Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinia o Let's Play

Reserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam całe forum :)

Mam małe pytanie - czy myślicie że przyjmie się pomysł który dotyczy nagrywania let's play'ów z Metin 2 PL - konkretniej chodzi mi o serwer Monolit - s12. Na YouTube będę zaczynał od zera, nie mam 12 lat, gimnazjum już dawno skończone więc nie posiadam piskliwego głosu z mutacji :) Chcę wszystko zrobić dość profesjonalnie - porządne intro, nie jakieś z dupy scenki z gry + muzyka w tle. Plan to odcinki 10-15 minutowe, plan na nie będę miał rozpisany gdzieś z boku. Mam swoiste gadane, umiem sprzedać to o czym mówię, mam naprawdę dużą wiedzę o metku. Równocześnie będę też prowadził Let's Play z innych gier :D Jedyne czego mi brakuje to w miarę porządny mikrofon, ale mój którego używam też jest niczego sobie, będę starał się maxymalnie wyciszyć szumy.

Pytanie moje: Czy uważacie że mam szansę "przebić się" przez tony spamu, tego przysłowiowego gówna wrzucanego dziennie na YT? I czy coś takiego w ogóle ma szansę się przyjąć? :)

Ogółem zaczynam od zera, mam tylko ubranie na 18 lvl +9, które zostało m z archaicznej przygody z Mt2PL :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Powiem tak bedzie trudno bo gdy "Costa" pewnie znasz typka. tak naprawde to on najbardziej rozkrecił let's playe i od tego czasu gdy zaczol miec coraz wiecej widzow to ludzie tez zaczeli nagrywac i tego syfu naprawde jest sporo i mysle ze skro zaczynasz od zera to ludza nie bedzie chcialo sie ogladac filmikow jak bijesz metina bitwy. wiec musisz zrobic cos orginalnego bo naprawde zajmie ci pewnie z pół roku zeby sie przebic polecam ci tez dodawanie kazdego odcinku na mpc forum to tez pozwoli by cie ludzie zobaczyli :)

Opublikowano

Oczywiście ,że masz szansę się przebić wystarczy tylko do osiągnięcia sukcesu :

-Kreatywność

-Ambicja

-Chęci oraz tworzenie czegoś na temat.

PS: Let's Play'e zamieszczamy w Mediach więc to bardziej pasowałoby w tamtym subforum.

Opublikowano

Wiem, ale nie mam filmiku do wrzucenia i myślałem że do tego ktoś się przyczepi :) Jeśli Ci przeszkadza to możesz przenieść :)

@Dzem:

Wiem, oglądałem kilka filmików Costy no i ma wszystko poukładane :D Ale w zasadzie jak szukałem szerzej to nie ma za bardzo jakichś innych ogarniętych (oczywiście z całym szacunkiem:)) Let's Playerów z Mt2PL :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

1 odcinek polecam ci zrobic zapowiadajacy co bedziesz czynil miniumum 45 w nim z 10 minut pogadac o tym a reszte 35 minut zrobic skrocona droge do hmm... 40 lvl i jednoczesnie opowiadajac co ci sie ciekawego w tej drodze przytrafilo i tak od 40 lvl mysle ze mozesz nagrywac juz odcinki normalne z twojego zycia w metku :)

Opublikowano

No też :) Chociaż bardziej myślałem żeby jutro zrobić ogólne zapoznanie, zaprezentowanie mojej serii w Mt2PL + dobicie postacią mniej więcej do 1 skilla M. Chcę dodać jutro 1 odcinek serii z Euro Truck Simulator 2 który już mam nagrany :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

a moze zrob tak bo mowiles ze chcesz nagrywac tez inne let'playe to moze najpierw nagrywaj te o innych grach a narazie zbieraj powoli materialy z metina i poczekaj az yt zwiekszy ci limit filmu bo 15 minut to troche lipa jest

Opublikowano

Przeniósłbym gdyby to było możliwe :)

Nie reklamujemy swoich kanałów.

Oczywiście ja Tobie życzę powodzenia gdyż jest to całkiem ciekawe zajęcie.

Ja osobiście również mam zamiar coś kręcić więc podpowiem Ci byś na początek wybrał sobie o czym będziesz to nagrywał?

Nowości,żmudne expienie czy może jakieś wojny gildii? To już Twoja prywatna sprawa.

Opublikowano

Samo przedstawienie żmudnego expa będzie nudne, dlatego wtedy będę robił albo cuty, albo przyspieszę sam exp i puszczę jakąś nutkę w tle ;) Prawdopodobnie będę robić 1 odcinek tygodniowo, bo w ciągu 1 tyg chyba zdołam zebrać jakiś ciekawy materiał ;)

2l6yat.jpg

Opublikowano

Jak juz chcesz robic te lets play´e to zacznij dzisiaj grac a filmy na YT zacznij wrzycac w np. Styczniu. Zdobedziesz duzo materiału i srednio bedzie 2 miesiace do przodu...

Opublikowano

Nie wiem czy Metin to dobry pomysl , wedlug mnie ta gra nie ma nic takiego , co by przyciaglo widza - owszem , grac to sie fajnie gra. Sorry za orto pisze z fona.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Już sam sposób twoich wypowiedzi jest bardzo ciekawy i świadczy o twoim ciekawym stylu, więc ja jak najbardziej na tak.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Myślę, że seria z Metin2.pl to nie najlepszy pomysł. Tym bardziej na serwerze Monolit. Ludzie oczekują od użytkowników wstawiających swoje filmiki na youtube czegoś całkiem nowego. Mało kto zwraca uwagę na jakość wykonania filmu.

sygnaturac.png
Opublikowano

Teraz wpadłem na inny pomysł - może lepiej przyjąłby się Let's Play Metin2.SG? Z tego co szukałem to tylko 1 polski odcinek jest na YouTube ;) Co o tym myślicie? :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

@UP SG? Hmm.. to jest większa szansa , że widzowie to przyjmą - jak mówisz mało polskich filmów , a przy okazji zachęciło by to może graczy do zagrania na SG.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

Nagrywaj nie pierd*ol ode mnie masz suba na start :D

Piona!

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

Filmy z PLa to już przeżytek :)

Kto Ci będzie oglądał filmy z Monolitu, gdzie gra max 300osób? :)

Polecam Ci stabilne privy takie jak Balmora / Tiveria / VirtualMT2

Na nich zawsze coś się dzieje, a ludzie którzy chcą zaczynać grę to to oglądają :)

1355504898-U363840.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...