczej nie działa na tej zasadzie. Gdyby kierować się takim tokiem rozumowania, to tak naprawdę wszędzie, w każdym linku można dopatrzeć się "zakładki forum". Tutaj chodzi o zakaz bezpośredniego linku. Biorąc na przykład prezentacje MT2, gdzie użytkownicy podają strony serwerów, na których również można znaleźć odnośnik, czy to do forum, czy ts, fejsbucza etc.

Dopóki prezentacja MC nie zawiera bezpośredniego linku do forum, wtedy może zostać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...